Menu
RSS
Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

Platformă digitală interactivă pent…

#Pesemne.ro, prima platfo...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Jumătate dintre noi nu facem sport …

Conform ultimului sondaj ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Au început cursurile de blogger, vl…

Gabriel Coveșeanu (Cove)&...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Galați construie…

Lucrări în ritm accel...

La Galaţi, un Concert în doi

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, or...

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a u…

La Ibiza s-a desfăşurat C...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Sesiune de informare la Galați, viz…

Ministerul Dezvoltării, L...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academicienii români solicită creșt…

Academia Română, sub semn...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Evenimente științifice importante, …

Comitetului Științific &a...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Sunetul Muzicii la Teatrul "Na…

Cine nu îşi mai aduce ami...

Prev Next

Apă Canal Galați: Reabilitarea Stației de repompare Filești se va finaliza în acest an Recomandat

Apă Canal Galați: Reabilitarea Stației de repompare Filești se va finaliza în acest an

Stația de repompare Filești, care asigură alimentarea cu apă pentru jumătate din orașul Galați de aproximativ 50 de ani, se află pentru prima dată în modernizare integrală, grație uneia dintre cele mai mari investiții cu fonduri europene, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galati, în perioada 2014 – 2020”, ce vizează înlocuirea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, incluzând lucrări atât la construcții cât și la instalațiile hidraulice.

Având în vedere că stadiul lucrărilor este foarte avansat față de program, Apă Canal afirmă, într-un comunicat de presă, că reabilitarea completă a stației va fi finalizată în acest an.

Pentru anul 2022 erau programate: finalizarea lucrărilor la rezervorul nr.2, începerea lucrărilor la rezervorul nr.1, finalizarea lucrărilor la conductele magistrale și instalațiile hidraulice pe partea de aspirație a Stației Filești.

Până în acest moment s-a finalizat și pus în funcțiune rezervorul nr.2 (15.000 mc), iar la rezervorul nr.1 (15.000 mc), lucrările sunt în curs de executie, fiind finalizate în proporție de aprox. 65%.

În luna februarie 2022 a demarat cea mai importantă etapă a reabilitării, respectiv înlocuirea conductelor de aspirație Dn1000 mm si Dn800 mm, a celor 6 noduri hidraulice și a armăturilor de mari dimensiuni, inclusiv a camerelor de vane aferente rezervoarelor de apă. În luna mai 2022 s-a efectuat cuplarea conductei provizorii executată pentru alimentarea cu apă a rezervoarelor și instalațiilor din Stația Filești, pentru a permite antreprenorului executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor și armăturilor, iar în luna iunie s-a executat cuplarea tronsoanelor reabilitate de conductă Dn1000 mm si Dn800 mm.

În luna iunie 2022 s-a executat și cuplarea conductei provizorii Dn 1000 mm care să permită constructorului continuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de alimentare a electropompelor din incinta stației.

„Datorită eforturilor comune ale Operatorului și ale Antreprenorului, lucrările din această etapă s-au finalizat. În scurt timp se va executa cuplarea unor noi conductelor reabilitate în cadrul proiectului. Lucrarea va implica o nouă oprire a stației, care va fi anunțată in timp util clienților afectați. Având în vedere că stadiul lucrărilor este mai avansat față de planificări, ne-am asumat, împreună cu antreprenorul, demararea în cursul acestui an a etapei finale în reabilitarea Stației de repompare Filești: executarea lucrărilor la conductele de refulare și armăturile aferente, lucrări care erau inițial programate pentru anul 2023. În acest fel, până la sfârșitul acestui an se va finaliza reabilitarea integrală a Stației de repompare Filești”, se arată în comunicatul citat.

Valoarea investiției la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de aproximativ 15 milioane de lei, fără TVA.

Stația de pompare Filești deservește cartierele Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești, Micro 38, Micro 39A, Micro 39 B, Micro39C, Micro 40, Micro 13 B.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri