Menu
RSS
Marcel Ciolacu: "Da, suntem pregătiți să preluăm guvernarea"

Marcel Ciolacu: "Da, suntem pr…

Marcel Ciolacu a anunțat ...

Liderul PSD:"NU Parlamentul va decide data alegerilor: Specialiștii ne spun: măi, oameni buni, nu este bine ce faceți"

Liderul PSD:"NU Parlamentul va…

”Decizia președintelui o ...

PSD Galați a depus la BEJ listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare

PSD Galați a depus la BEJ listele d…

PSD Galaţi a depus, astăz...

Salbă de medalii gălăţene la Naţionalele de haltere

Salbă de medalii gălăţene la Naţion…

În ciuda condiţiilor vitr...

Autoritatile pun lacatul pe scoli din motive de Covid

Autoritatile pun lacatul pe scoli d…

De vineri, Colegiul Națio...

Hoții de bancomate din județul Galați, prinși de procurorii DIICOT

Hoții de bancomate din județul Gala…

Spărgătorii celor două ba...

Un tunisian, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să obțină apă curată cu ajutorul radiațiilor ultraviolete

Un tunisian, doctorand la Universit…

Said Riahi a venit la Uni...

Specialiștii lucrează la proiectul heliportului de la Spitalul Județean Galați

Specialiștii lucrează la proiectul …

A început proiectarea hel...

Președintele PSD:"Nici astăzi, Iohannis nu o propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei"

Președintele PSD:"Nici astăzi,…

Liderul social-democrațil...

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață

Rectorii ar putea să-și păstreze ma…

Rectorii ar putea să-și p...

Prev Next

Cruzime de neimaginat. Patru cățeluși din adăpostul public, uciși de un angajat Recomandat

sursa: Animal Society sursa: Animal Society

Patru cățeluși din adăpostul public din Galați au fost uciși cu bestialitate, fiind loviți cu cruzime în cap. Puii sufereau de parvoviroză și primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society.

Cazul a fost semnalat de reprezentanții Asociației Animal Society, cei care au anunțat și Poliția.

„Echipa Animal Society își exprimă stupoarea și condamnă ferm uciderea a patru pui de câine în adăpostul de câini al Serviciului Public Ecosal din Galați pe data de 14 octombrie. Puii sufereau de parvoviroză și primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society. În timp ce aceștia se aflau în pauza de masă, puii au fost uciși cu bestialitate, fiind loviți în cap cu un obiect contondent. Un echipaj de poliție s-a deplasat numaidecât la fața locului pentru a face constatări și a demara o anchetă”, au transmis Animal Society.

Poliția a deschis dosar penal, iar un angajat al Ecosal, de 48 de ani, riscă închisoarea. Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și cu organizația VIER PFOTEN, desfășoară la Galați, încă de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv gestionarea populației de câini într-un mod uman și sustenabil și schimbarea mentalității gălățenilor cu privire la câinii fără stăpân prin implicarea reprezentanților societății civile și a altor factori de interes. Proiectul-pilot include ample campanii de sterilizare, precum și acțiuni de informare și de conștientizare, și este prevăzut să dureze până la sfârșitul anului 2021.

„Cumplitul incident de pe data de 14 octombrie a fost o adevărată lovitură pentru mine și pentru colegii mei. Ceea ce s-a întâmplat este peste puterea noastră de înțelegere și nu putem decât să sperăm că vinovații vor fi aspru pedepsiți. Salut intervenția promptă a reprezentanților primăriei și poliției, care sunt stupefiați, la rândul lor, și care își doresc la fel de mult ca noi ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut.” declară Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society. 

Asociația Animal Society își reafirmă angajamentul de a contribui la reducerea suferinței în rândul animalelor și își exprimă speranța ca acest incident tragic să îi determine pe gălățeni să dea dovadă de mai multă compasiune cu privire la câinii fără stăpân, o schimbare de mentalitate care este de dorit să se producă la nivelul tuturor cetățenilor României.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri