Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Joi, 11 Iulie 2024 - Regional Press

Contabilitatea, de la A la AI. Pe 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, pe 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român.

2024 este al 20-lea an în care este sărbătorit cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile.

Manifestările organizate cu acest prilej la Galați, desfășurate sub sloganul „Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, vor avea loc luni, 15 iulie, în Aula ”Virgil Madgearu” a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, str. N. Bălcescu 59-61, începând cu ora 10:00.

Evenimentul este organizat în asociere cu Primăria Municipiului Galați în cadrul proiectului ”Profesia contabilă, factor de dezvoltare economică și socială a comunității locale”.

Mesajele partenerilor instituționali ai profesiei – instituții și autorități de reglementare, mediul de afaceri și mediul educațional – vor fi transmise în deschiderea evenimentului, iar împreună cu aceștia, profesioniștii contabili vor dezbate, în panel, tema evenimentului: „Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI”.

Într-o eră în care tehnologia redefinește toate aspectele vieții profesionale pentru a rămâne relevante noilor realități din lumea afacerilor, evenimentul își propune să exploreze modul în care inteligența artificială și soluțiile smart pot transforma contabilitatea, îmbunătățind eficiența, precizia și valoarea adăugată oferită de profesioniștii contabili partenerilor lor, potrivit organizatorilor evenimentului de la Galați.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, premiindu-i pe aceștia în cadrul Topului membrilor CECCAR.

Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului de afaceri, în interes public.

Citeşte mai departe ...

„Ziua Porților Deschise” la Facultatea de Arte din Galați

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, specializarea Arte Vizuale - Pictură, invită persoanele interesate la evenimentul „Ziua Porților Deschise”, care va avea loc pe data de 12 iulie 2024, începând cu ora 9:00, la atelierele situate pe Strada Traian 393A BIS, corp T din Galați.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate lucrările de artă vizuală ale absolvenților programului de masterat, promoția 2024. Expoziția reprezintă desăvârșirea cercetărilor masterale și eforturilor creative ale studenților și oferă o incursiune profundă în preocupările și conceptele lor artistice.

La vernisaj, vizitatorii vor avea ocazia să admire operele a zece artiști emergenți. Aceștia își vor expune cele mai recente creații, reflectând diversitatea și profunzimea cercetărilor lor artistice.

Această expoziție își propune să pună în valoare eforturile și viziunile artistice ale tinerilor creatori, subliniind procesul lor de materializare a ideilor și conceptelor artistice.

Citeşte mai departe ...

Elicopterul SMURD Galați, solicitat pentru transportul unui copil la spital

Pompierii militari au intervenit în cooperare cu un echipaj SAJ Vrancea și reprezentați Salvamont după ce s-a anunțat prin intermediul numărului pentru apel unic 112 ca un băiat, în varsta de 15 ani, a căzut de pe un pod în albia raului Putna, in dreptul localității Lepșa.

Acesta a fost extras din zona greu accesibila (albia abrupta a raului) de pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tulnici, împreună cu reprezentanții Salvamont.

Băiatul era conștient, prezenta politraumatisme prin cadere de la înălțime și a fost predat echipajului SAJ.

Acesta urmează sa fie transportat la spital cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Citeşte mai departe ...

Investiție de peste un milion de euro la Spitalul Județean Galați pentru depistarea cancerului osos și a altor afecțiuni medicale

Consiliul Județean Galați investește în aparatură medicală nouă și performantă pentru diagnostice cât mai precise și tratamente inovatoare. A fost achiziționat un SPECT-CT, un echipament modern de medicină nucleară, care va oferi pacienților acces la investigații scintigrafice moderne.

„Înlocuim astfel vechiul echipament de scintigrafie, în cadrul unei investiții de 5 milioane de lei. Noul SPECT-CT oferă imagini de înaltă rezoluție, reducând și timpul necesar pentru obținerea și interpretarea rezultatelor. Înainte de instalarea noului echipament, va fi amenajat spațiul în care va funcționa acest echipament medical”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

SPECT-CT-ul permite medicilor să analizeze din punct de vedere funcțional diferite țesuturi și organe, folosind o tehnologie avansată de procesare și creare a imaginilor.
Acest echipament medical este utilizat pentru diagnosticarea unei game complexe de afecțiuni, inclusiv cele din sfera oncologică

Citeşte mai departe ...

Gălățeanca Cristina Lovin fluieră la Europene

  • Publicat în Sport

Arbitrele din Galaţi, Cristina Lovin -ex.Năstase şi Buzău, Simona Stancu, au fost nominalizate recent de Federaţia Europeană de Handbal pentru a participa la Campionatul European de handbal feminin programat în perioada 28 noiembrie -15 decembrie în Elveţia, Austria şi Ungaria şi care în premieră va alinia la start 24 de echipe. „Mulţumim încă o dată pentru interesul acordat handbalului!. Această nominalizare reprezintă o nouă performanţă pentru noi. Este a 4-a noastră nominalizare continentală, a 3-a în Europa având şi una pe continentul African. Cred că facem ceea ce trebuie, ne respectăm munca, ne respectăm pe noi înşine şi respectăm handbalul. La orice nominalizare primită, naţională sau internaţională, noi am încercat să fim bune ambasadoare ale sportului pe care îl iubim, handbalul!. Încă o dată mulţumim EHF pentru că ne apreciează munca şi sacrificiile făcute!”, ne-a declarat gălăţeanca noastră, Cristina Lovin. Cele două arbitre din România au condus luna trecută la Budapesta finala EWHF Champions League, Gyori Audi ETO KC -SG BBM Betigheim 30-24 (17-12).

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Cod Roșu de Caniculă în România

În weekend, România va fi aproape toată sub cod roșu de caniculă, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

„Valul de căldură persistent, canicula, disconfortul termic accentuat vor afecta Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, a transmis ANM. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu despre OUG privind siguranţa rutieră:„Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi nu va pune căruţa înaintea cailor”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi va fi modificată ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră şi a explicat că dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în cel mult 72 de ore, atunci şoferii primesc înapoi carnetele de conducere.

„Aşa cum am anunţat, modificăm ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile, pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, „dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”.

„ Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog, doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Ministerile Sănătăţii şi Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrare în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor. Domnul ministru oricum va ieşi la briefing şi va explica românilor modificările de azi”, a transmis premierul. 

 

Citeşte mai departe ...

O ambulanță aflată în misiune a fost obligată să plătească taxă de acces în cimitir

O ambulanță care trebuia să transporte un pacient în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut rău într-un cimitir din Galați, nu a fost lăsată să treacă până nu a plătit taxa de acces.

Incidentul a avut loc miercuri după amiază, atunci când o ambulanță a SAJ Galați a fost solicitată în cimitir, unde un bărbat în vârstă a leșinat. Echipajul SAJ l-a găsit cu insuficiență respiratorie severă, l-a stabilizat la fața locului și a decis să îl transporte la spital fiindcă starea sa se înrăutățea. La ieșire, ambulanța nu a fost lăsată să treacă până nu s-a achitat taxa de acces de 6 lei.

„A plătit familia și ambulanța a reușit să iasă.  Am luat legătura cu societatea care administrează cimitirul, ne-au spus că nu se va mai întâmpla”, a declarat Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Directorul Societății de Gospodărire Urbană Galați, Dragoș Magearu, susține angajatul care se ocupă de accesul în cimitir nu a cunoscut regulamentul.

Autospecialele de la Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie au acces gratuit în cimitir.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri