Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Ziua Inspecției Muncii, pe 11 iulie Recomandat

Ziua Inspecției Muncii, pe 11 iulie

Ziua de 11 iulie a devenit Ziua Inspecției Muncii prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă, fiind marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, cu scopul de a stimula munca sigură și decentă.

Inspecția Muncii îndeplinește funcția de autoritate de stat prin care se asigură exercitarea controlului în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și supravegherii pieței și își desfășoară activitatea potrivit statutului propriu, în baza prevederilor art. 41 din Constituția României. Reglementarea Inspecției Muncii își are originea și din faptul că România a ratificat o serie de acte ale Organizației Internaționale a Muncii (de ex. Convențiile cu nr. 81 și 129).

Pe lângă activitatea primordială de control, Inspecția Muncii și inspectoratele teritoriale de muncă sunt preocupate în permanență de informarea și conștientizarea angajatorilor și a angajaților despre importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

În acest an, instituția aniversează 25 de ani de la înființare în structura sa actuală, menționează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, într-un comunicat de presă.

„Ca în fiecare an, pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acțiunii de informare. În cadrul acestor întâlniri, vor avea loc discuții interactive cu privire la noutățile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor și angajaților, urmărind clarificarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

Inspectorii de muncă vor fi distribui pliante cu informații utile, din legislația specifică,  în anumite zone ale municipiului Galați și vor răspunde la întrebările adresate de cei interesați”, potrivit sursei citate.

„În contextul obligațiilor care îi revin, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați și-a îndeplinit cu perseverență misiunea de a controla aplicarea corectă și unitară a actelor normative care reglementează relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă și supravegherea pieței produselor din domeniul de competență.

Inițiativele Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați au vizat consolidarea culturii de prevenire a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională și combaterea fenomenului de muncă nedeclarată.

Asigurăm atât lucrătorii/angajații, cât și angajatorii de întreaga noastră disponibilitate și obiectivitate în soluționarea aspectelor din aria de competență a instituției noastre”, a declarat Bogdan-Marius Trandafir,  inspector șef al ITM Galați.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri