Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Luni, 27 Mai 2024 - Regional Press

"Tree and life" - proiect eTwinning în parteneriat cu scoli din Turcia

,,Tree and life" este un proiect eTwinning de succes, realizat în colaborare cu scolii și Turcia și implementat în Școala Gimnazială Nr.28 Galați de cadrele didactice Antohe Gina și Bobulisteanu Daniela, la clasele ID și IE.

Activitățile au vizat studierea cu atenție a arborilor din țara noastră cu scopul identificării cu ușurință a acestora după forma frunzelor, scoarță, fructe, dar și dobândirea unor noțiuni  noi despre metode prin care putem descoperi vârsta copacilor.

Elevii au explorat pădurile din apropiere, au creat lucrări artistico-plastice cu elemente din natură, au introdus aceste noțiuni în texte literare, au confecționat căsuțe pentru păsări din materiale reciclabile, au descoperit instrumente digitale valoroase.

Activitățile în echipă au condus la o învățare colaborativă, o modalitate fructuoasă de lucru care a sprijinit cu succes participarea activă și motivantă a elevilor.

Citeşte mai departe ...

Resursele umane din domeniul naval, în contextul revoluției industriale 4.0.

Astăzi, marți, 28 mai, a avut loc prima întâlnire de diseminare a proiectului european LeaderSHIP. Tematica acestei întâlniri este legată de formarea profesională și competențele necesare angajaților din domeniul naval în contextul revoluției industriale 4.0.

Acest proiect este coordonat de Universitatea de Științe Aplicate din Turku, Finlanda care descrie obiectivele acestui proiect, iar membrii ai SEA Europe, Belgia și ai Universității din Genova, Italia prezintă rezultate privind analiza chestionarelor principalilor angajatori din domeniul construcțiilor navale din Europa. ANCONAV Galați și ICEPRONAV Engineering Galați vor prezenta rezultatele remarcabile privind construcțiile navale, respectiv proiectarea și inovarea românească din ultimii ani.

Cuvântul de deschidere a conferinței Galați LeaderSHIP Meeting a fost realizat de Florin Marian SPATARU, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României.

Întâlnirea a fost transmisă și online pe platforma TEAMS pentru a putea fi vizionată și de alți parteneri participanți în cadrul proiectului (Franța, Italia, Spania, Belgia, Norvegia, Finlanda). Întâlnirea s-a desfășurat în limba engleză.

Citeşte mai departe ...

Dezinsecția din Galați, amânată din cauza vremii

  • Publicat în Social

Cea de-a treia etapă a dezinsecției anunțate de Serviciul Public Ecosal pe raza municipiului Galați, care ar fi trebuit să înceapă pe 27 mai, a fost reprogramată, având în vedere că prognoza meteorologică nu permite desfășurarea în bune condiții a intervențiilor.

Astfel, acțiunile de dezinsecție se vor derula după cum urmează:

- în perioada 31 mai – 4 iunie, în intervalul orar 5.00 – 9.00, cu ajutorul unui elicopter, se va interveni aerian pe întreaga suprafață a municipiului Galați și în vecinătatea zonelor cu luciu de apă, utilizându-se substanțele Solfac Trio EC 140 NF și Vectobac WG;

- în perioada 4 – 7 iunie, în intervalul orar 22.00 - 6.00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX și Solfac Trio EC 140 NF, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Dacă vremea nu va permite desfășurarea în bune condiții a acțiunii de dezinsecție, programul poate suferi noi modificări sau poate fi decalat, informează Compartimentul de presă al municipalității.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele continuă cursa pentru medalii

  • Publicat în Sport
Sala Polivalentă Danubius din Brăila găzduieşte în aceste zile turneul final Valoare al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 3. După ce tragerea la sorţi le-a repartizat în „grupa morţii”, olimpicele antrenate de Daniela Goldic, Bogdan Fuică şi Nicoleta Vlad au strâns rândurile, au plâns după prima zi când au fost învinse de Rapid, scor final: 26-28 şi s-au descătuşat după victoria foarte preţioasă obţinută duminică seara în faţa celor de la CSM Corona Braşov, scor final: 26-22 după o revenire de senzaţie, fiind conduse timp de 30 de minute. Ca urmare a acestor rezultate, ACS Lucian Bute Galaţi este foarte aproape de calificarea în careul de aşi şi mai are nevoie de o victorie în ultimul meci din grupa 2 cu OK Sport Oneşti. Lotul folosit: Ioana Popoiu -Larisa Tufă, Teodora Dohotariu, Ilinca Simionică, Irina Munteanu, Sofia Vasilache, cea mai bună jucătoare cu Rapid, Anna Isac, Ilinca Bălan, Ioana Vrabie, Roxana Dan, Ioana Trifan, MVP-ul meciului cu Corona, Catrina Zăbavă, Antonia Chiriac, Eveline Şandru. Semifinalele se vor disputa marţi 28 mai iar competiţia se va încheia miercuri 29 mai cu finalele.
Citeşte mai departe ...

Întâlnire cu Micutzu la Galaţi

Marţi, 28 mai, ora 20:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi vă puteţi reîntâlni cu Micutzu. Da! Ăsta e un anunţ mai real decât tot ce ai văzut la TV în ultima vreme şi ziua în care tu o să râzi cum n-ai crezut vreodată că poţi e cât se poate de aproape. Asta pentru că Micutzu revine pe scenă, în oraşul tău, cu un show prea bun ca să fie adevărat.
Cum ziceam... Aprindem reflectoarele pentru că Micutzu, Geo Adrian şi George Dumitru vin cu toate armele secrete să şi facă ordine în gânduri şi să te aranjeze cu cele mai neaşteptate glume. Se începe munca în folosul comunităţii, că doar vorba aia.. mai glumim şi noi, că-s vremurile astea, nu? Tu te bagi?
Regulament de participare: Filmatul sub orice forma este strict interzis! Vă rugăm ca pe toata durata spectacolelor să nu folosiţi telefoanele mobile şi să le puneţi pe modul silenţios. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani. După începerea spectacolului locurile afişate pe bilet nu mai pot fi garantate. Vă rugăm să veniţi din timp la spectacol pentru a nu deranja ceilalţi spectatori.

Citeşte mai departe ...

Programul curselor de agrement pe fluviul Dunărea cu nava de pasageri „CAMELIA”

Consiliul Județean Galați va desfășura curse de agrement pe fluviul Dunărea cu nava de pasageri „CAMELIA”, care se vor realiza conform următorului program:

Luni – 27 mai 2024  

Nu se efectuează curse

Marți – 28 mai 2024

Nu se efectuează curse

Miercuri – 29 mai 2024

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Joi – 30 mai 2024

13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Vineri – 31 mai 2024

13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Sâmbătă – 1 iunie 2024

10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

13.30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Duminică – 2 iunie 2024  

10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

13.30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe navă va fi de 10 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 30 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 10 pasageri.

Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 30 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza biletului de călătorie, care poate fi achiziționat la urcarea pe navă. În caz de vizibilitate redusă (ploaie, ceață) sau vânt puternic, cursele nu se vor efectua.

Tariful este următorul și se poate achita doar cash:

- Copii 0-6 ani Gratuit;

- Copii 6-18 ani - 15 lei/persoană/oră (30 lei pentru o cursă de două ore);

- Adulți 25 lei/ persoană/oră (50 lei pentru o cursă de două ore).

Accesul se va face prin pontonul Schengen (terminal de pasageri) din fața Palatului Navigației și a sediului AFDJ, nava de pasageri a Consiliului Județean Galați fiind acostată la acest ponton.

Citeşte mai departe ...

Două cutremure s-au produs lângă Galați

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 7.16, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului de Fizica a Pământului.

„În ziua de 27 Mai 2024, la ora 07:16:32 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 130.0 km”, a transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs și în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 1:41, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea.

 

 

Citeşte mai departe ...

Un pas important pentru sănătatea tecucenilor. CJ Galați a dotat cu un tomograf Spitalul „Anton Cincu”

Investiție importantă pentru sănătatea tecucenilor. În urma unei investiții a Consiliului Județean Galați, pacienții pot face investigații tomografice gratuite la ei acasă, în cadrul Spitalului Municipal “Anton Cincu”. Tomograful este achiziționat cu fonduri europene de către Consiliul Județean Galați.
 
„Este un pas mare pentru sănătatea tecucenilor, pentru diagnostice și tratamente mai bune și mai rapide. Se pot realiza următoarele investigații tomografice: CT craniu nativ, CT buco-maxilo-facial nativ, CT regiune toracică nativ, CT abdomen nativ, CT pelvis nativ, CT coloană vertebrală cervicală nativ, CT coloană vertebrală toracală nativ, CT coloană vertebrală lombară nativ, CT membru superior drept nativ, CT membru superior stâng nativ, CT membru inferior drept nativ, CT membru inferior stâng nativ, CT mastoidă, precum și CT sinusuri”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
Valoarea investiției a fost de peste 2 milioane de lei.
Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Nu am nicio reținere să spun că plecarea românilor peste granițe este principalul eșec al clasei politice de după Revoluție

Premierul Marcel Ciolacu susține că plecarea românilor peste granițe este principalul eșec al clasei politice românești de după Revoluție.

„Nu am nicio reținere să spun că plecarea românilor peste granițe este principalul eșec al clasei politice românești de după Revoluție. Iar, ca exponent vremelnic al acestei clase politice, dar - în primul rând - ca om, vă rog să îmi permiteți să vă cer scuze pentru că n-am putut mai mult și mai bine. Vă cer iertare pentru că n-am fost în stare să vă ținem acasă!”, a transmis premierul Ciolacu, într-un mesaj, pe Facebook.

De asemenea, premierul Ciolacu vorbit la un eveniment organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni de pașii importanți făcuți pentru a îmbunătăţi viaţa românilor din străinătate, precum aderarea la Schengen și eliminarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii.

„Cu siguranţă, cea mai mare realizare va fi în acest an, când România va adera complet la Spaţiul Schengen. Ştiţi foarte bine calvarul pe care trebuie să-l înduraţi an de an la graniţă, când vreţi să vă întoarceţi acasă de sărbători. Eu consider aceasta este o umilinţă, iar românii nu au niciun motiv pentru care să fie umiliţi şi să nu primească ce li se cuvine (…) Anul acesta trebuie să facem dreptate până la capăt şi să intrăm şi cu graniţele terestre”, a precizat premierul.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri