Menu
RSS
Cum se pregătește Șantierul Naval gălățean pentru a face față actualelor provocări

Cum se pregătește Șantierul Naval g…

În acest context, Faculta...

Costel Fotea: Noul CT de 128 de slice-uri de la Spitalul Județean Galați va îmbunătăți semnificativ serviciile medicale pentru pacienți

Costel Fotea: Noul CT de 128 de sli…

La Spitalul Județean Gala...

Tânără de 17 ani găsită moartă într-un apartament. Un bărbat rănit a fost dus la spital

Tânără de 17 ani găsită moartă într…

Tragedie la primele ore a...

Tricolorii au pierdut la Zenica cu Bosnia -Herţegovina

Tricolorii au pierdut la Zenica cu …

Naţionala de fotbal a Rom...

Tricolorii vor să se califice la Cupa Mondială 2026

Tricolorii vor să se califice la Cu…

Naţionala de fotbal a Rom...

Marți, o nouă oprire a Uzinei de Apă Galați. Mai multe cartiere, fără apă timp de 16 ore

Marți, o nouă oprire a Uzinei de Ap…

Lucrările de amploare pro...

Companiile de stat neperformante, vizate de lichidare

Companiile de stat neperformante, v…

Mai multe companii public...

Percheziții și control judiciar în urma unui flagrant privind pescuitul ilegal de sturioni

Percheziții și control judiciar în …

Polițiștii din cadrul Ser...

14 noiembrie - Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat

14 noiembrie - Ziua mondială de lup…

În fiecare an, la data de...

Liceenii de la ”Radu Negru” s-au calificat  la competiția națională de antreprenoriat Gen-E

Liceenii de la ”Radu Negru” s-au ca…

„Anunțăm cu mândrie și en...

Prev Next

Premiu special pentru echipa României la concursul de inovare alimentară Ecotrophelia 2025 Recomandat

Premiu special pentru echipa României la concursul de inovare alimentară Ecotrophelia 2025

Echipa de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați care a reprezentat România la concursul Ecotrophelia Europe 2025 a câștigat premiul special pentru Strategie de Comunicare la festivitatea de la Anuga, Germania (Special Prize "Communication Strategy Award" of the EEIG ECOTROPHELIA EUROPE).

Este pentru prima dată când România obține acest premiu special, adăugându-l într-o vitrină de performanțe.

Echipa care a purtat astăzi tricolorul în această prestigioasă competiție reunește studenți și cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Inginerie și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Produsul cu care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați reprezintă România la Ecotrophelia Europe 2025 se numește FoodCell – un snack proteic creat special pentru cei care duc un stil de viață activ și iubesc mișcarea în aer liber.

FoodCell combină crackers crocanți cu un dip cremos, având ca ingredient principal buttermilk-ul rezultat în urma producerii untului din smântână fermentată, reintegrat ingenios în fluxul de producție prin filtrare. Acest proces valorifică principiile economiei circulare, reducând consumul de apă și de energie și limitând pierderile din industria lactatelor.

Atât sosul, cât și crackers-urile conțin buttermilk și proteine din zer, combinate cu făină de hrișcă, într-o formulă care asigură organismului aminoacizi esențiali necesari refacerii rapide după efort. Produsul oferă proteine cu biodisponibilitate ridicată, carbohidrați cu indice glicemic redus, fosfolipide, electroliți și flavonoide antioxidante, devenind o sursă echilibrată de energie pentru activitățile zilnice sau sportive.

Realizat exclusiv din ingrediente locale, bogate în nutrienți, FoodCell este potrivit pentru persoanele cu intoleranță la gluten și se păstrează până la trei luni la temperatura ambientală, fără a necesita refrigerare. Gama include variante ușor picantă, picantă și îmbogățită cu vitamina D, adaptate diferitelor preferințe de gust.

Ambalajul sustenabil, realizat din biopolimer reutilizabil, completează conceptul „food for adventure”, asigurând portabilitate, prospețime și un impact redus asupra mediului.

Ecotrophelia Europe reprezintă una dintre cele mai importante competiții internaționale de inovare alimentară, reunind anual cele mai bune echipe universitare din Europa. Evenimentul promovează creația de produse alimentare eco-inovative, realizate prin tehnologii sustenabile, procese de producție cu impact redus asupra mediului și concepte de business orientate spre economia circulară.

Concursul de anul acesta a reunit 18 echipe finaliste, câștigătoare ale etapelor naționale, care și-au prezentat produsele în fața unui juriu internațional format din experți ai industriei alimentare, ai mediului de cercetare și ai sectorului de afaceri.

Marele premiu a fost obținut de echipa Belgiei, cu produsul Cornelia, un cornet crocant dedicate celor cu intoleranță la lactoză, care se pot bucura de acum de orice înghețată își doresc.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri