Menu
RSS
Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

Prev Next

Miercuri, 03 Aprilie 2024 - Regional Press

Modificări la bursele elevilor - va fi introdusă bursa de reziliență

După cum a anunțat zilele trecute ministrul Educaţiei, Ligia Deca, vor fi introduse modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 - 2025. Astfel, va apărea o nouă susținere financiară guvernamentală a școlarilor - bursa de rezilienţă, care se va acorda elevilor cu media cel puţin 7 şi care fac parte din primii 30 la sută dintre elevii unei clase.

„Scopul acestei burse este de a motiva şi elevii care au în acest moment şi rezultate medii, să progreseze. Este o formă de a stimula progresul individual în învăţare. Cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află printre primii 30 la sută dintre elevii din clasă, din punct de vedere al rezultatelor. De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologi sau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul aşa-numitei şcoli din spital sau la domiciliu. Aceasta este o categorie nouă de beneficiari, introdusă acum, atât la bursa de rezilienţă, cât şi la bursa socială. În ceea ce priveşte bursa de rezilienţă, pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învăţare din anul şcolar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media de admiterela liceu”, a declarat Deca.

Citeşte mai departe ...

Vineri, începe dezinsecția în Galați

  • Publicat în Social

În perioada 5 aprilie – 31 mai, în municipiul Galați se vor derula acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, după cum urmează:

Etapa I

- în perioada 5 – 8 aprilie, cu ajutorul unui elicopter, în vecinătatea zonelor cu luciu de apă, se va interveni aerian cu larvicid biologic Vectobac WG destinat combaterii larvelor de țânțari;

- în perioada 8 – 12 aprilie, în intervalul orar 04.00 – 08.00, se va interveni la sol în vederea combaterii căpușelor și a insectelor zburătoare din: parcuri, faleza inferioară/superioară, grădini și locuri de joacă, utilizându-se substanța Solfac Trio EC 140 NF - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip atomizor.

Etapa a-II-a

- în perioada 15 – 30 aprilie, în intervalul orar 22.00 – 06.00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Etapa a-III-a

- în perioada 13 – 31 mai, se va acționa pentru combaterea aviochimică a larvelor de țânțari și a insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanțele Vectobac WG și Solfac Trio EC 140 NF.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat, în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Am construit de la zero o clădire pentru Ambulatoriul Spitalul Tg. Bujor

La Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor a fost inaugurată o nouă investiţie realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre o clădire nouă pentru Ambulatoriul unităţii medicale, o clădire de peste 800 de mp, în care vor funcţiona cabinetele de Chirurgie generală, ORL, Medicină Internă, Pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie, fiecare cu propria sală de tratament, precum şi laboratorul de analize medicale. De asemenea, noua clădire are circuite separate pentru copii şi adulţi. 

Valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei, din care 10,7 milioane de lei sunt fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Am construit de la zero o clădire pentru Ambulatoriul spitalului, care nu avea un spaţiu propriu şi funcţiona în interiorul secţiilor medicale.  Acum, Ambulatoriul  are spaţii atât pentru consultaţii, cât şi pentru tratamente, mai ales că toate cabinetele au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie şi mobilierul necesar. Practic, totul este nou şi modern. 

De asemenea, aici va funcționa și laboratorul de analize medicale, care până acum își desfășura activitatea într-o clădire construită în urmă cu aproape 150 de ani. Mai mult, noul laborator are un spaţiu de patru ori mai mare şi a fost dotat de la zero cu aparatură medicală, unele echipamente fiind o premieră în istoria unităţii medicale.  Este a treia clădire nouă inaugurată la Spitalul din Târgu Bujor în ultima jumătate de an. Astfel, spitalul, pe care alţii l-au vrut închis, s-a transformat complet, de la linoleum pus direct pe pământ la spaţii moderne de tratament, oferind acum condiţii la fel sau chiar mai bune decât multe spitale din ţară. De altfel, trei noi medici au ales să vină la Spitalul Târgu Bujor în ultimele luni şi datorită acestor investiţii.

Şi mai avem un vis, acela de a construi o clădire nouă şi pentru Medicina Internă şi Compartimentul de Urgenţe, astfel încât toate secţiile spitalului să funcţioneze în clădiri noi sau modernizate complet. Totul pentru cei aproape 60.000 de oameni din centrul judeţului care au nevoie de serviciile medicale ale acestui spital”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pentru dotarea noii clădiri, au fost achiziţionate 180 de echipamente medicale, iar pentru consolidarea terenului a fost construit un zid de sprijin. Clădirea este dotată cu centrală electrică, pompe de căldură, lift pentru accesul pacienților nedeplasabili în secția de Chirurgie şi sisteme de supraveghere video, de control acces în încăperi şi de detecție incendiu.

 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

„Babicu” a fost ales președintele Consiliului Director de la Oțelul

  • Publicat în Sport

Adunarea Generală Extraordinară a ACS Suporter Club Oţelul Galaţi s-a întrunit marţi 2 aprilie şi a hotărăt conform unui comunicat oficial: Alegerea Preşedintelui Consiliului Director Interimar în persoana domnului Cristian Marian Munteanu; Alegerea Vicepreşedintelui Consiliului Director Interimar în persoana domnului Cristian Dăuceanu; Alegerea Secretarului Consiliului Director Interimar în persoana domnului Mihai Viorel Duda. Aceştia au fost aleşi cu unanimitate de voturi de cei prezenţi. Mandatele sunt interimare,pentru o perioadă de 3 luni. Principalul obiectiv al Consiliului Director Interimar este organizarea de alegeri pentru stabilirea Consiliului Director al ACS Suporter Club Oţelul Galaţi cu puteri depline. Pe perioada exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Director Interimar, Cristian Marian Munteanu îşi suspendă mandatul de manager general. Sursele noastre ne-au precizat unele subiecte de interes care s-au discutat la capitolul Diverse de pe ordinea de zi. Astfel, noul preşedinte interimar, a precizat faptul că SC Oţelul a depus la LPF dosarul pentru obţinerea licenţei profesioniste pentru prezenţa în sezonul 2024-2025 în Superligă dar şi pentru cupele europene. Un punct fiebinte care influenţează activitatea clubului rămâne situaţia financiară. Din câte se pare, jucătorii nu mai au restanţe salariale deşi sponsorul principal nu şi-a onorat deocamdată toate obligaţiile din contractul de sponsorizare.

Citeşte mai departe ...

Oţelul continuă cursa pentru Europa League

  • Publicat în Sport

Cupa României Betano la fotbal a ajuns în faza sferturilor de finală şi nu-şi dezminte renumele de competiţia K.O. Marţi seara s-a înregistrat prima mare surpriză, Corvinul Hunedoara a învins cu 4-0 şi a eliminat pe CFR Cluj. După victoria de duminică din Superligă, scor 2-1, Oţelul revine la Craiova, de data aceasta pentru jocul din Cupă cu CSU Craiova, programat joi pe stadionul Ion Oblemenco, de la ora 19.30. „Jucăm cu o echipă bună din campionat, care ocupă locul 2 şi care îşi doreşte foarte mult să câştige Cupa României. Mergem încrezători că trebuie şi putem să facem o partidă bună, fără menajamente şi ne gândim la o calificare. Voi folosi cea mai bună formulă pe care o avem. Craiova are mai mulţi jucători valoroşi individual pe care printr-un joc colectiv elaborat şi nu un marcaj om la om, vreau să-i anihilăm. Este un meci eliminatoriu şi suntem pregătiţi pentru 120 de minute şi penaltiuri dacă va fi nevoie. Implicarea mea la Oţelul a fost şi va fi totală, cât voi fi aici voi face lucrurile 100% din punct de vedere profesional”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Învingătoarea se va duela în penultimul act al competiţiei cu câştigătoarea duelului dintre U Cluj -Hermannstadt.

 

Citeşte mai departe ...

Mircea Baniciu ne încântă din nou la Galaţi

Vineri, 5 aprilie, ora 19:00, la Versus Pub, MIRCEA BANICIU & BAND revine în Galati pentru o seară specială în luna Aprilie.
Mircea Baniciu va interpreta cele mai cunoscute hituri ale carierei sale - Andrii Popa, Vara la Ţară, Tristeţi Provinciale, Eşarfa în Dar, Amintire, Cu tine în gand, Cântecul ceasornicarului, Pisica Neagră şi multe altele!

Citeşte mai departe ...

Peste 10 hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări, în județul Galați

Un incendiu violent a izbucnit într-o pădure din județul Galați. Peste 10 hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări, iar focul s-a extins cu repeziciune în Lunca Prutului, într-o zonă greu accesibilă pentru pompieri și autospecialele de stingere.
 
„Incendiul care se manifestă in zona Lunca Prutului, a fost anunțat marți, la ora 20.00, într-o zona greu accesibilă pompierilor de la Detașamentul si Sectia de pompieri Galati. Momentan cele patru autospeciale de stingere si Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumusița au reușit localizarea incendiului care a mistuit până la această oră, 10 hectare de pădure”, a transmis ISU Galați.

Cauza probabilă de incendiu este foc deschis în spații deschise, potrivit pompierilor. 

Citeşte mai departe ...

O tânără de 33 de ani, din Galați, în comă din cauza dozei mari de paracetamol

Situație disperată pentru o tânără mamă din Galați. Ea a fost salvată de medici, într-un timp record, după ce a ajuns în comă, la spital, cu insuficiență hepatică severă. Starea ei s-a agravat, deoaree a luat doze mari de paracetamol.

 „Insuficiență hepatică acută și pe fond viral şi pe fondul unei administrări mult prea mari de paracetamol. Pacienta era și însărcinată, fusese însărcinată, cu un avort declanșat, posibil și acest cumul de medicamente să fi contribuit la insuficiența hepatică.”, a declarat Raluca Neagu, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iași. 

Operaţia chirurgicală a fost efectuată de către echipa medicală de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar donatorul a fost o femeie, în vârstă de 56 de ani, aflată în stare de moarte cerebrală. 

 „Starea pacientei era una gravă, comă, şi a fost admisă din urgenţă în terapie intensivă. S-a declanşat mecanismul de alertă pe transplant la nivel naţional”, a explicat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri