Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Marți, 29 Iunie 2021 - Regional Press

Ciolacu, după decizia CCR: „Unanimitate, looserilor! PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia decizia de revocare a lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională. ”PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

 ”UNANIMITATE, loserilor!!! CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept! La sesizarea PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîţu, Orban, Barna şi a restului găştii anti-corupţilor de carton”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a salutat decizia Curţii care ”consolidează astfel poziţia acestei instituţii în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti faţă de abuzurile puterii”.

”Am văzut însă că Orban şi Barna deja continuă delirul şi vor o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de raţiune! Nu-şi dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziţie în faţa întregii Europe! Îi somez să renunţe la aceste manevre sinucigaşe, care fac un rău enorm ţării! Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-şi reia exercitarea deplină a atribuţiilor sale. La câte abuzuri pregăteşte această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocaţiilor şi cu OUG privind privatizarea sănătăţii”, a adăugat Ciolacu.

 

Citeşte mai departe ...

Simona Halep ratează Olimpiada de la Tokyo

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei WTA, a confirmat, luni seara, pe Twitter, că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării de la gambă. „Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, însă, din nefericire, recuperarea după accidentarea la gambă cere mai mult timp, aşa că am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea produsă de ratarea turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon, faptul că nu pot participa la Jocurile Olimpice este un lucru incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică'', a scris Halep pe Twitter.

Citeşte mai departe ...

Un vis american pe scena Dramaticului gălăţean

Pe data de 10.07.2021, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi va avea loc spectacolul "VÂNZĂTORII AMBULANŢI", piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în 1979, prezintă întâlnirea dintre doi imigranţi în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuşi fiu de imigranţi în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului şi situaţiei în egală măsură absurde şi comice. „Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult la textul lui Murray Schisgal este fascinaţia şi mirajul pe care America le-a generat de-a lungul timpului, în special la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Fiind la prima mea experienţă ca regizor de teatru, mă bucur enorm că am fost înconjurat de colegi care au avut răbdare cu mine, au crezut în ceea ce le-am propus şi am avut parte cu adevărat de o atmosferă creativă şi relaxată, lucru care m-a ajutat enorm să duc la capăt acest spectacol, acest American Dream personal. Sper că şi publicul se va bucura de acest vis al nostru.” – CIPRIAN BRAŞOVEANU, regizorul spectacolului.

Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările pe drumurile județene din Galați. Unde se lucrează

Consiliul Județean Galați continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene. Muncitorii profită vremea bună de afară pentru a turna asfalt pe DJ251A, în zona localităţii Nicopole.

„Modernizarea drumurilor judeţene nu înseamnă doar asfaltare, ci şi lucrările de consolidare a infrastructurii drumului, aşa cum se întâmplă în acest moment pe drumul care leagă localităţile Vişina şi Buciumeni, sau de reabilitare a podurilor, unele vechi de jumătate de secol, la Găneşti sau la ieşire din localitatea Griviţa spre Costache Negri”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, se amenajează trotuare la Griviţa, se construiesc şanţuri din beton pe DJ242A, în apropiere de Gănești, și pe DJ254, în zona localităţii Călmăţui. În plus, pe DJ242A, în zona localităţii Găneşti, se amenajează şi rigole carosabile pentru preluarea apelor pluviale.

„Continuă şi lucrările de tăiere a vegetaţiei de pe marginea drumului. S-a intervenit pe DJ242, în extravilanul localităţilor Viile, Târgu Bujor şi Vârlezi, iar în aceste zile se lucrează între Târgu Bujor şi Băneasa”, a adăugat șeful CJ Galați. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri