Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Desert pe bază de concentrat proteic din zer și cătină, o nouă invenție a cercetătorilor de la Universitatea din Galați Recomandat

Desert pe bază de concentrat proteic din zer și cătină, o nouă invenție a cercetătorilor de la Universitatea din Galați

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi au inventat un produs lactat tip desert pe bază de concentrat proteic din zer și cătină. Acesta a fost brevetat de OSIM.

Invenția se referă la obținerea unui produs lactat tip desert pe bază de concentrat proteic din zer și cătină și la procedeul de obținere a acestuia.

Ideea care a stat la baza elaborării brevetului de invenție a fost creșterea cerințelor și a interesului consumatorilor pentru produsele lactate tip desert, cum ar fi șarlotele, budincile și diferite creme, care se fabrică în principal din lapte, la care se adaugă agenți de îngroșare și arome (vanilie, ciocolată, caramel etc). Produsul obținut conține fructe de cătină deshidratate care sunt bogate în compuși bioactivi cu rol în buna funcționare a sistemului nervos central, a sistemului imunitar și în sinteza proteinelor.

„De asemenea, fructele de cătină sunt foarte valoroase pentru industria alimentară și datorită puterii de colorare a pigmenților prezenți în aceste fructe. Produsul are la bază un proces de emulsionare a proteinelor din zer, care sunt recunoscute ca sursă importantă de peptide bioactive, ce exercită diferite funcții precum: antihipertensive, antilipemice, antimicrobiene, antioxidative, opiacee și imunomodulatoare. Utilizarea cătinii deshidratate și a concentratului proteic din zer au condus a obținerea unui produs lactat tip desert cu valoare nutritivă ridicată și caracteristici senzoriale superioare”, susțin reprezentanții UDJ.

Datorită conținutului ridicat de compuși bioactivi din cătină și digestibilității ridicate a proteinelor din zer, produsul lactat tip desert pe bază de concentrat proteic din zer și cătină deshidratată are un caracter funcțional.

Autorii brevetului de invenție sunt Florentina Mihaela Ursache, Elisabeta Botez, Nicoleta Stănciuc, Doina Georgeta Andronoiu, Oana Viorela Nistor, Mihaela Turturică și Gabriela Râpeanu (Brevet nr. 132699 din 30.04.2024).

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri