Menu
RSS
Un internaţional din Capul Verde a semnat pentru Oţelul

Un internaţional din Capul Verde a …

Lovitură de imagine pentr...

Oţelul a plecat în cantonament montan la Braşov

Oţelul a plecat în cantonament mont…

Oţelul a încheiat prima s...

Premii pentru olimpicii gălățeni în competiția ,,Cultură și Spiritualitate Românească”

Premii pentru olimpicii gălățeni în…

Rezultate deosebite la et...

Damen Galați devine, de la 1 iulie, șantier militar

Damen Galați devine, de la 1 iulie,…

Directorul Damen Naval Ro...

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul Dan Nica: Este ne…

Europarlamentarul român D...

Salbă bogată de medalii pentru gălăţenii de la Aqua Sport

Salbă bogată de medalii pentru gălă…

Weekendul trecut la Bucur...

Galaţi: "Artă" de Yasmina Reza

Galaţi: "Artă" de Yasmina…

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19...

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani, ucraineancă, a dispărut. Unde a fost găsită

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani…

O fetiţă de 8 ani, ucrain...

Accident groaznic în județul Galați: doi tineri și-au pierdut viața. Șoferul mașinii nu avea permis de conducere

Accident groaznic în județul Galați…

Polițiștii din cadrul Bir...

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

La Spitalul Județean, diagnostic ra…

Secția de Anatomie Patolo...

Prev Next

Joi, 15 Mai 2025 - Regional Press

„Sănătatea nu are vârstă”- MS dotează cabinetele medicilor de familie (și) pentru investigații

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că peste 2.500 de cabinete de medicină de familie din toată țară vor fi modernizate în cel mult o lună și jumătate, astfel că pacienții vor putea face electrocardiograme și ecografii.

„Discutăm de electrocardiografe, ecografe, alte echipamente care permit un consult diferit față de cel tradițional, în care stetoscopul și tensiometrul erau singurele la dispoziția unui medic de familie. (...) Dar dincolo de partea aceasta de investiții, cred că lucrul cel mai important este că noi dăm permanent semnale puternice că ne interesează prevenția”, a afirmat Rafila la lansarea campaniei naționale „Sănătatea nu are vârstă”, derulată de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, cu susținerea Ministerului Culturii și a Fundației Ana Aslan Internațional.

Oficialul a menționat că bolile cronice - cardio- și cerebrovasculare, diabet, alte boli de nutriție, bolile oncologice - afectează cea mai mare parte a populației din România și a subliniat utilitatea vaccinării.

Citeşte mai departe ...

Amenzi de 200.000 de lei de la Garda de Mediu Galați pentru o fermă avicolă din comuna Tulucești

Un control efectuat de Garda de Mediu Galați, în urma unei sesizări, la o fermă avicolă din satul Șivița, comuna Tulucești, s-a finalizat cu amenzi totale de 200.000 de lei și cu impunerea de măsuri cu termene ferme de remediere.

Comisarii de mediu au identificat neconformități semnificative la ferma în cauză, printre care:

- funcționarea fără autorizație de mediu pentru o instalație cu impact major asupra mediului,

- executarea de lucrări de modernizare și extindere fără obținerea acordului de mediu,

- utilizarea unor documente incomplete pentru transportul deșeurilor rezultate din activitate.

Comisarii au aplicat o amendă de 150.000 de lei, pentru lipsa autorizației de mediu, și o alta de 50.000 de lei, pentru lipsa acordului de mediu, precum și un avertisment pentru completarea necorespunzătoare a formularelor de transport al deșeurilor.

S-au dispus, de asemenea, suspendarea activității până la intrarea în legalitate și desființarea lucrărilor executate fără act de reglementare, precum și aducerea terenului la starea inițială.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanul Dennis Mirovici a cucerit medalia de bronz la Mondiale

  • Publicat în Sport

În weekend, la Leipzig, Germania, s-a desfăşurat cel de-al 7-lea Campionat Mondial deKarate Kyokusnin- Kumite- IFK. Competiţia a adunat la start peste 900 de sportivi din 40 de ţări, fiind deschisă tuturor organizaţiilor de karate kyokushin, care şi-au înscris în competiţie cei mai buni luptători. Printre aceştia, în puternica întrecere cu categorii între 15 -30 sportivi s-au aflat şi gălăţenii: Crina Teodora Gheorghiu (Kamikaze Dojo - antrenor Popovici Viorel-Ştefan), Crina Marysia Chintoiu şi Dennis Mirovici (Tora Kyokushin- antrenor Burtea Cătălin). Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Dennis Mirovici, care a adus Galaţiului medalia de bronz şi locul al 3-lea la categoria juniori U16(-70 kg), după ce a învins sportivi din Polonia şi Germania. Rezultatul său a contribuit la clasarea României pe locul 9 în topul ţărilor participante. La categoria juniori U16 (-55 kg), după un parcurs frumos, Crina Chintoiu s-a oprit de această dată pe locul 9. Tot la categoria -55 kg, dar la Seniori U21, având 9 kg sub categorie, multipla campioană mondială Crina Gheorghiu, s-a oprit din păcate pe locul 5, după ce a pierdut în sferturile de finală împotriva sportivei care a câştigat ulterior categoria.

Citeşte mai departe ...

Prima remiză sezonală pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport
Miercuri au fost programate meciurile din penultima etapă a play-off-ului Diviziei A la handbal feminin. Deja promovate în Liga Florilor, fetele de la CSM Galaţi au întâlnit în deplasare pe CSM Unirea Slobozia, formaţie care luptă pentru o clasare pe locurile 3-4 şi o calificare pentru barajul de retrogradare/promovare. Gălăţencele, conduse de pe bancă de Cătălina Cioaric şi Relu Druţu, în absenţa Dacianei Balaban, aflată la a 2-a etapă de suspendare au început bine şi s-au aflat în avantaj în primul sfert de oră. Ialomiţencele, motivate de obiectiv şi sprijinite de public, au preluat iniţiativa şi s-au desprins la 9 goluri pe tabela de marcaj: 23-14 min.42, 26-17 min.49. Spre lauda lor, fetele noastre nu au dezarmat, nu au lăsat loc de speculaţii, au marcat de opt ori consecutiv şi au obţinut prima remiză din acest sezon. Rezultat final: CSM Unirea Slobozia -CSM Galaţi 27-27 (14-11). Lotul aliniat de echipa gălăţeană: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre -Lavinia Lazăr, Andreea Merlă, Antonia Mazilu, Mălina Bichir 9 g, Cristina Marcu, Andreea Filip 1 g, Sorana Chiriac 3 g, Bianca Trincă, Iulia Eiler 1 g, Kristina Radayeva, Sanja Dabevska 1 g, Bianca Zegrean 2 g, Bojana Milic 3 g, Andreea Sandu 7 g. CSM Galaţi ocupă locul 2 cu 28 de puncte şi va juca în ultima etapă, pe 17 mai, la sala sporturilor Dunărea, de la ora 16.00 cu CSU Cluj Napoca.
Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi: Strada Eroilor va fi închisă vineri

În vederea punerii în funcțiune a bolarzilor mobili din intersecția cu str. Eroilor, vineri, 16 mai 2025, în intervalul orar 09.00 – 12.00, intersecția str. Eroilor cu str. Domnească va fi închisă circulației autovehiculelor. Punerea în funcțiune a bolarzilor mobili face parte din lucrările necesare pentru realizarea obiectivului de investiții Modernizare str. Domnească, tronson str. Gamulea – str. Gării.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:
Str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;
Str. Traian – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, recomandăm ferm folosirea rutelor ocolitoare și atragem atenția asupra faptului că, atât conducătorii auto cât și pietonii, au obligația de a respecta semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor, mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, fiind pedepsită conform prevederilor legislației în vigoare.

Vor apărea și modificări în transportul public. Traseul 15, pe retur (Gara CFR - Piața Centrală) va fi deviat din str. Domnească pe str. Brigadierilor - str. Nicolae Bălcescu - str. Brăilei - str. Traian - Piața Centrală, asigurând și stația „Centru”, turul (Piața Centrală - Gara CFR) rămânând nemodificat. În acest interval autobuzele alocate traseului 15 nu vor mai deservi stațiile „Galeria de Artă Nicolae Mantu”, „Universitatea Dunărea de Jos” și „Eroilor”.

Citeşte mai departe ...

Traficanți de droguri, arestați la Galați. Polițiștii au făcut 17 percheziții domiciliare

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane (o femeie și doi bărbați), de 19, 29 și 36 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ambele în formă continuată.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – mai 2025, un bărbat și o femeie, ambii cercetați în cauză, ar fi procurat, deținut și comercializat, în județul Galați, diferite cantități de droguri de mare risc și substanțe psihoactive (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4CMC și 2MMC), cu sume cuprinse între 60 și 70 de lei, pentru o doză. De asemenea, în sarcina altei persoane cercetate s-a reținut că, în intervalul septembrie 2024 – mai 2025, ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut droguri de mare risc și substanțe psihoactive (2MMC, 3CMC și 4 CMC)”, a transmis IPJ Galați.

Pe parcursul urmăririi penale au fost indisponibilizate diferite cantități din substanțele interzise tranzacționate.

La data de 13 mai 2025, polițiștii, împreună cu procurorii, au efectuat 17 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate droguri de mare risc (2MMC și 3CMC), porționate și ambalate în scopul comercializării, grindere, cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, aproximativ 250.000 de lei și 4.900 de euro, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, la aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea celor 3 persoane cercetate, pentru 24 de ore.

Ieri, 14 mai, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

Citeşte mai departe ...

O nouă creșă se construiește în Galați

Primăria municipiului Galați informează că lucrările de construcție la noua creșă din cartierul Micro 13 – zona ANL sunt în plină desfășurare, după ce au fost demolate vechile garaje din zonă. Creșa va dispune de 110 locuri pentru copii, conform proiectului tip derulat de Compania Națională de Investiții, cu finanțare prin PNRR, în valoare de aproximativ 22 milioane de lei.

Totodată, Primăria municipiului Galați a asigurat pregătirea terenului care era ocupat de garaje și platforme betonate. Astfel, în cadrul unui contract de 3,4 milioane de lei, au fost deviate rețelele, s-au realizat utilitățile și a fost viabilizat terenul pentru noua construcție.

Lucrările de construcție la noua creșă au ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2026.

Citeşte mai departe ...

A murit actrița Cristina Deleanu, soția actorului Eugen Cristea

Cristina Deleanu, actriţă de teatru şi film, soţia actorului Eugen Cristea, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunțat realizatoarea de televiziune Marina Almăşan pe Facebook.

„Cel mai vechi şi fidel colaborator al meu de la TVR, actorul Eugen Cristea, prieten de suflet cum puţini am, tocmai a primit cea mai cruntă veste : minunata sa soţie, Cristina Deleanu, nu mai este! Mi-a fost la rându-mi bună prietenă, cei doi – familia lor frumoasă-, facând parte din “universul meu”, fiindu-mi alături în nenumărare întâmplări ale vieţii, şi personale dar şi publice. Dincolo de actriţa talentată, Cristina a fost un om de o rară delicateţe sufletească, de o cultură desăvârşită, şi, mai mult decăt atât, un “om al cetăţii”, frământat de tot ceea ce se întâmplă în jurul său. Condeiul său strălucit mi-a furnizat, in nenumarate rânduri, pentru revista online pe care o conduc, analize de o rară profunzime ale lucrurilor strâmbe din această ţară. Vocea Cristinei a tăcut astăzi pentru totdeauna. Familia pe care am admirat-o mereu pentru iubirea şi respectul ce-i stăteau la bază, iată, s-a imparţit : jumătate a rămas pe Pământ, urmând să plângă jumătatea plecata spre Cer…”, a scris Marina Almăşan, pe FB.

Cristina Deleanu s-a născut la Ploiești, la câteva săptămâni după marele cutremur din 1940. Tatăl său, Dimitrie Deleanu (1900-1944), a fost ucis în bombardamentul de la 4 aprilie 1944. Ulterior, mama sa: Angela Deleanu, (1900-1989) se mută în București, unde actrița își va petrece restul copilăriei.

A urmat cursurile primare ale Școlii nr. 33 din București și studiile liceale la Liceul Gheorghe Lazăr, la acea vreme liceu de fete, aflat în vecinătatea Teatrului Municipal (astăzi Teatrul Bulandra). Atrasă în copilărie de pictură și desen, în timpul liceului, influențată și de cercul de colegi și prieteni, se hotărăște devină actriță. După absolvirea liceului urmează studii teatrale la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa actorului George Carabin, avându-i ca asistenți pe actorul Mihai Berechet și regizorul Cornel Todea. Absolvă IATC în 1962. În decursul unei cariere de peste 40 de ani interpretează numeroase roluri de teatru, teatru radiofonic, teatru de televiziune și film. Este căsătorită cu actorul Eugen Cristea.

În anii ’80, începând cu rolul din La musica (o piesă franțuzească de Marguerite Duras, pusă în scenă la Teatrul TV, în regia Olimpiei Arghir) este distribuită în numeroase piese de teatru de televiziune. Activitatea din teatrul de televiziune o va aduce în atenția regizorilor de film, și anul 1981 va marca debutul carierei sale în cinematografie, în filmele Destine romantice, în regia lui Haralambie Boroș, și Orgolii (după romanul omonim de Augustin Buzura), în regia lui Manole Marcus. Va fi distribuită în numeroase filme și seriale de televiziune.

În 1981, joacă primul rol în filmul „Destine romantice”. A apărut în „Orgolii” (1982), „Eroii nu au vârstă” (1984), „Declaraţie de dragoste” (1985), „Liceenii” (1986), „Extemporal la dirigenţie” (1987), „Moartea unui artist” (1989), „Taina jocului de cuburi” (1989), „Tu ne marcheras jamais seul” (2001), „Om bogat, om sărac” – serial TV (2006), „Vrei să fii mama mea” (2006), „Aniela” – serial TV (2009).

În perioada 1992-2000 a activat ca profesoară de actorie la Academia de artă Luceafărul, pregătind două serii de studenți.

Citeşte mai departe ...

Sondaj nou pentru prezidențiale 2025. Cum se situează cei doi candidați

Potrivit celui mai recent sondaj, candidatul independent la preşedinţie Nicuşor Dan se situează cu 4 procente în faţa candidatului AUR George Simion. 

52% dintre cei chestionaţi s-au pronunţat în favoarea lui Nicuşor Dan, în timp ce 48% au optat pentru George Simion. IRSOP precizează că opţiunile sunt calculate la totalul persoanelor cu probabilitate că vor merge la vot, prezenţa la vot estimată fiind de peste 60%.
 
De asemenea, 51% ar dori o conducere a României cu Nicuşor Dan preşedinte şi Ilie Bolojan prim-ministru, iar 42% optează pentru tandemul George Simion - Călin Georgescu. 7% nu ştiu sau nu doresc niciuna dintre variante, raportarea fiind făcută la eşantionul total, de 951 de persoane.

 IRSOP a intervievat telefonic 951 persoane în intervalul 10-13 mai 2025. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia din România în vârstă de peste 18 ani. Toleranţa de eşantionare este +/-3,2% la un nivel de încredere de 95%.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri