Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Vineri, 26 Iulie 2024 - Regional Press

Costel Fotea: Continuăm lucrările la noul spital de la Tecuci prin forarea celor peste 800 de plioni ai fundație

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, anunță că au început forajele pentru fundația noului spital de la Tecuci.

„Echipa lucrează intens, forând și turnând beton în același timp pentru a asigura o fundație solidă și sigură. Noul spital va avea o suprafață desfășurată de peste 10.000 de mp, iar pe acoperiș va fi amenajat un heliport pentru elicopterul SMURD. Investiția este de peste 40 de milioane de euro.
Pentru tecuceni, pentru sănătatea oamenilor!”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Rezultatele Activității de Inspecție Fiscală de la nivelul AJFP Galați în luna iunie

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna iunie, 32 de inspecții fiscale și 19 controale, la persoane fizice și juridice din Galați.

În urma acestora, au fost stabilite obligații suplimentare de plată în valoare totală de 2.547.729 lei.

Conform AJFP Galați, principalele obligații stabilite suplimentar, în cuantum de 1.251.028 lei, au fost reprezentate de contribuții aferente veniturilor, ceea ce reprezintă un procent de 49,10% din total, respectiv de TVA, care, cu o valoare de 1.017.292 lei, au echivalat cu un procentaj de 39,93% din total.

„În virtutea rolului preventiv, urmare celor 14 acțiuni de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, organele de inspecție fiscală au stabilit obligații suplimentare la bugetul de stat în cuantum de 177.832 lei. De asemenea, la contribuabili persoane fizice s-au finalizat 15 acțiuni de verificare documentară, fiind stabilite obligații de plată în valoare de 17.134 lei”, a transmis AJFP Galați.

Tot în luna iunie, s-au emis 15 notificări de conformare, cu un risc fiscal estimat în sumă totală de 6.991.884 lei. Notificările de conformare au fost transmise în vederea reanalizării situației fiscale și corectarea declarațiilor de contribuabili, în termen de 30 de zile, dacă se confirmă riscurile identificate.

Citeşte mai departe ...

„Păziţi-vă de cunoaşterea falsă, este mult mai periculoasă decât ignoranţa.” - George Bernard Shaw

În 26 iulie 1856 s-a născut George Bernard Shaw, scriitor irlandez, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1925, considerat de unii critici ca unul din cei mai importanţi dramaturgi de limba engleză de la William Shakespeare. Shaw s-a făcut cunoscut atât ca autor de piese de teatru, cât şi în calitate de critic de artă şi publicist politic.
George Bernard Shaw s-a născut la Dublin în Irlanda, în familia unui mic funcţionar. Întrucât resursele materiale ale părinţilor erau foarte limitate, Shaw n-a putut merge la universitate, lucru pe care, de altfel, nu l-a regretat, socotind că "nu prea avea ce să înveţe acolo". La vârsta de 20 de ani pleacă la Londra şi îşi încearcă forţele în gazetărie şi literatură. Primul său roman "Lipsă de maturitate" (Immaturity) i-a fost respins de editura "Chapman and Hall". Atras de mişcarea socialistă, devine în 1884 unul dintre fondatorii "Societăţii fabienilor" (Fabian Society), din care s-a format mai târziu partidul laburist englez. Scrie un mare număr de articole şi pamflete pe teme sociale şi politice, remarcându-se ca publicist cu un stil caustic şi combativ. Continuă şi activitatea literară şi reuşeşte să publice primele romane: "Un socialist individualist" (An Unsocial Socialist, 1884), "Profesiunea lui Cashel Byron" (Cashel Byron's Profession, 1885), "Dragoste printre artişti" (Love Among Artists, 1887). Shaw este atras de teatrul realist al scriitorului norvegian Henrik Ibsen şi scrie eseul "Chintesenţa Ibsenismului" (The Quintessence of Ibsenism, 1891), devine admirator al muzicii lui Richard Wagner, pe care îl apără împotriva publicului englez refractar în cartea "Wagnerianul perfect" (The Perfect Wagnerite, 1898).

Citeşte mai departe ...

Ce spune NATO despre dronele ruseşti care au căzut pe teritoriul României: Nu sunt semne de atac intenţionat

NATO spune că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat asupra teritoriului NATO, dar a atenţionat cu privire la acţiuni „iresponsabile şi potenţial periculoase”

„Deşi NATO nu are nicio informaţie care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei într-un comunicat.

Ministerul Apărării Naţionale român (MApN) a anunțat că resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România.

Investigaţiile realizate de specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI au început miercuri. „Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Gheran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri