Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Costel Fotea, șeful Consiliului Județean Galați, în război cu guvernanții: Sunt iresponsabili dacă vor să ia spitalele Recomandat

Costel Fotea, șeful Consiliului Județean Galați, în război cu guvernanții: Sunt iresponsabili dacă vor să ia spitalele

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, susține că politicienii puterii care vorbesc despre trecerea spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății sunt iresponsabili și incompetenți. Liderul deputaților USR Ionuţ Moşteanu a anunțat zilele trecute că guvernanții discută despre trecerea tuturor spitalelor din România, inclusiv cele militare, în subordinea Ministerului Sănătății.

Pe listă sunt și spitalele deținute de primării și consilii județene, în care autoritățile locale au pompat sume uriașe în ultimii ani. Agravant este că numeroase unități medicale sunt în curs de modernizare cu fonduri europene, iar investițiile ar putea fi afectate de schimbarea proprietarrului.

În județul Galați, unitățile medicale au fost modernizate cu proiecte ale Consiliului Județean în valoare de zeci de milioane de euro. Alte proiecte sunt în derulare, unitățile fiind modernizate în totalitate.

„În ultimii ani, la Galați s-au investit zeci de milioane de euro pentru modernizarea și dotarea spitalelor, bani din bugetul autorităților locale sau din fondurile europene atrase tot de către autoritățile locale. Practic, a trebuit să recuperăm decenii întregi în care ministerul nu a investit nici măcar un euro. Acum, la Galați, spitalele sunt în plin proces de consolidare, se modernizează de la zero, se construiesc clădiri noi și se dotează cu aparatură medicală de ultimă generație. Sigur că mai sunt multe de făcut, însă acum există o strategie și instituții care alocă și banii necesari. Prin comparație, spitalele sunt mult mai bine întreținute de către autoritățile locale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fotea îi atacă pe guvernanții care propun așa ceva.

„Este complet de neînțeles cum un minister, care nu poate întreține puținele unități medicale pe care le mai are în subordine și care gestionează ineficient sistemul de sănătate, ar putea gestiona dintr-o dată sute de unități medicale. Într-un moment extrem de dificil pentru sistemul de sănătate, liderii de la București au început atacul asupra spitalelor, prin tot felul de declarații iresponsabile, care au scopul de a acoperi incompetența unor oficiali din Guvern în gestionarea sănătății românilor. Nu uitați că scopul dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna binele românilor, nu luptele de culise pentru putere sau interesele meschine”, este concluzia președintelui Consiliului Județean Galați.

Doar în ultimii ani, Consiliul Județean a investit peste 70 de milioane de euro în unitățile medicale din subordine. Unitățile medicale s-au transformat în totalitate, fiind dotate cu aparate unice în regiune și chiar în țară.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri