Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Miercuri, 10 Iulie 2024 - Regional Press

Colaborare de Cercetare între Centrul ITCM din cadrul UDJG și INSA Rennes (Franța)

În cadrul activității de colaborare știintifică dintre Centrul de Cercetare ITCM, reprezentat de Prof. Univ. Habil. Dr. Ing. Viorel Paunoiu, Director Centru, Departamentul Ingineria Fabricației/ Facultatea de Inginerie - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România) și Institutul Național de Științe Aplicate din Rennes - INSA Rennes (France) prin vizita Assoc. Prof. Habil. Dr. Ing. Adinel Gavruș în perioada 24 Iunie - 12 Iulie 2024, s-a desfășurat o serie de activități de cercetări experimentale și numerice legate de prelucrabilitatea prin așchiere în condiții severe ale materialelor speciale destinate industriei aeronautice și bio-medicale.

Cercetările s-au desfășurat pe freza automată CNC HAAS ITCM/UGAL echipată cu dispozitiv piezolelectric de măsurare a forțelor și momentelor, cu sprijinul Ing. Cercetare Valentin Tăbăcaru si Prof. Habil. Dr. Ing. Virgil Teodor. Prezența Assoc. Prof. Habil. Dr. Ing. Adinel GAVRUS în instituția noastrà deschide perpective pe termen mediu al unei colaborări tripartide în domeniul procedeelor inovative de prelucrări prin deformare plastică și studii inovative al proceselor de așchiere INSA Rennes (France) - ITCM/UGAL Galati (Romania) – Université Lorraine/Arts et Métiers ENSAM Metz - LARIOPAC/LEM3 UMR CNRS 7239 (France).

Citeşte mai departe ...

Ziua Inspecției Muncii, pe 11 iulie

Ziua de 11 iulie a devenit Ziua Inspecției Muncii prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă, fiind marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, cu scopul de a stimula munca sigură și decentă.

Inspecția Muncii îndeplinește funcția de autoritate de stat prin care se asigură exercitarea controlului în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și supravegherii pieței și își desfășoară activitatea potrivit statutului propriu, în baza prevederilor art. 41 din Constituția României. Reglementarea Inspecției Muncii își are originea și din faptul că România a ratificat o serie de acte ale Organizației Internaționale a Muncii (de ex. Convențiile cu nr. 81 și 129).

Pe lângă activitatea primordială de control, Inspecția Muncii și inspectoratele teritoriale de muncă sunt preocupate în permanență de informarea și conștientizarea angajatorilor și a angajaților despre importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

În acest an, instituția aniversează 25 de ani de la înființare în structura sa actuală, menționează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, într-un comunicat de presă.

„Ca în fiecare an, pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acțiunii de informare. În cadrul acestor întâlniri, vor avea loc discuții interactive cu privire la noutățile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor și angajaților, urmărind clarificarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

Inspectorii de muncă vor fi distribui pliante cu informații utile, din legislația specifică,  în anumite zone ale municipiului Galați și vor răspunde la întrebările adresate de cei interesați”, potrivit sursei citate.

„În contextul obligațiilor care îi revin, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați și-a îndeplinit cu perseverență misiunea de a controla aplicarea corectă și unitară a actelor normative care reglementează relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă și supravegherea pieței produselor din domeniul de competență.

Inițiativele Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați au vizat consolidarea culturii de prevenire a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională și combaterea fenomenului de muncă nedeclarată.

Asigurăm atât lucrătorii/angajații, cât și angajatorii de întreaga noastră disponibilitate și obiectivitate în soluționarea aspectelor din aria de competență a instituției noastre”, a declarat Bogdan-Marius Trandafir,  inspector șef al ITM Galați.

Citeşte mai departe ...

Canadianul Steven Marshall a semnat pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi şi Arcada continuă cel mai de succes parteneriat public privat din România şi pentru anul competiţional 2024-2025. Lotul CSM Arcada se definitivează în această perioadă. În cursul zilei de miercuri, conducerea echipei gălăţene a anunţat transferul canadianului Steven Marshall, 34 ani, 193 cm, extremă, care vine din Arabia Saudită de la Al Faisaly. Marshal a jucat pentru Canada la ultima ediţie din Volley National League (VNL) şi este un jucător foarte eperimentat, cu experienţă bogată în Europa unde a jucat pentru echipele Baladiyasi -Turcia, PAOK Salonic -Grecia, Chaumont Volley Ball 52 şi Nice Volley Ball, ultimele două din Franţa. „Clubul lucrează intens pentru fortificarea lotului cu care vom lupta în stagiunea următoare. Experienţa lui Steven şi a celorlalţi, plus talentul celor mai tineri jucători vor fi modelate de antrenorul Sergiu Stancu aşa cum deja a demonstrat în atâţia ani la Galaţi. Suntem optimişti, iar din toamnă aşteptăm iarăşi suporterii aproape de noi, aşa cum au fost dintotdeauna.", a declarat team-managerul vicecampioanei României, Marius Pîrvu.

Citeşte mai departe ...

Parteneriat pentru atragerea de fonduri europene. Costel Fotea: Am semnat un acord de cooperare cu raionul Taraclia din R. Moldova

Consiliul Județean Galați extinde colaborarea cu Republica Moldova prin semnarea unui nou acord de cooperare. Este un pas important în direcția consolidării relațiilor noastre și a dezvoltării economice și culturale reciproce, anunță Costel Fotea, șeful CJ Galați.

„Continuăm să investim în proiecte care aduc beneficii concrete comunităților noastre, după ce am reușit astfel să amenajăm primul parc de aventură din județul nostru, să construim o clădire nouă pentru secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor sau o sală nouă de spectacole pentru Centrul Cultural Dunărea de Jos”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Este al cincilea parteneriat de acest fel, după cele semnate cu raioanele Cahul, Anenii Noi, Hîncești și Strășeni.

Citeşte mai departe ...

Asfaltare pe Drumul de Centură

 
Se toarnă asfalt pe tronsonul care a fost extins de la două la patru benzi. Este vorba de porțiunea dintre Viaductul Sidex și blocurile ANL.
 
„Tronsonul a fost extins la patru benzi, după ce s-au realizat exproprieri și au fost mutate rețele de utilități. Mai mult, ieri s-a turnat al doilea strat de asfalt între IATSA și strada Oltului. Drumul de Centură este modernizat în cadrul unei investiții de peste 40 de milioane de euro”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu, reacționează după ce o fată a fost ucisă de urs: Vom cere o sesiune extraordinară în Parlament

Premierul Marcel Ciolacu intervine în cazul fetei de 19 ani ucise de urs în munții Bucegi. „Pornim o inițiativă și vom cere o sesiune extraordinară în Parlament”, a spus șeful Guvernului.

„Am vorbit și cu domnul ministru, am vorbit și cu cei mai implicați și mai știutori în domeniu. Este o aglomerație în anumite zone, urșii nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară. Am vorbit și cu domnul Simonis, președinte Camerei Deputaților, pentru că modificarea nu se poate face decât prin Parlament. După discuțiile cu Ministrul Mediului pornim o inițiativă și vom cere o sesiune extraordinară în Parlament”, a declarat premierul.

Potrivit premierului, „viața oamenilor primează”, însă nu se va da liber la împușcat urșii în România „fiecare cum dorim și când dorim”.

Ministrul mediului, Mircea Fechet, susține că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control. El propune ca urşii care se apropie de localități să fie eutanasiați sau împușcați.

Citeşte mai departe ...

Oţelul l-a transferat pe Maftei

  • Publicat în Sport

David Iulian Maftei, 19 ani, care evoluează pe postul de fundaş dreapta, a semnat un contract pe un sezon cu gruparea roş-alb-albastră, fiind împrumutat de la Farul Constanţa. Maftei, care este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, a fost internaţional Under 16, Under 17, Under 18 şi Under 19, cât şi la Naţionala Under 21, deşi abia a împlinit 19 ani. În ultimele două sezoane, David a strâns 55 meciuri în Liga a 2-a şi Cupa României, reuşind 5 goluri şi 10 pase decisive pentru Unirea Dej şi CSA Steaua Bucureşti. „Sunt încântat de şansa care mi se oferă, aceea de a juca în Superligă, şi sper să o fac cât mai bine pentru Oţelul Galaţi. Aştept cu nerăbdare sezonul oficial, iar atunci când antrenorul va apela la serviciile mele, voi da totul pentru echipă. Hai, Oţelul!”, a declarat Maftei. Echipa pregătită de Dorinel Munteanu va debuta în noul sezon al Superligii, luni 15 iulie, de la ora 18.30 pe terenul celor de la FC Botoşani.

Citeşte mai departe ...

Cântăreț de muzică populară, acuzat că a violat doi copii

Un cunoscut cântăreț de muzică populară, Aurică Totolici, a fost arestat preventiv pentru molestarea sexuală a unor minori în mod repetat. Băieții abuzați sexual îi erau elevi. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Galați, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol săvârșit asupra unui minor, rele tratament aplicate minorului, determinarea sau înlesnirea întreținerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 și până în prezent, acesta ar fi profitat de calitatea de profesor de canto pentru a determina doi minori, de 14, respectiv 16 ani, din aceeași localitate, să întrețină raporturi sexuale.

În baza probatoriului administrat, la data de 7 iulie 2024, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, iar la data de 8 iulie a.c., după prezentarea acestuia la Judecătoria Galați, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea de arestare preventivă, fiind emis un mandat în acest sens, pentru 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

„Dintre toate lucrurile, mie îmi plac cel mai mult cărţile.” - Nikola Tesla

În 10 iulie 1856 s-a născut Nikola Tesla, inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician şi unul dintre promotorii cei mai importanţi ai electricităţii comerciale. Tesla este considerat ca fiind un important om de ştiinţă al sfârşitului de secol XIX şi începutului de secol XX.
Invenţiile, precum şi munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuţie a puterii şi motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluţie Industrială.

Citeşte mai departe ...

Cutremur în România, în zona seismică Vrancea

Un cutremur a avut loc în România, miercuri dimineața, la ora 08:44, anunță INFP.

Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea 3.3. Seismul s-a produs la adâncimea de 140.0 km.

Potrivit INFP, „cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km SE de Sfântu-Gheorghe, 55km E de Brașov, 59km NV de Buzău, 69km N de Ploiești, 71km V de Focșani, 95km NE de Târgoviște”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri