Menu
RSS
Șef de Poliție, anchetat într-un dosar penal pentru infracțiuni sexuale cu minori

Șef de Poliție, anchetat într-un do…

Un șef de la Poliția de F...

Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Sâmbătă, 04 Mai 2024 - Regional Press

Prohodul Domnului la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

 
Denia Prohodului Domnului a fost săvârşită la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu clericii acestui sfânt locaș.
 
La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni care au dorit să participe în această zi de doliu pentru creştinătate la slujba de punere în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Soborul de slujitori, împreună cu foarte mulţi tineri şi credincioşi au cântat Prohodul Domnului, purtând făclii aprinse în mâini.
 
La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. La cele patru opriri, chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii din sobor au rostit cuvenitele ectenii.
 
În timp ce Sfântul Epitaf era purtat împrejurul catedralei, într-o atmosferă de profundă evlavie şi rugăciune, credincioşii care formau cortegiul funerar ţineau în mâini lumânări aprinse şi cântau imnuri de îngropare Celui ce a biruit moarte.
 
După procesiune, la momentul reintrării în catedrală, toţi cei prezenţi la slujbă au trecut pe sub Sfântul Epitaf, pentru a participa în continuare la slujbă.
 
Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Citeşte mai departe ...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

„Sfânta sărbătoarea a Învierii Domnului să vă aducă în case bucurie, sănătate, prosperitate, să fim mai buni, mai darnici, mai iertători cu cei din jurul nostru în această perioadă. Iar sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și liniște în case. Să aveți sărbători binecuvântate alături de cei dragi!”, este mesajul președintelui CJ Galați, Costel Fotea, cu prilejul sărbătorilor pascale.

Citeşte mai departe ...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

„Învierea Domnului aduce în sufletele noastre: Lumina, Iubirea și Iertarea. Vă doresc tuturor să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră. Să fiți mereu încrezători și puternici pentru a construi împreună viitorul pe care îl visăm! Paște binecuvântat!”, este mesajul transmis de deputatul Viorica Sandu, cu prilejul sărbătorilor pascale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri