Menu
RSS
Șef de Poliție, anchetat într-un dosar penal pentru infracțiuni sexuale cu minori

Șef de Poliție, anchetat într-un do…

Un șef de la Poliția de F...

Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Vineri, 03 Mai 2024 - Regional Press

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

În perioada 23 - 26 aprilie, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul „Întreținerea și repararea autovehiculelor”- cod CAEN 452.

Rezultatele acestei campanii la nivelul județului Galați sunt următoarele:

a. În domeniul relații de muncă:

În urma celor 21 de controale efectuate, inspectorii de muncă au depistat 3 persoane prestând muncă nedeclarată (din care 2 persoane fără contract individual de muncă și o persoană care presta activitate deși avea contractul individual de muncă suspendat) și au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 60.000 lei.

Au mai fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi în valoare totală de 3.000 lei și 5 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și a altor prevederi legale.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost:

- Muncă nedeclarată (persoane fără contract individual de muncă și salariat care presta activitate în perioada în care acesta are contractul individual de munca suspendat);

- Lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orelor de început și de sfârșit ale programului de lucru în documentele de evidență a muncii prestate zilnic de un salariat în folosul angajatorului controlat.

Au fost dispuse 21 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

b. În domeniul securității și sănătății în muncă:

În urma celor 12 controale efectuate, inspectorii de muncă au aplicat un număr de 12 de sancțiuni contravenționale, din care 8 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 19.000 lei.

Au fost dispuse 12 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

A fost oprită activitatea la un loc de muncă unde se utilizau agenți chimici periculoși inflamabili în prezenta surselor de foc deschis.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost:

- Echipamente de muncă sub incidența ISCIR fără verificare periodică;

- Instruire din punct de vedere al securității și sănătății în muncă deficitară;

- Neverificarea modului în care lucrătorii utilizează echipamentul individual de protecție;

- Neînlocuirea echipamentului individual de protecție la pierderea calității de protecție a acestuia;

- Locuri de muncă pentru care nu au fost evaluate riscurile.

Citeşte mai departe ...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

 
Joia din Săptămâna Sfintelor Pătimiri este cunoscută drept ziua în care se citesc cele 12 Evanghelii şi are loc rânduiala scoaterii Sfintei Cruci în mijlocul bisericii. Sfânta Cruce rămâne în mijlocul bisericii până în Vinerea Mare.
 
La Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei celor 12 Evanghelii a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu preoţii şi diaconii acestui locaș de cult, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni, elevi, tineri şi vârstnici deopotrivă.
 
Cele 12 pericope Evanghelice ale slujbei alcătuiesc o icoană a suferinţelor îndurate de către Mântuitorul Iisus Hristos, culminând cu Răstignirea şi Moartea pe Cruce. El este Cel Care Se răstigneşte pe Sine, fiind fără de păcate, pentru ca noi să reintrăm în comuniune cu Dumnezeu Tatăl şi să fim moştenitori ai Împărăţiei Lui.
După citirea Evangheliei a 5-a, chiriarhul Dunării de Jos a luat pe umeri Crucea Rastignirii din partea de răsărit a Sfintei Mese şi, în sunetul clopotelor, a ieșit pe ușa de miazănoapte în procesiune pentru a o așeza în mijlocul bisericii spre închinarea poporului.
 
După închinarea şi sărutarea Sfintei Cruci de către ierarhul Dunării de Jos şi slujitorii Catedralei arhiepiscopale, credincioșii prezenți la slujbă au venit pe rând la Sfânta Cruce, cu smerenie şi evlavie, pentru a se închina și a o săruta.
 
Credincioşii care participă la această slujbă retrăiesc în mod simbolic întregul episod al Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos, rugându-se Celui Răstingnit şi Înviat, pentru ridicarea din robia păcatului şi a morţii la viaţa cea veşnică, la demnitatea de fii ai Împărăţiei Cerurilor: „Răscumpăratu-ne-ai pe noi din blestemul Legii, cu scump Sângele Tău. Pe Cruce pironindu-Te şi cu suliţa împungându-Te, nemurire ai izvorât oamenilor, Mântuitorul nostru, slavă Ţie“.
 
La finalul slujbei, chiriarhul Dunării de Jos a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre jertfa Domnului nostru Iisus Hristos pentru restabilirea și mântuirea omului căzut în pacatul neascultării, arătând totodată că slujbele din această săptămână ne fac să retrăim cu Hristos momentele principale din istoria mântuirii noastre.
De asemenea, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioşi să fie în continuare în aceste zile de sărbătoare sprijin şi alinare persoanelor bolnave şi celor aflaţi în suferinţă şi în încercări.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri