Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Joi, 27 Ianuarie 2022 - Regional Press

Fonduri alocate din PNRR pentru combaterea cancerului

Fondurile alocate zonei de Oncologie prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se vor îndrepta către 3 sectoare, cel mai important fiind cel care vizează o parte de screening pentru cancerul mamar și cancerul de col uterin – caravane medicale care vor merge în comunități defavorizate, unde accesul la servicii medicale, inclusiv de prevenție, este foarte scăzut, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul conferinței "Împreună învingem cancerul", dedicată identificării măsurilor ce pot ajuta la implementarea Planului Național de Combatere a Cancerului.

Un al doilea punct se referă, potrivit secretarului de stat Andrei Baciu, la investițiile în infrastuctură: ”Există deja o listă de 49 de unități medicale, din care 25 vor fi adresate cu prioritate. Între acestea, unitățile care vizează strict zona de Oncologie … De asemenea, mai vorbim și de o modernizare de aproximativ 30 de unități medicale în ambulatoriu.”

Cel de-al treilea punct se referă la resursa umană – programe ample de formare pentru medici și asistente din mai multe specialități, inclusiv Oncologie, a precizat Andrei Baciu.

73,4% dintre româncele cu cancer de sân sunt diagnosticate în stadiile 2 și 3 ale bolii, 4,4% sunt diagnosticate în stadiul 4 și doar 3,5% în stadiul 0, respectiv 18,6% în stadiul 1. Pentru a avea un diagnostic de certitudine, aproximativ 40% dintre persoanele cu cancer de sân au fost nevoite să plătească din buzunar investigațiile imagistice necesare, arăta un studiu realizat anul trecut de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cea mai mare asociație ce reprezintă bolnavii cronici din România.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați oferă sprijin financiar familiilor care vor să adopte un copil din alt județ

 
Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a propus consilierilor un proiect de hotărâre prin care să se acorde un sprijin financiar familiilor din județul Galați care doresc să adopte copii aflați în grija altor Direcții de Protecția Copiilor din țară.
 
„Astfel, vor primi timp de maximum 10 zile, pentru perioada în care au loc primele întâlniri cu copilul, procedură care presupune deplasarea în alt județ, 200 de lei pe zi de persoană.
 
Sumele vor fi acordate la cerere, după ce procedura de adopție va fi definitivată printr-o decizie a instanței judecătorești. Este un alt mod de a încuraja adopțiile, pe lângă stimulentele financiare acordate în acest moment conform legii”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „Small Fry : O poveste de viaţă şi de familie” de Lisa Brennan-Jobs

„O declaraţie copleşitoare de dragoste pentru tatăl ei – cu toate defectele şi calităţile lui deopotrivă.“ — Seattle Times. Lisa – numele pe care artista Chrisann Brennan şi Steve Jobs l-au ales pentru fiica lor nou-născută. Fata a crescut în Silicon Valley într-o perioadă în care zona era marcată de schimbări accelerate. În copilărie, tatăl s-a dovedit o figură absentă. Crescând, Lisa s-a apropiat de el, ceea ce i-a deschis calea către o lume în care casele luxoase, vacanţele exotice şi şcolile private erau normalitatea. Uneori o copleşea cu atenţie, alteori era rece, critic şi imprevizibil. În adolescenţă, când relaţia cu mama ei s-a răcit, Lisa a decis să se mute în casa tatălui, sperând că el va deveni părintele pe care şi-l dorise dintotdeauna. O poveste complexă de familie, dar şi o frescă a Californiei anilor ’70–’80, Small Fry este o carte de o sensibilitate aparte, care ne dezvăluie o voce literară profundă şi inteligentă.
Citeşte mai departe ...

Victorii gălățene pe semicerc pentru ACS Lucian Bute și CSM

  • Publicat în Sport

Weekendul trecut s-au reluat partidele din cadrul Campionatului Naţional de junioare 1 şi 2. Echipele gălăţene au început în forţă şi au bifat victorii importante în deplasare. CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei s-a deplasat la Rm. Sărat unde în ciuda jocului dur peste limitele regulamentului şi tolerat de arbitri practicat de gazde s-au impus categoric, scor final: 42-16 (22-7, 20-9). Lotul echipei gălăţene: Barbu, Timofti - Bălănică 2 goluri, Bucner, Baştină 6 g, Popovici, Dragu 2 g, Muşat, Dobrea 6 g, Darie 2 g, Pelin 12 g, Dabija 4 g, Munteanu 1 g, Teacă 1 g, Jalbă, Leagăn 6 g. În oraşul vecin, Brăila, ACS Lucian Bute, antrenori: Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad a reuşit să câştige duelul cu LPS, scor final: 40-24 (19-14, 21-10). „Olimpicele” au folosit lotul: Iacob, Geamăna - Movilă, Dediu 4 g, Anton 5 g, Aron 2 g, Lupea 5 g, Buric, Olaru 6 g, Donosă 3 g, Trincă 2g, Dâmbu, Gânsac, Gavrilă 9 g, Albu, Iorga 4 g. Cele două echipe gălăţene sunt invincibile în seria B, ocupă primele două locuri, la egalitate de puncte, 27 puncte, CSM Galaţi are golaveraj +99 iar Bute +97. Într-o altă partidă, HC Dunărea Brăila - CSS Galaţi 34-21(14-9, 20-12).
La junioare 1, CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei a înregistrat rezultatele: 22-30 cu Rapid la Bucureşti, prima înfrângere din acest sezon şi 33-27 (16-14) cu LPS Brăila în deplasare. „Nepoatele” au folosit lotul: Popa, Barbu - L.Codreanu 2 g, Chiriac 3 g, M.Codreanu 2 g, Filip 1 g, Frăsinel 3 g, Lazăr 3 g, Gogan, Leu 1 g, Asandei 4 g, Pelin 1 g, Tănasă 4 g, Pricochel 4 g, Călina 5 g, Ciuntu. Echipa gălăţeană ocupă primul loc în seria B cu 16 puncte.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a învins Rapid...

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat miercuri partidele din cea de-a 14-a etapă. CSM Galaţi şi-a continuat turul de forţă şi a primit vizita la sala Polivalentă Dunărea celor de la Rapid Bucureşti. Băieţii lui Sergiu Stancu s-au cam grăbit şi au încheiat socotelile în mai puţin de 60 de minute. Rezultat final: CSM Arcada - Rapid 3-0 (12, 17, 14). Campioana României a folosit formula: Sobirov 9 puncte, Rangel 4 p, Sestan 10 p, Talpă, revenit după accidentare, 7 p, Raic 10 p, Bala 9 p - Kantor, libero. Au mai jucat: Raţă 2 p, Magdaş 3 p, Toro 2 p, Teleleu 1, Cristudor - libero. Au fost menajaţi Butnaru şi Darlaczi. Într-o altă partidă din această etapă, Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti 3-0. După 14 runde, situaţia podiumului Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. CSM ARCADA GALAŢI 39 puncte, 2. Steaua Bucureşti 35 p, 3. SCMU Craiova 34 p....4. Dinamo Bucureşti 33 p. Echipa gălăţeană va juca sâmbătă 29 ianuarie la Baia Mare cu Ştiinţa Explorări. „Vom juca pe terenul unei echipe incomode, care a învins Steaua şi a luat puncte cu Zalăul şi Dinamo. Va fi un meci dificil, trebuie să fim atenţi, să rămânem concentraţi, să ne facem jocul şi să obţinem victoria”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. CSM Arcada va disputa pe 1 februarie în deplasare prima manşă din sferturile de finală ale CEV Cup cu polonezii de la PGE Skra Belchatow. Returul este programat pe 8 februarie la Galaţi.

sursa foto: CS Arcada facebook

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele CJ Galați: Se intervine cu 100 de tone de material antiderapant pe mai multe drumuri din județul Galați

Se intervine pe drumurile din județul Galați. Utilajele de deszăpezire sunt în teren și acționează încă din timpul nopții cu material antiderapant.
 
„Temperaturile extrem de scăzute și precipitațiile din ultimele zile au dus la înghețarea suprafeței carosabilului, iar în ultimele 10 ore s-a intervenit cu aproximativ 100 de tone de material antiderapant pe mai multe drumuri județene. Suntem în teren și continuăm să acționăm”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Sănătății: Primele cantităţi de Molnupiravir pentru pacienţii cu COVID-19 ar ajunge în ţară la sfârşitul săptămânii

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că primele cantităţi de Molnupiravir ar putea ajunge în ţară la finalul săptămânii.

„Lucrul pe care îl anunţ acum în premieră: am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative, Molnupiravir, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale. Primele cantităţi vor ajunge în România fizic probabil la sfârşitul acestei săptămâni, iar la direcţiile de sănătate publică, să le distribuie spitalelor şi centrelor de evaluare, în primele zile ale săptămânii viitoare”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății a adăugat că 3.800 de medici de familie efectuează deja testări pentru noul coronavirus în cabinete proprii.

„Sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat în acest sistem. Ieri a fost prima zi în care au început să testeze. Din cauza asta a crescut şi numărul de teste la peste 100.000. Ne-am confruntat în weekend cu problema testării, pentru că medicii de familie în acest weekend prelungit nu au lucrat şi am căutat soluţii la nivelul Municipiului Bucureşti prin deschiderea a 28 de centre care să testeze, alături de Staţia de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pacienţii simptomatici pe baza unei programări”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri