Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Joi, 23 Septembrie 2021 - Regional Press

Rămășițele pământești ale episcopului Nifon Niculescu, aduse la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

  • Publicat în Social

În perioada 24 - 26 septembrie, la Galați vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de aducerea rămăşiţelor pământeşti ale Episcopului Nifon Niculescu al Dunării de Jos, de la Cimitirul „Şerban Vodă” – Bellu din Bucureşti la Catedrala Arhiepiscopală, informează un comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul istoric al readucerii la Galaţi a osemintelor vrednicului de pomenire Episcop Nifon Niculescu şi aşezarea lor la loc de evlavioasă cinstire în rândul marilor ierarhi ai Dunării de Jos, se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 24 septembrie

- ora 17.00 – întâmpinarea convoiului de la Bucureşti cu rămăşiţele pământeşti ale Ierarhului Nifon Niculescu la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Sicriul cu osemintele Episcopului Nifon va fi purtat de preoţi până în Capela Muzeului Eparhial, unde se va oficia un Trisaghion.

Sâmbătă, 25 septembrie

- ora 9.00 – oficierea Sfintei Liturghii şi slujba Parastasului pentru Episcopul Nifon Niculescu, la Muzeul eparhial;

- ora 12.00 – desfăşurarea Simpozionului ”Personalitatea Episcopului Nifon, ierarh vrednic, liturghisitor evlavios, misionar harnic, filantrop energic şi patriot luminat”,  în Sala festivă a Muzeului eparhial;

- ora 16.30 – procesiune cu rămăşiţele pământeşti ale Episcopului Nifon Niculescu de la Muzeul eparhial către Catedrala Arhiepiscopală, cu oprire în faţa Capelei Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Apostol Andrei”.

Duminică, 26 septembrie

-  ora 9.00 – oficierea Sfintei Liturghii, evocarea ierarhului Nifon şi aşezarea rămăşiţelor sale pământeşti în cripta pregătită în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

„Invităm cu dragoste pe distinşii noştri slujitori de la parohii, reprezentanţii cinului monahal, cadrele didactice care predau Religia, studenţii şi elevii Seminarului Teologic ”Sf. Ap. Andrei” şi bunii noştri credincioşi la acest duios şi plin de recunoştinţă eveniment din viaţa Eparhiei Dunării de Jos”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

Citeşte mai departe ...

Centrele de vaccinare active din judetul Galati

În condițiile în care guvernanții sunt hotărâți să adopte noi restricții ”de pandemie” în defavoarea cetățenilor care nu sunt vaccinați, pe fondul noilor evoluții anunțate a ratei de infectări , gălățenii au la dispoziție mai multe puncte/centre de vaccinare.

Incepand cu data de 30.08.2021, centrele de vaccinare active din judetul Galati vor functiona dupa urmatorul program :

   Municipiul Galati - Sala Sporturilor, str. Stadionului nr.1-7 – zilnic (7 zile din 7), program 14:00 – 20:00, administreaza vaccin Pfizer ; - Baza Sportiva Siderurgistul – centru mutat la Sala Sporturilor - zilnic (7 zile din 7), program 08:00 – 14:00, administreaza vaccin Astra Zeneca si J&J ; - Centru Drive-through – str. G. Cosbuc, nr.251 - zilnic (7 zile din 7), program 08:00 – 20:00, pana la data de 08.09.2021, administreza vaccin Pfizer si J&J ; - Centru Spital Militar de Urgenta, str. Traian nr. 199 – luni - marti - miercuri - joi - vineri, program 08:00 – 16:00, administreaza vaccin Pfizer ;

Municipiul Tecuci - Sala de Spectacole Ion Petrovici, bd. Republicii nr. 9 – duminica - luni - marti - miercuri, program 14:00 – 20:00, administreaza vaccin Pfizer si Moderna ; - Oficiul Prefectural, str. 1 Decembrie 1918 nr.33 – miercuri - joi - vineri - sambata, program 14:00 – 20:00, administreaza vaccin Pfizer si J&J ;

Oras Tg.Bujor - Casa de cultura – joi – vineri - duminica, program 08:00 – 14:00, administreaza vaccin Pfizer ;

Ivesti – Camin Cultural – sambata si duminica, program 08:00 – 14:00, administreaza vaccin Moderna ;

Cosmesti – Camin Cultural – duminica - luni – marti, program 08:00 – 14:00, administreaza vaccin Pfizer ;

Cudalbi - Camin Cultural – duminica, program 08:00 – 14:00, administreaza vaccin Pfizer ;

Tulucesti – Camin Cultural – luni - marti - miercuri - joi – vineri - sambata - duminica, program 14:00 – 20:00, administreaza vaccin Pfizer.

Centrele de vaccinare Beresti, Corod, Imobil Cantina 2 Galati, Patinoar Galati au activitatea suspendata pana la noi dispozitii.

Citeşte mai departe ...

Măsuri de prevenire a hărțuirii morale la locul de muncă, propuse de un profesor de la Universitatea din Galați

Prevenirea hărțuirii la locul de muncă, în contextul noilor modificări legislative, este tema prelegerii susținute de conf. univ. dr. Ana Ștefănescu, prodecan al Facultății de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la UNELM FEST 2021 - Summitul Internațional și Conferința Națională a Experților în Legislația Muncii ce a avut loc în intervalul 16-17 septembrie la București.

Cadrul didactic din Galați a propus măsuri de prevenire a hărțuirii morale la locul de muncă, prin depistarea situațiilor în care se poate vorbi despre mobbing: folosirea de către manageri a unor observații sau critici negative nedrepte, cu îngrădirea/anihilarea posibilității de exprimare a celui vizat, cu scopul intimidării și desconsiderării în fața colegilor; răspândirea de comentarii (bârfe) cu scopul discreditării profesionale; comunicare ostilă, intimidantă, jignitoare, malițioasă, insidioasă; supranormarea cu scopul epuizării fizice și psihice; dezvăluirea, „fabricarea”, manipularea, comentarea unor informații ce țin de viață privată a salariatului cu scopul afectării reputației și a izolării persoanei de contactele socio-profesionale;  trasarea „preferențială” a sarcinilor de lucru dificile/imposibile/ilogice – care nu se potrivesc cu capacitățile/competențele salariatului, cu atribuțiile de serviciu și stabilirea de obiective și termene imposibil de atins. Legiuitorul descurajează și încearcă prevenirea hărțuirii morale la locul de muncă, inclusiv cea pe criterii de sex, iar măsurile se recomandă să fie negociate în contractele colective.

UNELM Fest 2021 este cel mai important eveniment al anului în domeniul relațiilor de muncă, iar conf. univ. dr. Ana Ștefănescu este membru de onoare în Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii.

Citeşte mai departe ...

Doi „tigri” de la United merg la Naţionala României

  • Publicat în Sport

Naţionala de futsal a României porneşte la un nou drum. Sub comanda selecţionerului Endre Kacso, tricolorii, în formulă cu mulţi jucători tineri, vor susţine în weekend o dublă amicală cu Ucraina. „Sunt 10 jucători noi la echipa naţională. Demarăm aşadar o primă etapă de reconstrucţie, de întinerire a primei reprezentative a României, o etapă obligatorie. Nu va fi o misiune uşoară, asta e clar, o ştie toată lumea, dar reconstrucţia echipei naţionale trebuie făcută, iar noi ne vom asuma această misiune. Avem jucători tineri valoroşi, ambiţioşi. Ceea ce depinde de noi, cei din staff, vom face, dar reuşita echipei naţionale depinde în mare măsură şi de ei, de jucători. Întâlnim un adversar, Ucraina, devenit deja tradiţional, un adversar împotriva căruia putem vedea exact unde suntem, ce potenţial avem”, a declarat pentru site-ul FRF, Endre Kacso, selecţionerul naţionalei de futsal a României. Vicecampioana şi reprezentanta României în UEFA Futsal Champions League, United Galaţi va fi reprezentată de „tigrii” Octavian Cireş şi Robert Crişan. „Sincer să fiu eram acasă la iubita mea când am aflat vestea, a fost un moment de neuitat, m-am bucurat foarte mult . O să dau tot ce pot din mine pentru a demonstra că merit şi le mulţumesc antrenorilor pentru încrederea acordată”, ne-a declarat jucătorul gălăţean Robert Crişan, care va debuta la Naţionala de seniori după ce a evoluat pentru România Under 19 şi Under 21. Din lotul României va face parte şi un al treilea gălăţean Andrei Dinicuţă, transferat în această vară la Autobergamo Deva. Partidele se vor juca sâmbătă şi duminică în sala sporturilor din Bistriţa.

Citeşte mai departe ...

Toamna începe pe acorduri de jazz & blues: Danube Jazz & Blues Festival ajuns la a VII-a ediţie

Cea de-a şaptea ediţie a Danube Jazz & Blues Festival va avea loc în perioada 24-26 septembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi.
10 trupe pentru care jazz-ul şi blues-ul au fost dintotdeauna o pasiune, se vor uni la cel mai important festival de jazz şi blues de la Dunăre, hotărâte să prezinte un repertoriu cât mai inspirat. Ai ocazia să porneşti într-o călătorie muzicală de excepţie! În prima zi a festivalului, pe 6 septembrie, de la ora 19:30, ascultăm trupele The Groovy Bastards, Django Sound Quartet, Ana Maria & Bogdan Munteanu şi Rareş Totu's Midnight Express feat. Dean Brown. În a doua seară a Danube Jazz & Blues Festival, îi ascultăm de la ora 19:30, pe The Voodoo Child, Othello Trio şi Elena Gatcin Trio. Ultimele trupe de pe 26 septembrie şi cele care încheie Festivalul Danube Jazz & Blues sunt Bluemans, Irina Popa & Pandemica Band şi Stones Free. Jazz-ul şi blues-ul sunt la ora actuală unele dintre genurile cele mai populare din lume, existând pe plan mondial peste 40.000 de festivaluri şi gale, iar audienţa acestora poate ajunge la nivelul unui stadion. Danube Jazz & Blues Festival - 7.0 este un eveniment deschis tuturor proiectelor care au la bază jazz-ul şi blues-ul sau care sunt create sub influenţa acestui gen foarte popular. Preţul întreg al biletului este de 32,4 lei/ zi, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 21,6 lei/ zi. Pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze abonamente, acestea costă 64,8 lei pentru toate cele 3 zile de festival. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau online, accesând oricare dintre link-urile: www.blt.ro/spectacole-galati sau https://www.iabilet.ro/bilete-danubejazz/  .

Citeşte mai departe ...

Ciolacu exclude o alianță cu PNL: „Mă vedeţi pe mine să stau cu Cîţu la masă?”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, exclude posibilitatea unei alianţe cu PNL şi a refacerii USL, susţinând că singura soluţie de ieşire din criză sunt alegerile anticipate. 

„Este exclus să votăm un guvern minoritar PNL, indiferent de cine e trecut. Domnul Iohannis a dus ţara în această situaţie politică, dorindu-şi guvernul său, din aceşti pierzători de alegeri şi să-şi asume prerogativele constituţionale. Nu mai poate ieşi din acest impas decât cu alegeri anticipate (…) Veţi vedea că toată această ceartă între Barna, Cîţu, o să vedeţi peste 2-3 săptămâni că se pupă, după ce trec congresele. Categoric, se vor împăca. Cum să plece, domnule, de la ciolan, de acolo? Aţi văzut câine plecând de la măcelărie? O să spună că sunt responsabili, că e pandemia acută”, a declarat Ciolacu, la RTV. 

Președintele PSD a mai fost întrebat despre posibilitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, demers pe care nu îl susține în acest moment, având în vedere contextul politic şi realităţile din România.

Citeşte mai departe ...

Casa care a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, reabilitată de Consiliul Județean Galați

Lucrări avansate Casa Cuza Vodă, primul muzeu din Galați. Clădirea fostului domnitor este reabilitată cu fonduri europene, un proiect al Consiliului Județean Galați care costă peste trei milioane de lei.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primul muzeu din Galați este consolidat și dotat cu vitrine și panouri de expunere moderne. 

„Se desfășoară lucrările de consolidare, restaurare şi amenajare ale Muzeului Casa Cuza Vodă, prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, în 1939. Până la final se va consolida fundaţia monumentului istoric, vor fi înlăturaţi factorii care pun în pericol stabilitatea construcţiei, vor fi refăcute toate instalaţiile şi se vor achiziţiona vitrine şi panouri de expunere noi. De asemenea, se va realiza şi un tur virtual al clădirii. Investiţia este de peste 3,1 milioane de lei, cu bani de la Uniunea Europeană”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Casa Cuza Vodă a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a locuit aici în copilărie, precum şi în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri