Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Miercuri, 24 Martie 2021 - Regional Press

Investiții de cel puțin 176 milioane lei în acest an, pentru DEER Muntenia Nord

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat pentru operatorul de transport și sistem și operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, investiții totale de cel puțin 1,684 miliarde de lei.

Lucrările de investiții au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranței în funcționare, reducerea costurilor de operare şi mentenanţă, întărirea rețelelor pentru creșterea capacităţii de racordare la rețea a utilizatorilor, creșterea eficienței energetice și realizarea sistemelor de măsurare inteligentă, anunță autoritatea.

Astfel, investițiile Transelectrica din acest an trebuie să ajungă la 330 milioane lei, cele ale E-Distribuție Muntenia la 215 milioane lei, E-Distribuție Banat va investi 127 de milioane lei, iar E-Distribuție Dobrogea 105 milioane lei.

Delgaz Grid va trebui să investească 150 milioane lei, Distribuție Energie Electrică (DEER) Oltenia - 207 milioane lei, DEER - zona Muntenia Nord (care cuprinde și Galațiul) 176 de milioane de lei, Distribuție Energie România - zona Transilvania Nord 187 milioane lei, iar Distribuție Energie România - zona Transilvania Sud 187 milioane lei.

Suplimentar, operatorii au obligația de a finanța realizarea instalaţiilor de racordare a clienţilor casnici precum și a clienților finali noncasnici a căror instalație de racordare este mai mică de 2.500 metri, mai informează ANRE.

Citeşte mai departe ...

Mai puțin de 40.000 de polițe de asigurare obligatorie a locuinței, în județul Galați

  • Publicat în Social

Mai puțin de 40.000 de locuințe din Galați erau asigurate printr-o poliță PAD (asigurarea obligatorie a locuinței), la sfârșitul lunii februarie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Existau 29.748 de polițe PAD în mediul urban și 9.667 în mediul rural.

La nivel național, la sfârșitul lui februarie erau asigurate 1.774.112 locuințe, gradul de cuprindere în asigurare fiind de 19,51%.

Totodată, PAID Romania a achitat, în primele doua luni din 2021, despăgubiri în valoare de 727.175 lei.

PAD (Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale) este o poliță de asigurare obligatorie care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor.

Polițele PAD costă 20 euro în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată fiind de 20.000 euro) și 10 euro în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

Locuința de tip A este construcția cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic.

Locuința de tip B este construcția cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic.

Nerespectarea de către proprietari a obligației de asigurare a locuințelor împotriva dezastrelor naturale poate fi sancționată cu amendă de la 100 la 500 lei, de către primăriile pe raza cărora se află locuința în cauză.

Citeşte mai departe ...

Liceele agricole sunt scoase de pe lista priorităților Coaliției de la putere

Cele mai multe tăieri de clase și locuri, după reducerea cifrei de școlarizare, le contabilizează liceele tehnologice și agricole, care au primit deja de la inspectoratele școlare din țară alocări la jumătate față de nivelul solicitat, atrage atenția World Vision România, parte a consorțiului ”Creștem prin Educație Agricolă” (CEA)

Reacția vine după ce, conform proiectului de hotărâre de guvern pus în consultare publică de Ministerul Educației în urmă cu câteva zile, cifra de școlarizare pentru nivelul liceal (învățământ de zi) va fi cu 14.000 de locuri mai mică în anul școlar 2021-2022.

„Liceele agricole, tăiate din lista priorităților educației. O decizie care anticipează că românii vor mânca din importuri și în anii care vin”, susțin reprezentanții World Vision România.

  • La fel ca în ultimii ani, liceele tehnologice și agricole înregistrează cele mai multe tăieri de clase și locuri.
  • Cele 57 de licee agricole și tehnologice din întreaga țară cuprinse în programul Creștem prin Educație Agricolă se confruntă, an după an, cu astfel de decizii care pun în pericol existența acestor unități de învățământ, precum și dezvoltarea agriculturii, domeniu strategic pentru România.
  • Unu din trei licee agricole evaluează oportunitățile de practică de specialitate la agenții economici ca fiind insuficiente sau chiar aproape inexistente”, se arată în comunicatul citat.

În ultimii ani a fost perpetuată confuzia dintre liceele agricole și școlile profesionale: dacă primele dau ca absolvenți tehnicieni și tehnologi (nivel 4 de pregătire, cu bacalaureat), din școlile profesionale absolvă muncitori calificați (nivel 3 de pregătire, cu diplomă de calificare). Liceele sunt adevăratele pepiniere de specialiști, fermieri și viitori studenți în domenii precum agronomia, medicina veterinară, tehnologii de mașini, ecologie, servicii (turism) și industrie alimentară.

Citeşte mai departe ...

Anchetă sanitară de tot râsul în Galați

Autoritățile sanitare din Galați au declanșat o anchetă împotriva ... lor, pentru a afla dacă au fost încălcate regulile în cazul unui cetățean care a fost lăsat să se vaccineze mai devreme cu a doua doză dar nu a primit certificat de vaccinare.

Bărbatul a fost vaccinat cu a doua doză de AstraZeneca mai repede, la doar 5 săptămâni de la prima inoculare, după ce a cerut să fie imunizat în avans, pe motiv că lucrează în străinătate și nu poate reveni în țară pe 14 aprilie, când era programat.

În mod normal, rapelul pentru AstraZeneca se face într-un interval cuprins între 4 și 8 săptămâni, astfel că sănătatea gălățeanului nu a fost afectată.

Problemele au apărut în momentul în care au vrut să îi elibereze certificatul de vaccinare din platformă, pentru că sistemul electronic nu permite acest lucru. În final, omul a primit doar o adeverință simplă, urmând să obțină dovada oficială după 14 aprilie. Cu toate acestea, el a reclamat situația la forurile de profil și acum se află o anchetă administrativă în desfășurare

Citeşte mai departe ...

A 9-a înfrângere pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Cea de-a 13-a etapă din Liga Florilor MOL care se dispută în sala sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare a debutat miercuri cu partida Rapid Bucureşti - CSM Galaţi. Din păcate, la fel ca şi în precedentele etape, echipa gălăţeană a intrat foarte greu în meci, giuleştencele au profitat la maxim şi s-au desprins la şase goluri după primele 30 de minute. Ca un deja- vu, fetele antrenate de Alexandrina Soare au început cursa de urmărire după pauză şi chiar dacă au prins cea mai bună zi din acest an nu au reuşit decât să limiteze proporţiile înfrângerii. Rezultat final: Rapid Bucureşti - CSM Galaţi 27-23 (18-12). Lotul folosit: Emilia Anghel 1 gol, Roxana Caragea, Ana Maria Micu - Cristina Gheorghe 1 gol, Cristina Marcu 1 g, Abigail Vălean 3 g, Cristina Andriţa 2 g, Cătălina Cioaric 3 g, Alla Sheiko 2 g, Daniela Corban, Raluca Tănasă, Mădălina Conache, Cristina Clisu 1 g, Ana Maria Lopătaru 2 g, Patricia Vizitiu 2 g, Tamara Bokaric 5 g. Nu au făcut parte din lot: Daciana Balaban şi Lăcrămioara Cîlici, accidentate. După 13 etape, CSM Galaţi se menţine pe locul 3 cu 7 puncte. Până la finalul turului, echipa gălăţeană va mai juca cu CSM Slatina - 31 martie, Sepsi Arena, ora 10.30 şi Minaur Baia Mare - 7 aprilie, sala Polivalentă Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

74 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri. 165 de persoane audiate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 74 de percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și operațiuni cu substanțe psihoactive. 165 de persoane vor fi audiate.

La data de 24.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 74 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Brăila și Dâmbovița, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acțiunea de amploare a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galați și a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați vizează destructurarea uneia dintre cele mai mari grupări infracționale organizate, specializate în comercializarea de droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza județelor Galați și Brăila, dar și a altor persoane care desfășoară activități infracționale similare pe raza celor două județe. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diverse cantități de droguri de risc și mare risc, substanțe psihoactive și diverse sume de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 165 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Prahova, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați și Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Atleţii gălăţeni de LPS, CSS şi Dunărea vor alerga pentru medalii la Botoşani

  • Publicat în Sport

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) şi Asociaţia Judeţeană de Atletism au organizat sâmbăta trecută faza judeţeană a Campionatului Naţional de cros pentru copii şi juniori. La startul competiţiei care s-a desfăşurat în zona stadionului Dunărea, s-au aliniat circa 50 de atleţi gălăţeni legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv (LPS), Clubul Sportiv Şcolar (CSS) şi Dunărea. Întrecerile au constituit criteriu de calificare pentru faza finală a Naţionalelor, care este programată pe 10 aprilie, la Botoşani. Clasamentele finale se prezintă astfel: COPII II fete - 1.000 metri: 1.Diana Căluian (CSŞ); băieţi - 1.200 metri: 1.Andrei David Ceriu (Dunărea), 2.Răzvan Luca (CSŞ); COPII I 1 fete - 1.200 metri: 1.Simona Căluian (CSŞ), 2. Alessia Barbu (LPS), 3. Alina Chiriţă (CSŞ); băieţi - 1.500 metri: 1.Andrei Patriche (LPS), 2.David Zlate (CSS); JUNIORI III fete - 2.000 metri: 1.Damaris Yurianne Bîra, 2.Andra Nicola Mihai, 3.Marina Denisa Mogoş (toate de la LPS); băieţi - 3.000 metri: 1.Mihai Lungeanu, 2.Luca Nicolae (ambii LPS); JUNIORI II fete - 3.000 metri: 1.Georgiana Oprea (LPS), 2.Andreea Mocanu (CSS), 3.Silvia Boacnă (LPS); băieţi - 4.000 metri: 1.Gabriel Novac, 2.Cristian Andrei, 3.Mario Gafton (toţi de la LPS). Profesorii care au coordonat această activitate sunt: Marlena Chiţu, Maricica Bernea şi Andreea Pleşu Tudorache, de la LPS; Genoveva Modiga, Angela Căluian, de la CSS; Sorin Grecu, de la Dunărea.

Citeşte mai departe ...

Dacă nu se poate, nu se poate!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” suspendă reprezentaţiile ca urmare a creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2 peste pragul de 3 la mie în municipiul Galaţi. Măsura a fost stabilită de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi prin Hotărârea nr. 175 din 21 martie 2021, care a intrat în vigoare luni, 22 martie 2021, la ora 00:00.
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va relua reprezentaţiile imediat ce autorităţile vor permite acest lucru. Din păcate, această hotărâre afectează toate instituţiile de cultură din Galaţi, Teatrul Naţional Muzical "Nae Leonard", Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi şi orice alt loc unde am fi putut participa la vreun eveniment cultural. Asta e, trebuie să avem răbdare, poate odată cu căldura vor veni şi vremuri mai bune şi dacă nu se va putea face nimic în săli, poate vom avea parte de cultură măcar în aer liber.

Citeşte mai departe ...

16 studenți ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați au participat la testările Mensa România

16 studenți ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați au participat, zilele trecute, la testările Mensa România.

Testările s-au desfășurat în cadrul Facultății de Inginerie, strada Domnească nr. 111, Sala D01. Numărul celor înscriși a fost de 36 de participanți, dintre care 16 studenți ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați, iar dintre aceștia 10 au beneficiat de vouchere de gratuitate.

Citeşte mai departe ...

Trotinete verzi pe străzile Galațiului

Galațiul este al patrulea oraș din România în care Bolt, platforma europeană de transport la cerere, lansează trotinetele electrice pentru închiriere.

Gălățenii au începând de săptămâna aceasta osibilitatea de a închiria și utiliza trotinete electrice pentru deplasarea în oraș. Municipiul Galați este de altfel primul oraș din România, în 2021, în care Bolt lansează serviciile de închiriere a trotinetelor, serviciul fiind disponibil în București, Cluj-Napoca și Constanța

Trotinetele funcționează în baza O.U.G. 13/2020 pentru modificarea și completarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Se află acum în dezbatere publică și Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor/bicicletelor electrice închiriate prin intermediul platformelor online în regim self-service, document care va fi în curând supus votului Consiliului Local.

 Aplicația Bolt a fost deja sincronizată cu galaticityapp, varianta mobilă, iar zona de operare și punctele (virtuale) de parcare a trotinetelor electrice se găsesc în harta atașata și disponibilă aici: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1KIz1EjfG1lbT0_KZm1xdBOruNeDCJKHz&shorturl=1&ll=45.43106983808532%2C28.037140600000026&z=13

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri