Menu
RSS
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu:"Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu:…

"Orban și ai săi folosesc...

Secretarul de stat Raed Arafat:"La alegeri trebuie să fie respectate toate regulile"

Secretarul de stat Raed Arafat:…

"La alegeri trebuie să fi...

SNMF: Medicii de familie afirmă că îi vor consulta "la distanţă" pe pacienţii infectaţi cu COVID-19

SNMF: Medicii de familie afirmă că …

Într-un comunicat transmi...

Mihai Fifor, fostul ministrul al Apărării:"Armata, REPER pentru întreaga națiune"

Mihai Fifor, fostul ministrul al Ap…

De Ziua Armatei Române, f...

Cinci cazuri de Covid-19 la campioana României. Turneul de la Galaţi din CEV Champions League s-a anulat

Cinci cazuri de Covid-19 la campioa…

Din păcate, zvonurile apă...

25 octombrie  - Ziua Europeană a Justiției Civile

25 octombrie - Ziua Europeană a Ju…

Ziua Europeană a Justiţie...

Oţelul a pierdut derbiul de la Însurăţei, Sporting adusă cu picioarele pe pământ la Ianca. Vălmărenii au detonat bomba la Focşani

Oţelul a pierdut derbiul de la Însu…

La sfârşitul săptămânii a...

Cutremur duminică dimineață. A fost resimțit în Galați și Brăila

Cutremur duminică dimineață. A fost…

Un cutremur cu magnitudin...

Social-democrații: PNL pregătește majorarea TVA!

Social-democrații: PNL pregătește m…

PSD acuză că PNL amână pr...

Ciolacu: "Premierul va fi de la PSD!"

Ciolacu: "Premierul va fi de l…

Președintele PSD reacțion...

Prev Next

Mihai Fifor, fostul ministrul al Apărării:"Armata, REPER pentru întreaga națiune"

De Ziua Armatei Române, fostul ministrul al Apărării, Mihai Fifor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook:

„Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradițiilor militare, ci pentru întreaga noastră națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu speranță la viitor.

La Păuliș și la Carei, în București și în marile orașe, în cimitirele și la monumentele comemorative de război din țară sau peste hotare, depunem astăzi coroane de flori și ne plecăm frunțile în semn de omagiu și veșnică pomenire a celor căzuți în marile războaie.

Sacrificiul și sângele eroilor națiunii au impus România în rândul statelor independente ale Europei sfârșitului de secol XIX - la Plevna, Grivița ori Smârdan.

Urmașii lor, prin răsunătoarele izbânzi de la Mărăști, Mărășești, Oituz și alte legendare câmpuri de bătălie ale Primului Război Mondial, făceau posibilă Marea Unire din 1918.Nu vom uita, niciodată, curajul celor răniți în ultimele două decenii în misiunile internaționale, ori în acțiunile desfășurate în țară, iar camarazilor arădeni aflați departe de tara in aceste zile, un gând de gratitudine si de respect pentru dăruirea lor in slujba Patriei.

Nu ii vom uita niciodată pe cei căzuți sub drapel in ultimii ani, in teatrele de operații. Vom fi permanent aproape, cu sufletul si cu o lacrima, de cei dragi, care ii plâng, pentru că Armata României a fost și va rămâne întotdeauna o familie unită.

Cu prilejul Zilei Armatei României, doresc să transmit tuturor militarilor care își servesc țara sub drapel, în rândul cadrelor active, în rezervă sau retragere, cele mai alese sentimente de prețuire și respect.

Dumnezeu să binecuvânteze Armata României !

La multi ani!

Onoare si Patrie!“

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc: "Educația juridică în școli va avea mai mulți avocați"

„În 2013, în calitate de ministru al Justiției, am inițiat un program dedicat educației juridice în școli și licee, la care au aderat Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și ulterior, în 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România. De atunci, programul a fost reiterat anual, recunoscând în acest mod, nevoia de promovare a educației juridice în vederea creșterii gradului de accesibilitate a normelor juridice față de destinatarii acestora, în special noilor generații.La propunerea colegului meu George Dircă, am depus la Senat în numele unui grup de senatori - Daniel Fenechiu, Iulia Scântei, Cristian Ghica, Radu Preda, Vlad Alexandrescu - o propunere legislativă care reglementează posibilitatea profesioniștilor dreptului de a avea activitate didactică în cadrul învățământului preuniversitar.

Funcționalitatea parteneriatului școală-justiție a fost deja probată prin faptul că unele licee au inclus educația juridică ca disciplină opțională în curriculumul la decizia școlii.

Deoarece se preconizează că această materie esențială va deveni obligatorie, în vederea susținerii orelor de educație juridică, sistemul de învățământ va trebui să angajeze absolvenți ai facultății de Drept, specialiști și practicieni ai dreptului.

Astfel, am vrut să dăm posibilitatea avocaților, notarilor și executorilor judecătorești să contribuie la educarea tinerilor în spiritul drepturilor și libertăților cetățenești și valorilor justiției”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina Facebook.

Citeşte mai departe ...

„Stimulentul Covid” al cadrelor didactice, în pixul lui Iohannis

Parlamentul României a votat proiectul de lege inițiat de PSD prin care fiecare cadru didactic din țară va primi un stimulent de risc, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru orele predate în starea de urgenţă şi alertă. Ca să intre în vigoare, legea trebuie acum să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, fiecare cadru didactic va primi acest „stimulent Covid”, dar sumele sunt distribuite astfel: câte 2.000 de lei lunar pentru fiecare profesor din învăţământul preuniversitar şi universitar şi câte 1.500 de lei lunar pentru personalul nedidactic şi auxiliar.

„Profesorii sunt în prima linie şi merită aceşti bani. Este un ajutor similar celui primit de medici care au totuşi şi echipamente de protecţie. Profesorii au numai o mască. Trebuie precizat că aceste sume vor fi primite de cadrele didactice numai pentru orele în care acestea stau cu elevii faţă în faţă, nu şi atunci când se intră în scenariul roşu, cu ore în regim online”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, citat de ziarul gandul.ro.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri