Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Combinatul siderurgic Liberty Galați va deveni „nava amiral europeană” marca GREENSTEEL Recomandat

Combinatul siderurgic Liberty Galați va deveni „nava amiral europeană” marca GREENSTEEL

Combinatul siderurgic din Galați va deveni prima unitate GREENSTEEL din Europa continentală. Unitatea siderurgică va fi dotată cu tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Anunțul a fost făcut, miercuri, în prezența premierului Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Daniel Popescu.

„Este o imensă onoare să îi urez bun venit Primului Ministru și altor membri înalți ai Guvernului român astăzi aici, în sprijinul viziunii noastre ecologice, GREENSTEEL, pentru Galați. Cu sprijinul lor și pe baza acordurilor pe care le-am semnat astăzi cu Romgaz, vom putea livra energia competitivă pe termen lung, necesară susținerii acestui proiect fascinant. Universitatea din Galați va colabora cu noi pentru a crea o Academie GREENSTEEL menită să dezvolte o nouă generație de lucrători cu înaltă calificare, pregătiți pentru a gestiona tehnologii de ultimă oră. Institutul Național de Cercetare va ajuta la dezvoltarea cunoștințelor de care avem nevoie pentru realizarea unor proiecte complexe pe bază de hidrogen. EximBank România va coopera cu noi pentru a asigura finanțarea competitivă pe termen lung a proiectului nostru. Este foarte încurajator să vedem un sprijin local atât de puternic, unit cu noi, pentru a face din Galați pilotul GREENSTEEL în Europa. Nu am nicio îndoială că acest proiect va avea un mare succes și va pune Galațiul pe hartă, nu doar în Europa, ci la nivel global, ca o unitate de fabricare a oțelui cu conținut scăzut de carbon, durabil, pentru o nouă epocă, construită pentru generațiile următoare”, a declarat Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al Alianței G.F.G.

Planurile de investiții GREENSTEEL ale Alianței GFG includ:

  • O instalație pentru obținerea Fierului Redus Direct (DRI) cu o capacitate de 2,5 milioane de tone. Acest echipament DRI, care va folosi inițial gaz metan, va trece ulterior la utilizarea hidrogenului, pe măsură ce tehnologia de producție cu hidrogen devine mai rentabilă.
  • Două Cuptoare cu Arc Electric, din care unul va fi dedicat pentru turnarea bramelor pentru renumitul laminor de tablă groasă de la Galați, iar celălalt pentru a turna direct producția de rulouri laminate la cald, o tehnologie de ultimă generație și foarte competitivă. Cuptoarele cu Arc Electric vor reduce emisiile de CO2 pe tona de oțel produs cu până la 80%, aceste emisii scăzând până la niveluri aproape de zero odată ce instalația DRI va fi alimentată cu hidrogen. Aceasta va face din Galați primul combinat siderurgic cu flux primar al G.F.G. din Europa, aflat pe calea de a deveni neutru de carbon până în 2030.
  • Extinderea capacității de producție către 4 milioane de tone de oțel lichid pe an.

Mai jos, pe scurt, conținutul Memorandumurilor de Înțelegere:

  • Memorandumul semnat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prezintă planurile de investiții ale GFG pentru LIBERTY Galați și confirmă hotărârea Ministrului de resort de a sprijini și încuraja investițiile Alianței GFG în dezvoltarea sustenabilă a LIBERTY Galați.
  • Memorandumul semnat cu Adrian Constantin Volintiru, Directorul General al Romgaz, oferă un cadru pentru potențialul parteneriat în asociere între părți pentru a construi o nouă termocentrală pe gaze naturale în incinta LIBERTY Galați.
  • Memorandumul semnat cu Profesorul Dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, vizează colaborarea în scopul creării unei Academii LIBERTY Galați GREENSTEEL. Academia va încuraja mai mulți tineri, de la ingineri de top până la specialiști tehnici și operaționali, să intre în industria oțelului pentru a ajuta la dezvoltarea metodelor de producție mai durabile.
  • Memorandumul semnat cu Mihai Varlam, Director Executiv la Institutul Român de Cercetare și Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, urmează să contribuie la dezvoltarea de studii tehnice și aplicații în afaceri ale tehnologiei ecologice pe bază de hidrogen în producția de oțel.
  • Memorandumul semnat cu Traian Halalai, Președinte Executiv, EximBank România, consfințește colaborarea în sprijinul investițiilor G.F.G. în LIBERTY Galați.

Nu în cele din urmă, reprezentanții LIBERTY Galați și-au propus să extindă capacitatea de producție către 4 milioane de tone de oțel lichid pe an.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri