Menu
RSS
Medalii pentru halterele gălăţene de Ziua României

Medalii pentru halterele gălăţene d…

Sezonul de haltere s-a în...

COVID-19: Gălățenii au primit un nou semnal de restricții guvernamentale: ”DECÂT” 14 zile

COVID-19: Gălățenii au primit un no…

Comitetul Judeţean pentru...

Mesajele autorităților locale de Ziua Naţională a României

Mesajele autorităților locale de Zi…

Autoritățile locale au tr...

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Fostul premier PSD Mihai Tudose:…

Mihai Tudose s-a contrat,...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lu…

„În ultimele săptămâni, n...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat…

Klaus Iohannis a declarat...

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani României, tuturor româ…

Ziua Națională a României...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

COVID-19 la un centru de bătrâni di…

36 de persoane din centru...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

Visul continuă: Tigrii de la United…

Sala Polivalentă Dunărea ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

Încă o victorie categorică pentru h…

Cel de-al doilea joc dint...

Prev Next

Un tunisian, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să obțină apă curată cu ajutorul radiațiilor ultraviolete Recomandat

sursa foto: UDJ sursa foto: UDJ

Said Riahi a venit la Universitatea Dunărea de Jos din Galați pentru a încerca să găsească o soluție privind reciclarea apelor uzate pentru comunitatea natală. El susține că în Tunisia există o mare problemă cu apa și de aceea teza sa de doctorat este atât de importantă. După finalizarea tezei, Said spune că va încerca să își pună cunoștințele în practică în Tunisia.

„Licențiat în electronică, electrotehnică și automatică, cu un masterat în același domeniu la aceeași Universitate, Said s-a gândit să continue cercetarea încercând să fie de folos comunității cu o soluție concretă de reciclare a apelor uzate, prin tratamentul cu radiații ultraviolete”, a informat printr-un comunicat de presă Universitatea Dunărea de Jos.

În Tunisia, explică Said, există o mare problemă cu apa și de aceea teza sa de doctorat este atât de aplicată: „Studiul, controlul și implementarea unui sistem de reciclare a apelor uzate prin tratarea cu radiație în ultraviolet”.

Tânărul a lucrat în cadrul Laboratorului de Aplicații în domeniul Energiilor Eficiente și al Energiilor Regenerabile sub îndrumarea prof. Abdelkader Mami și cu ajutorul lui Naoufel Zitouni. Apoi, a aflat că profesorii de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din Galați l-ar putea ajuta în cercetarea sa și s-a înscris pentru un stagiu de pregătire doctorală de câteva luni la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Said este coordonat de profesorul Viorel Mînzu, specialist în optimizări și metode de inteligență artificială.

„S-au făcut studii în Tunisia pe o instalație practică de tratate a apei, noi îmbogățim ce au dezvoltat ei acolo, în baza articolelor de cercetare, cu ajutorul inteligenței artificiale, facem teste și tragem concluzii. Said vrea să scrie, cât se alfă la Galați, un articol științific dar și un capitol din teza sa de doctorat. E un tânăr muncitor, deștept și dornic să știe cât mai multe și asta mă bucură. Ne vedem zilnic câteva ore pe Skype și lucrăm împreună”, spune prof. dr. ing. Viorel Mînzu.

La rândul său, Said recunoaște că a învățat multe de când este în Galați și că, dacă va mai avea posibilitatea să beneficieze de încă un stagiu de pregătire, până la finalizarea tezei, ar alege să vină tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Studentul tunisian este cazat în Campusul Studențesc. În timpul liber, explorează orașul și spune că îi place mult liniștea din această parte de lume. Încă nu a descoperit bucătăria românească, pentru că a avut suficientă mâncare tradițională de acasă, însă e dispus să încerce câteva feluri de care a citit pe net. Îi e dor de familie, dar știe că se va întoarce acasă pe 17 decembrie. După finalizarea tezei, Said spune că va încerca să își pună cunoștințele în practică, dacă va putea în Tunisia, dacă nu, undeva în afara țării de baștină.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri