Activitățile extracurriculare ale elevilor, baza realizării mai multor cercuri metodice ale profesorilor din Galați
- Publicat în Educatie
Cercul metodic al coordonatorilor pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, setul gimnaziu-Galați, a fost susținut de echipa Școlii Gimnaziale "Alexandru Moruzi" din Pechea, județul Galați. Tema susținută "Dezvoltarea competențelor cheie prin activități extrașcolare" s-a împletit armonios cu prezentarea practică a acestor activități, momente în care elevii școlii au dovedit implicarea lor în propria dezvoltare dar și participarea cu interes la activitățile școlare.
La Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci , Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" Tecuci a organizat Cercul metodic al profesorilor de istorie și educație socială (set Tecuci și rural aferent), cu tema "Valențe formativ-educative ale activităților extracurriculare – diseminarea rezultatelor obținute în urma desfășurării unor proiecte extracurriculare la istorie/educație socială".
Într- un cadru deosebit, activitatea s-a desfășurat sub forma unui schimb de bune practici, fiind prezentate proiecte cu impact în dezvoltarea competențelor și abilităților elevilor, formarea în spiritul valorilor umaniste.
Și la Școala Gimnazială Nr.1 Cavadinești a fost organizată activitatea cercului metodic al profesorilor de istorie, geografie și educație socială – setul V.
Tema cercului a fost "Valențe formativ – educative ale activităților extracurriculare" și a permis diseminarea rezultatelor obținute în urma desfășurării unor proiecte extracurriculare la disciplinele: istorie, geografie și educație socială, fiind o bună ocazie de a promova imaginea școlii la nivel județean.
În alt oraș din județ, La Berești, Cercul Metodic 6- licee, organizat la Liceului Tehnologic ,,Paul Bujor" din localitate, într-un context didactic și cultural caracterizat prin substanță și varietate, a reunit profesorii de limba și literatura română. Pentru ilustrarea temei propuse, ,,Dezvoltarea creativității la orele de limba și literatura română prin promovarea abordărilor inter-, trans- și cross -curriculare", colegii noștri au valorificat patrimoniul cultural local în exemple de activități didactice care au creat punți sufletești între generații și au deschis oportunitatea investigației mai detaliate a resurselor literare, geografice, spirituale, istorice ale zonei.
Școala Gimnazială "Doamna Nica" din Valea Mărului, a organizat cercul metodic al disciplinei religie, setul Tecuci-Nicorești. Activitatea a început la Biserica "Nașterea Maicii Domnului " din localitate cu Slujba de Te-Deum și a continuat la școală. Tema prezentată "Pedagogia tainelor vindecării în programa gimnazială la disciplina religie ortodoxă" se înscrie în tematica anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor".
Activitățile prezentate de elevi arată grija și implicarea profesorilor care i-au îndrumat dar și dorința lor de a fi mai buni.