Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Marți, 09 Aprilie 2024 - Regional Press

"CROSUL TEMERARILOR" pentru elevi de gimnaziu

Scoala Gimnazială nr.33 Galați în parteneriat cu Directia Județeană de Sport Galați a organizat, anul acesta, "CROSUL TEMERARILOR", competiție educațional-sportivă înscrisă în planul de activități anuale anunțate și de către Inspectoratul Școlar Județan Galați.

Clasamentul final s-a prezentat, astfel:

Fete:

Locul I Sandu Arsenia Anastasia, Locul II Dumitrașcu Karola Yasmine, Locul III Druc Sofia

Baieti:

Locul I Lalu David, Locul II Podașcă David, Locul III Pechianu Robert- Matei

Coordonatorul acestei ediții a fost directorul instituției școlare, prof. Manuela Brasoveanu

Citeşte mai departe ...

Firme gălățene amendate de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a efectuat, la jumătatea lunii martie, o campanie pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile „Fabricarea altor produse din minerale nemetalice" - cod CAEN 23 și „Comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcție si echipamentelor sanitare" cod CAEN 4673.

Controalele s-au desfășurat în perioada 18-22 martie 2024.

Inspectorii de muncă gălățeni au efectuat 44 de controale (25 în domeniul relațiilor de muncă și 19 în domeniul securității și sănătății în muncă) și au aplicat 41 sancțiuni contravenționale, din care 36 de avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 33.800 lei (20.300 lei în domeniul relațiilor de muncă și 13.500 lei în domeniul securității și sănătății în muncă).

Deficiențe frecvent constatate au fost:

- Primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă;

- Nepăstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor individuale de muncă pentru salariații care prestau activitate în acel loc;

- Lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orelor de început și de sfârșit ale programului de lucru în documentele de evidență a muncii prestate zilnic de un salariat în folosul angajatorului controlat;

- Echipamentele de muncă nu îndeplineau toate cerințele de securitate și sănătate în muncă;

- Instrucțiuni proprii incomplete;

- Lipsă evaluare riscuri la expunerea lucrătorilor la silicea cristalină;

- lipsă notificare substanțe chimice nocive.

Pentru nerespectarea prevederilor legale și a neconformităților constatate, inspectorii de muncă au dispus 48 măsuri (17 în domeniul relațiilor de muncă și 31 în domeniul securității și sănătății în muncă) pentru remedierea acestora, cu termene concrete de realizare.

Citeşte mai departe ...

Sediul Ambulanței Tecuci, consolidat și modernizat. Costel Fotea: Implementăm soluţii inovatoare, cum este sistemul inteligent de management energetic

Consiliul Județean Galați a semnat marți, 9 aprilie 2024, contractul de finanţare pentru o investiţie extrem de importantă la Tecuci, prin care va fi transformată actuala clădire a Ambulanţei Tecuci, veche de aproape 70 de ani, într-un spaţiu modern. „Cei aproape 40 de salvatori care muncesc acolo, merită acest lucru”, afirmă Costel Fotea. 

 „Clădirea are nevoie de ample lucrări de consolidare, de aceea vom interveni atât la nivelul fundaţiei, cu centuri de beton, cât şi la nivelul stâlpilor şi a grinzilor.  Apoi, vom pune un acoperiş nou, vom schimba toată tâmplăria şi vom reface instalaţiile electrice, termice şi sanitare. În plus, vom monta panouri solare şi fotovoltaice”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 De asemenea, CJ Galați va implementa şi soluţii inovatoare, cum este sistemul inteligent de management energetic, astfel încât să fie redus consumul de energie.

„Avem şi licitaţia pentru desemnarea constructorului gata, astfel că în 24 de ore vom emite şi ordinul de începere a lucrărilor, prima etapă fiind cea de realizare a proiectului tehnic”, a precizat Costel Fotea.

Valoarea investiţiei este de peste 3,1 milioane de lei, din care aproape 2 milioane de lei sunt fonduri europene atrase prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, diferenţa fiind asigurată din bugetul propriu.

Citeşte mai departe ...

Juniorii de la Academia Phoenix au plecat după medalii la Rm. Vâlcea

  • Publicat în Sport
La Rm. Vâlcea se va disputa în perioada 10-14 aprilie turneul final al Campionatului Naţional de baschet Under 17 masculin. Academia de Baschet Phoenix Galaţi a reuşit să se califice în elita de la această categorie de vârstă şi a fost repartizată în grupa a II-a alături de: CSM Petrolul Ploieşti, Leii Bucureşti şi gazdele de la CS Vâlcea 1924. Antrenorii Alin Culea şi Cristina Nini se vor baza pe următorul lot de jucători: Luca Arfire, Sebastian Boghean, David Brăilescu, Cosmin Buboiu, Alex Cernat, Tiberiu Chiper, Mihnea Danău, Marian Ghiran, David Mărgărit, Rareş Rizescu, Matei Şorodoc, Rareş Nedelcu. „Academicienii” noştri vor juca în grupă după următorul program: miercuri 10 aprilie cu Leii Bucureşti, de la ora 10.00; joi 11 aprilie: CS Vâlcea 1924, de la ora 16.00; vineri 12 aprilie: CSM Petrolul Ploieşti, de la ora 12.00. „Suntem bucuroşi că ajungem iar la turneul final cu generaţia 2007. Dacă anul trecut am reuşit doar un loc 9 din cauza unui cumul de factori nefavorabili, anul ăsta vrem să ne ducem cât mai sus în clasament. Cu siguranţă nu o să fie uşor, pentru că la turneul final ajung cele mai bune echipe, dar trebuie să gestionăm foarte bine fiecare moment pentru a ne atinge scopul. Vrem să jucăm acelaşi baschet corect pe care l-am jucat până acum şi vrem să arătăm că suntem o echipa puternică”, ne-a declarat antrenorul Alin Culea. Grupa I are componenţa: Agronomia Bucureşti, CSU Andu Sibiu, Laguna Bucureşti, Stars 2012 Iaşi. Primele două clasate vor juca sâmbătă 13 aprilie în semifinale, iar următoarele două se vor duela pentru locurile 5-8. Competiţia se va încheia duminică 14 aprilie când se vor desfăşura finalele şi meciurile de clasament.
Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România!

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. 

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România.  Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.

Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu anunță construirea unui spital nou: Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operație, investiția fiind de 500 de milioane de euro

Premierul Marcel Ciolacu anunță că a aprobat în ședința de guvern construirea unui ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni.

„Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operație, investiția fiind de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene. Pentru că nu mai putem continua în clădiri vechi de 65 de ani! Aici vin pentru tratament zeci de mii de pacienți anual din toată țara. Aici avem centre de excelență pentru zona de transplant renal, hepatic, medular. Aici pacienții vin pentru șansa la o nouă viață! Pentru ei, această investiție este una vitală. La fel, pentru cadrele medicale care luptă la propriu să salveze vieți”, a transmis Marcel Ciolacu.

Premierul a cerut o coordonare mult mai clară între Primăria Generală, spitale, Ministerul Sănătății și Guvern.

„Trebuie un plan integrat. În nicio localitate nu se poate clădi ceva fără administrația locală sau fără decidentul din ministere. Toată lumea trebuie să fie o echipă!”,a precizat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri