Menu
RSS
Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Prev Next

Parlamentarii liberali au refuzat să participe la întâlnirea propusă de Fotea și Pucheanu despre proiectele județului Galați Recomandat

Parlamentarii liberali au refuzat să participe la întâlnirea propusă de Fotea și Pucheanu despre proiectele județului Galați

Parlamentarii PNL au refuzat să participe la discuția privind prioritățile județului Galați. La întâlnirea inițiată de președintele Connsiliului Județean, Costel Fotea, și de primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, au participat aproape toți parlamentarii PSD, USR și AUR.

Întâlnirea a avut loc joi la sediul Consiliului Judeţean. Participanții au discutat despre proiectele judeţului Galaţi, în contextul dezbaterilor din Parlament privind bugetul acestui an. Principalele obiective ale județului sunt un corp nou de clădire la Spitalul Județean, un spital municipal, un aeroport și o sală polivalentă.

„Le mulţumesc parlamentarilor prezenţi, care au înţeles că este nevoie de o strânsă colaborare între autorităţile locale şi cei care reprezintă judeţul în Parlament. Din păcate, parlamentarii PNL au ales să ignore interesul comunităţii gălăţene şi nu au venit la această dezbatere despre proiectele Galaţiului. Rolul acestei întâlniri, unică de altfel în ultimele decenii ale administraţiei gălăţene, a fost de a stabili împreună o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea judeţului. Împreună cu primarul municipiului Galaţi, le-am prezentat parlamentarilor proiectele de anvergură la care lucrăm, respectiv extinderea cu un corp nou de clădire a Spitalului Judeţean Galaţi, construirea unui spital muncipal, realizarea unui aeroport, dezvoltarea infrastructurii de irigaţii în judeţ şi construirea unei săli polivalente. Investiţiile Galaţiului trebuie să primească o susţinere reală din partea Guvernului şi trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Din păcate, singura speranţă pentru aceste investiţii pare a fi doar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care, nici până acum, ghidurile de finanţare nu sunt gata”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Primarul Ionuț Pucheanu susține că proiectele privind realizarea de noi spitale, a aeroportului și a sălii polivalente pot fi realizate doar cu sprijinul tuturor politicienilor din Galați.
„Salut deschiderea parlamentarilor gălățeni care au participat la dezbaterea de astăzi. Am încercat astfel să găsim un numitor comun pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru. Parlamentarii PNL au lipsit de la această dezbatere. Gestul lor demonstrează lipsa totală de interes atunci când vine vorba de susținerea proiectelor vitale pentru gălățeni, precum înființarea Spitalului Municipal, extinderea Spitalului Județean, realizarea aeroportului și a unei săli polivalente. Din păcate, susținerea liberalilor pentru aceste proiecte deosebit de importante este doar declarativă și astfel au făcut imposibilă o acțiune comună”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

 La întâlnire au participat următorii parlamentari: Aurel Nechita (PSD), Sandu Viorica (PSD), Mărgărit Mitică Marius (PSD), Laura Georgescu (PSD), Marius Humelnicu (PSD), Gîdei Laurenţiu Viorel (PSD), Rodeanu Ionel Bogdan (USR), Andrei Postică (USR) şi Scripnic Lilian (AUR).

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri