Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Deputatul Viorica Sandu: Veste foarte bună pentru producătorii locali, fermieri și deopotrivă consumatorii gălățeni Recomandat

Deputatul Viorica Sandu: Veste foarte bună pentru producătorii locali, fermieri și deopotrivă consumatorii gălățeni

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, anunță că a fost depus în Parlament un proiect de lege privind lanțul scurt de aprovizionare cu alimente. „Acest proiect este o inițiativă a senatorului PSD Călin Matieș și susține utilizarea produselor alimentare proaspete de pe plan local”, afirmă Sandu.

Prin scurtarea distanțelor de transport dintre producător și instituțiile beneficiare, fermierii români și hrana românească vor avea prioritate față de cea din import, susține deputatul Viorica Sandu.

„Propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD vine în sprijinul producătorilor locali. Ea prevede ca instituțiile publice în care se prepară sau se servesc mâncăruri gătite sau produse alimentare să le achiziționeze în primul rând pe cele din surse locale, cât mai apropiate de locul de consum.Astfel produsele de import vor fi achiziționate doar dacă nu sunt produse pe plan local.Hrana românească va avea prioritate în școli, spitale, unități militare și în toate instituții publice care achiziționează servicii de catering‼️”, a scris pe Facebook, Viorica Sandu.

Potrivi sursei citate, lanțul scurt de aprovizionare reprezintă o prioritate națională din perspectiva securității alimentare a țării și este în acord cu strategia europeană „Farm to fork”. Inclusiv directivele Uniunii Europene prevăd achiziționarea de produse alimentare din propria țară.

„Achiziționând produse din import( roșii din Spania sau mere din Polonia) crește gradul de poluare, prin transport, importăm inflație și susținem economia din acele țări, în loc să susținem economia românească. În plus, produsele aduse de la distanțe mari nu vor avea prospețimea celor de pe piața locală‼️Un traseu cât mai scurt de la fermă la furculiță asigură alimente mai proaspete, mai sănătoase și mai ieftine consumatorilor, susține producătorii și economia țării noastre”, a completat Viorica Sandu.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri