Menu
RSS
Medalii pentru halterele gălăţene de Ziua României

Medalii pentru halterele gălăţene d…

Sezonul de haltere s-a în...

COVID-19: Gălățenii au primit un nou semnal de restricții guvernamentale: ”DECÂT” 14 zile

COVID-19: Gălățenii au primit un no…

Comitetul Judeţean pentru...

Mesajele autorităților locale de Ziua Naţională a României

Mesajele autorităților locale de Zi…

Autoritățile locale au tr...

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Fostul premier PSD Mihai Tudose:…

Mihai Tudose s-a contrat,...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lu…

„În ultimele săptămâni, n...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat…

Klaus Iohannis a declarat...

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani României, tuturor româ…

Ziua Națională a României...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

COVID-19 la un centru de bătrâni di…

36 de persoane din centru...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

Visul continuă: Tigrii de la United…

Sala Polivalentă Dunărea ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

Încă o victorie categorică pentru h…

Cel de-al doilea joc dint...

Prev Next

Vaccinul împotriva Covid-19 va ajunge la toți locuitorii planetei abia în 2024

Între 12 şi 15 miliarde de doze ar urma să fie produse în lume, potrivit Federaţiei Internaţionale a Industriei Farmaceutice (IFPMA), informează News.ro.”Modelele actuale preconizează faptul că nu vor exista suficiente vaccinuri pentru a acoperi populaţia mondială înainte de 2023 sau 2024”, estimează Duke University din Statele Unite, care supervizează piaţa emergentă a aproximativ 200 de vaccinuri-candidat.

Laboratoarele pregătesc două tipuri de vaccinuri. Unele - ca cel al Pfizer et BioNTech - au nevoie de temperaturi de păstrare foarte scăzute - de până la -80°C -, în timp ce altele vor fi păstrate la temperaturi mai convenţionale - cuprinse între 2 şi 8°C.

Primul tip, deosebit de dificil de transportat, ”va privi până la 30% dintre dozele care vor fi distribuite în lume” , estimează directorul grupului general de logistică Ceva (grupul CMA-CGM), Mathieu Friedberg.Cu 150.000 de camioane frigorifice, ”Franţa dispune de unul dintre cele mai bune lanţuri de transport la rece din lume”, potrivit Chaîne logistique du froid. ”Situaţia se complică” în cazul produselor care este necesar să fie păstrate la temperaturi cuprinse între -20° şi -80°C, însă provocarea ”nu este imposibil” de înfruntat, declară Jean-Eudes Tesson, preşedintele acestei organizaţii.

”Directivele nu sunt încă total clare cu privire la transport. Este, aşadar, extrem de dificil să le spunem clienţilor dacă aceste containere refrigerate sunt mijlocul cel mai potrivit de distribuire a vaccinului”, declară Mike van Berkel de la prodducătorul olandez de containere pentru aviaţie VRR Aero.

 

 

Citeşte mai departe ...

OMS recomandă: "Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie"

Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială „ce mai bună opţiune” pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres.
„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea. „Facem astfel în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Citeşte mai departe ...

OMS: "Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începtutul anului"

OMS acuză guvernele europene că în vară nu au luat măsurile necesare pentru a preveni cel de-al doilea val. Nu au construit infrastructura necesară, iar acum, spune el, riscă să repete aceleași greșeli, potrivit digi24.ro.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat Nabarro, potrivit Politico.„Trebuie să reacționăm rapid la virus, în mod robust și decisiv. Mai ales la început, când virusul se răspândește încă foarte încet în diferite comunități. Dacă reacționați cu jumătate de măsură, problema va crește foarte repede”, a spus oficialul OMS

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri