Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Galerie foto/Spital nou în orașul Galați. A fost inaugurată clădirea comandată de Consiliul Județean la Spitalul de Boli Infecțioase Recomandat

Galerie foto/Spital nou în orașul Galați. A fost inaugurată clădirea comandată de Consiliul Județean la Spitalul de Boli Infecțioase

 În urma unei investiții a Consiliului Județean, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva s-a mutat într-o clădire construită de la zero. Din vechiul spital nu a mai rămas decât un corp de clădire. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Cu noile aparate medicale, în interior se va amenaja un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. 

În interior sunt cabinete, saloane, laboratoare și alte săli moderne pentru activitățile specifice. De asemenea, studenții la Facultatea de Medicină au un amfiteatru și mai multe laboratoare pentru cursuri și practică. Clădirea are un etaj și a fost dotată cu aparate moderne în valoare de peste 300.000 de euro. Tot aici se găsește singurul aparat din țară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele.

„Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mare parte din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie, care se mută definitiv dintr-un spațiu vechi și impropriu actului medical și o parte din secția de Boli infecțioase I. Dezvoltăm aici un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultima generație, unice în România. De asemenea, s-a amenajat și un compartiment pentru intervenții chirurgicale minore. Mai mult, noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri