Menu
RSS
Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Prev Next

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 - Regional Press

CSM Arcada şi-a respectat blazonul la Baia Mare

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat sâmbătă partidele celei de-a 15-a etape. CSM Arcada Galaţi s-a deplasat la Baia Mare unde a întâlnit formaţia locală Ştiinţa Explorări. Aşa cum se anticipa băimărenii, pe teren propriu sunt o nucă tare. Campionii României şi-au respectat blazonul şi cartea de vizită impresionantă, s-au mobilizat, au muncit reuşind să anuleze o minge de set a gazdelor şi au obţinut o victorie de trei puncte, absolut meritată. Rezultat final: Ştiinţa Explorări Baia Mare - CSM Arcada 0-3 (-22, -18, -24). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Sobirov 8 puncte, Rangel 3 p, Sestan 13 p, Talpă 9 p, Raic 11 p, Bala 8 p - Kantor, libero. Au mai jucat: Raţă 6 p, Toro, Teleleu. Într-o altă partidă, Steaua - SCMU Craiova 3-2, după ce oltenii au condus cu 2-0. După 15 etape, podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. CSM ARCADA GALAŢI 42 puncte, 2. Steaua Bucureşti 37 p, 3. SCMU Craiova 35 p.

Citeşte mai departe ...

CSU Hygienium îşi securizează locul doi

  • Publicat în Sport

După foarte mulţi ani, sala Florin Balaiş - Puşkin a revenit sâmbătă în circuitul competiţional voleibalistic la nivelul eşalonului secund feminin cu partida dintre CSU Hygienium Galaţi şi CSM Bucureşti. Derbiul seriei Est a adus faţă în faţă în cea de-a 9-a etapă, ocupantele locurilor 2 respectiv. În ciuda absenţelor de ultim moment: Maria Vilău şi Camelia Vasile, cu probleme medicale la modă în această perioadă, echipa antrenată de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic a intrat foarte motivată pe teren, a servit foarte bine, a construit şi a finalizat aproape de fiecare dată şi a obţinut o victorie importantă care le consolidează poziţia a doua din clasament. Rezultat final: CSU HYGIENIUM - CSM Bucureşti 3-0 (14, 20, 15). Echipa gălăţeană a folosit formula: Andreea Stănescu, cu o evoluţie foarte bună atât în atac cât şi la servici, Cristina Popoiu, aflată la debutul ca titulară, Carolina Radu, Anamaria Berdilă, căpitanul care le dă încredere mereu coechipierelor mai tinere, Alexandra Iordache, Sorina Răileanu - Minca Cristea, libero. A mai jucat: Ioana Ştefu. După nouă etape, CSU Hygienium se menţine pe locul 2 cu 24 de puncte, la şase lungimi de ocupanta locului trei, CSM Bucureşti.

sursa foto: Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

O expoziţie pentru toate vârstele la Galaţi

Începând cu data de 28 ianuarie 2022, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschisă publicului expoziţia de fotografie “Dobrogea – România, între stepele iberice şi anatoliene”, organizată în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea.
Expoziţia se constituie într-o călătorie fotografică între stepele şi semideşerturile din sudul Europei, respectiv din Dobrogea românească şi cea bulgară, în raport cu Insulele Canare, Spania continentală, Sardinia-Italia, Ungaria, Grecia şi Turcia. Vizitatorii vor putea vedea 50 de fotografii realizate de Mihai Petrescu, cercetător la Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării” Tulcea, după mai multe expediţii ştiinţifice efectuate de-a lungul anilor în spaţiul dobrogean şi sud-european. Fotografiile sunt însoţite de explicaţii privind importanţa naturală a habitatelor prezentate, precum şi însemnătatea culturală, legende sau aspecte istorice legate de aceste capodopere naturale.
Expoziţia de fotografie “Dobrogea – România, între stepele iberice şi anatoliene” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi până în luna iulie 2022.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: „Fabricat în România-un concept economic al PSD ce vizează susținerea firmelor românești”

Deputatul Viorica Sandu susține că „Fabricat în România” este un concept economic al PSD ce vizează susținerea firmelor românești. Este esențială sprijinirea firmelor care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, pentru că generează locuri de muncă dar o prioritate strategică a fost și rămâne susținerea companiilor românești, mai afirmă Sandu.

„A avut loc lansarea în dezbatere publică a noilor programe guvernamentale cu garanţii de stat, ce vor fi implementate în anul 2022:
IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT şi INNOVATION.

Camera Deputaţilor a găzduit reuniunea care a beneficiat de prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a ministrului finanţelor, Adrian Câciu și a ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu.

PSD prin miniștrii săi din actualul Executiv pune rapid în mișcare scheme și măsuri de sprijin consistent, o veritabilă gură de oxigen pentru mii de firme afectate atât de criza COVID cât și de cea produsă de scumpirile masive ale electricității, gazului și combustibililor.

Pentru PSD este esențială sprijinirea firmelor care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, pentru că generează locuri de muncă dar o prioritate strategică a fost și rămâne susținerea companiilor românești”, a tarnsmis Viorica Sandu, pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri