Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al școlilor Recomandat

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al școlilor

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor sau a unui supleant în consiliul de administrație al școlilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Elevii care candidează trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți și vor avea mandat de un an școlar, cu excepția situației în care sunt în anul final al nivelului de învățământ, când consiliul elevilor desemnează un membru supleant până la încheierea cursurilor anului școlar, potrivit documentului.

Principalele prevederi:

Reprezentantul elevilor este ales prin vot secret de către toți elevii unității de învățământ.

Elevii care doresc să candideze pentru a fi desemnați ca reprezentanți ai elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ trebuie să aibă, la data alegerilor, vârsta de 18 ani împliniți. În situațiile în care in unitatea de învățământ nu există elevi care au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul elevilor este desemnat de consiliul elevilor și participă cu statut de observator la ședințele consiliului de administrație.

Consiliul elevilor desemnează o comisie de organizare și desfășurare a alegerii reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ.

Candidații care doresc să fie desemnați ca reprezentanți ai elevilor depun un dosar la comisie care conține următoarele documente:

a) scrisoare de intenție;

b) copia cărții de identitate;

c) declarație pe propria răspundere a candidatului că nu se află în situațiile de incompatibilitate următoare: au rude sau afini până la gradul IV inclusiv desemnați ca membri în același consiliu de administrație, au primit sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani.

Consiliul județean al elevilor/Consiliul Municipal al Elevilor, Consiliul Național al Elevilor sau organizații nonguvernamentale cu activitate relevantă în domeniul educației își pot desemna observatori în cadrul comisiei.

Directorul unității de învățământ desemnează un reprezentant al consiliului profesoral care sprijină comisia în buna organizare și desfășurare a alegerii reprezentantului elevilor

Consiliul elevilor transmite, în scris, directorului unității de învățământ numele candidatului ales ca reprezentant cu drept de vot al elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ și, după caz, al supleantului, în termen de 24 de ore de la data finalizării alegerilor și consiliului județean al elevilor, Consiliului Municipal al Elevilor, spre informare, numele candidatului ales ca reprezentant cu drept de vot al elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ și, după caz, al supleantului

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri