Menu
RSS
România a debutat cu victorie în Liga Naţiunilor

România a debutat cu victorie în Li…

Naţionala de fotbal a Rom...

IMBATABILI !!!

IMBATABILI !!!

Patru medalii câștigate d...

Noi profesori pentru copiii cu cerințe speciale din învățământul de masă

Noi profesori pentru copiii cu ceri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Admitere de toamnă la Extensiunea din Buzău. Noutăți la Masterat!

Admitere de toamnă la Extensiunea d…

În premieră, în această t...

Alocațiile și indemnizațiile pentru copii, plătite în avans

Alocațiile și indemnizațiile pentru…

Agenția Națională pentru ...

România, pregătită pentru iarnă. Depozitele de gaze naturale sunt umplute în proporţie de 96,53%

România, pregătită pentru iarnă. De…

Ministrul Energiei, Sebas...

Patru echipe gălăţene iau startul la Campionatul Naţional de Minifotbal Old Boys +40

Patru echipe gălăţene iau startul l…

Oraşul de la Dunăre a fos...

Dotări noi pentru școlile speciale din județul Galați

Dotări noi pentru școlile speciale …

31 de săli de clasă de la...

Mamă, ce-o iubesc!

Mamă, ce-o iubesc!

Sala Teatrului din Buzuna...

Prev Next

Miercuri, 07 August 2024 - Regional Press

Pistol găsit la o pubelă de gunoi, în Galați

O armă de foc semiautomată, calibrul 22 LR și mai multe gloanțe au fost găsite miercuri, într-un tomberon de gunoi din orașul Galați. Un bărbat care a găsit pistolul a sunat la 112. Potrivit Poliției, arma este letală și nu figurează în bazele de date.

Secția 3 Poliție Galați a fost sesizată de către un bărbat de 57 de ani, din municipiul Galați, prin apel la numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că a găsit un pistol într-o pubelă de gunoi, aflată în spatele unei farmacii de pe strada Brăilei, din aceeași localitate.

„Polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului, ocazie cu care au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că acesta deținea, în apartamentul în care locuiește, un pistol de calibru 22LR și un încărcător cu 4 cartușe”, a transmis IPJ Galați.

Potrivit Poliției, în acest caz fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Polițiștii trebuie să stabilească a cui este arma letală sau dacă a fost folosită la comiterea vremuri infracțiuni.

Citeşte mai departe ...

UDJG lansează o publicație științifică dedicată agriculturii

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați anunță comunității academice lansarea publicației științifice Journal of Agriculture and Rural Development Studies (JARDS), ISSN 3061-2756.

Revista este disponibilă online, fiind accesibilă pe site-ul https://www.jards.ugal.ro. Sunt prevăzute 4 numere/an, în sistem open access, fără taxă de publicare pentru autori, articolele având alocat DOI. Revista va fi indexată în baze de date internaționale, asigurând astfel vizibilitate și recunoaștere globală pentru cercetările publicate.

Jurnalul este rezultatul unui efort colectiv realizat de cercetătorii din cadrul Domeniului de doctorat „Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală”, coordonat de editorul-șef, prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Construim cea mai frumoasă seră de plante exotice din regiune

Lucrările la sera de plante exotice, amplasată pe locul fostului schelet metalic din Grădina Botanică, avansează constant, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„O mare parte din instalația electrică, precum și o parte din tubulatura și instalațiile de climatizare, încălzire și dezgheț sunt deja montate. Mai mult, am decis ca palmariumul serei, care va avea aproximativ 20 de metri înălțime, să ofere o experiență unică pentru vizitatori, care se vor simți ca într-o “pădure tropicală”. Cu siguranță, acest loc, în care gălățenii vor putea admira plante exotice aduse din diverse colțuri ale lumii, va deveni unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri din Galați”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Jurnalistul Sorin Gheorghe convocat la Naţionala României pentru Transplant World Cup 2024

  • Publicat în Sport
Prima ediţie a Cupei Mondiale la fotbal pentru persoanele cu transplant se va disputa în prima decadă a lunii septembrie în Italia. Şi, dacă în 1930 naţionala României s-a aflat pe Conte Verde la prima ediţie a Campionatului Mondial organizat de FIFA, nici naţionala persoanelor cu transplant hepatic, renal, de cord sau medular nu putea lipsi de la un astfel de eveniment. Printre cei selectaţi să participe în calitate de jucător la „Transplant Football World Cup” se numără şi colegul nostru din presă, Sorin Gheorghe. Beneficiar al unui transplant hepatic în urmă cu 10 ani, Sorin a fost selecţionat alături de alte 15 persoane cu transplant de cord sau de rinichi să participe la ceea ce se doreşte a fi o sărbătoare a vieţii dar şi o bună propagandă a donarii de organe, capitol la care România încă suferă. „Noi suntem persoane cu dublă aniversare de naştere pe care ne uneşte atât experienţa transplantului cât şi dragostea pentru sport în general, pentru fotbal în special. Vom merge în Italia nu neapărat pentru a cuceri trofee, ci pentru a duce mesajul fundamental că donarea înseamnă viaţă şi că, cel puţin pentru noi, mesajul lui Pierre de Coubertin, acela că important e să participi, are o altă greutate. Vom reprezenta România în competiţie, iar asta ne dă un imbold suplimentar şi ne responsabilizează. Mulţumesc public Asociaţiei Transplantaţilor din România care se ocupă de pregătirea şi participarea noastră la acest eveniment , o asociaţie cu peste 2000 de membri , pacienţi pre şi post transplant, care acţionează pentru apărarea şi promovarea drepturilor noastre legale. Hai Romania!", ne-a declarat Sorin Gheorghe. La această competiţie inedită şi-au anunţat participarea ţări ca: Australia, SUA, Spania, Chile, Franţa, Anglia, Irlanda, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Italia, ţara organizatoare. Participarea României este posibilă graţie Asociaţiei Transplantaţilor din România care a făcut şi face eforturi deosebite, atât logistice cât şi financiare: „Ce-i leagă pe toţi, pe lângă experienţele similare de boală, este iubirea pentru fotbal şi recunoştinţă pentru donatori, pentru familiile care au acceptat donarea, pentru echipele medicale care fac ca viaţa să continue. Evenimentul sportiv este gândit ca un omagiu adus memoriei donatorilor de organe şi o celebrare a vieţii, subliniind importanţa donării de organe şi impactul pozitiv pe care aceasta îl are asupra vieţilor beneficiarilor de transplant. Prin participarea la această competiţie, echipa ATR doreşte să inspire şi să încurajeze comunitatea largă în a susţine donarea de organe”, ne-a declarat domnul Gheorghe Tache, preşedintele asociaţiei.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Grindeanu susține că proiectul podului de la Brăila a avut o soluţie tehnică proastă cu privire la covorul de asfalt

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că reparațiile de pe podul de la Brăila ar putea inutile deoarece specialiștii propun o nouă soluție tehnică privind asfaltarea.

„Noi în acest moment nu am semnat recepţia, îmi este clar mie ca nespecialist în drumuri… Deci nu s-a plătit garanţia şi nu s-au eliberat garanţiile, nefiind semnate recepţiile, că soluţia tehnică din proiect care au implementat-o cei de la acea companie nu este una bună pentru că de vreo trei ori s-a dat jos asfaltul, s-a aplicat aceeaşi soluţie şi există în continuare aceleaşi probleme, deci este clar că este o soluţie tehnică proastă. Proiectul pe această bucată legat de asfalt şi modul în care se face priza între asfalt şi tablier nu este corectă”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului, priza între asfalt și tablierul podului nu este corectă.„Au venit și au propus o nouă soluție tehnică, spun ei că va fi una care nu va mai oferi acest disconfort, părerea mea este că a fost un proiect greșit. Acolo au venit unii și au primit bani pentru acest proiect și nu a fost bun noua propunere tehnică, după ce va fi acceptată, va fi pusă imediat în practică”, susține Sorin Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

Cofetărie din Tecuci, amendată și închisă de Protecția Consumatorului. Ce nereguli au fost găsite

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfășurat o acțiune de control la unitatea de patiserie-cofetărie din Tecuci, ca urmare a unei sesizări.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni: 2 amenzi contravenționale, în valoare de 11.000 lei; oprirea definitivă de la utilizare, în procesul de fabricație a 53 kg de produse alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Abaterile constatate în timpul controalelor, au fost: igienizarea insuficientă a suprafețelor (prezența pânzelor de păianjeni în toate spațiile de producție și depozitare, prezența insectelor vii și moarte); folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășite sau fără elemente de identificare; lipsa informațiilor privind substanțele alergene, ingredientele, declarația nutrițională la produsele de cofetărie-patiserie comercializate în vrac, în unitate; nerespectarea condițiilor de depozitare înscrise de producători pe etichetele alimentelor utilizate ca materie primă, precum și depozitarea în același spațiu frigorific a materiilor prime alături de produsele finite și cele semipreparate.

Citeşte mai departe ...

Noi investiții în sănătate la Galați. Fotea: Se lucrează la amenajarea spațiului în care va funcționa noul SPECT-CT, un echipament ultraperformant

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță că se lucrează la amenajarea spațiului în care va funcționa noul SPECT-CT.

„Este un echipament ultraperformant pentru diagnosticarea unei game complexe de afecțiuni, inclusiv cele din sfera oncologică”, a precizat Costel Fotea.

Galațiul are cea mai modernă secție de Radioterapie din Regiune, dotată cu două echipamente ultraperformante.

Zeci de mii de proceduri medicale pentru tratarea cancerului, în cadrul celei mai moderne secții de Radioterapie din Regiune, de la Spitalul Județean Galați. Bolnavii de cancer din toată regiunea și nu numai se tratează la Galați cu ajutorul a două acceleratoare liniare de particule.

 „Suntem sigurul centru medical din această zonă a țării dotat cu două astfel de echipamente ultraperformante de tratare a cancerului, care cresc foarte mult șansele de vindecare.  Din decembrie 2019, de când a fost pus în funcțiune primul accelerator, în cadrul secției de Radioterapie de la Spitalul Județean s-au realizat peste 50.000 de proceduri cu cele două aparate medicale moderne. Investim în sănătate pentru binele pacienților!”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

6 august - Ziua Minerului (România)

Ziua Minerului este celebrată în fiecare an la 6 august, în amintirea revoltei care a avut loc la Lupeni în 5 şi 6 august 1929, când 20 de oameni au murit răpuşi de gloanţele militarilor chemaţi să îi împrăştie pe protestatari, iar alte peste 150 de persoane au fost rănite în confruntări.
Greva minerilor din Lupeni a avut loc în august 1929 ca rezultat al eşecului unor îndelungate negocieri legate de salarizare şi condiţii de muncă. Aproximativ 6000 de muncitori au fost implicaţi în protestul provocat de salariile de mizerie şi sărăcia extremă în care trăiau minerii transilvăneni, deznodământul confruntării fiind că 68 de mineri au căzut sub gloanţele trupelor armatei române trimise de către guvernul ţărănist să reprime protestul, dintre care 28 au decedat pe loc, mulţi dintre ei împuşcaţi fiind în spate.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri