Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Vineri, 17 Mai 2024 - Regional Press

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Angajații din cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului (APM) Galați au continuat, vineri, protestul împotriva discriminării salariale, alăturându-se astfel protestelor organizate în același timp și de celelalte agenții județene de mediu din țară.

„Suntem profund indignați de discriminarea salarială la care suntem supuși în comparație cu funcționarii publici din agenții și instituții județene ale altor ministere, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean.

Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor. Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții deconcentrate. Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr.67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor legitime ale angajaților APM au fost ignorate și respinse.

Importanța activității celor din APM va deveni evidentă atunci când angajații își vor întrerupe activitatea și vor protesta, se mai arată în comunicatul sindicatului. Proiectele finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora. Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, un obiectiv de interes național, vor avea consecințe grave.

De asemenea, semnalăm posibilitatea unor sincope în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului. Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său. Poate atunci va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm.

Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii angajaților APM de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată!”, se arată într-un comunicat remis de angajații APM Galați.

Citeşte mai departe ...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a - SNCSS "Anghel Saligny"

Facultatea de Inginerie a premiat astăzi, 17 mai 2024, cei mai performanți profesori și studenți, în cadrul festivității de premiere a excelenței în funcția didactică, pentru realizările profesionale și manageriale remarcabile și pentru rezultatele prezentate la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești „Anghel Saligny”, ediția a XVI-a, 2024.

Facultatea de Inginerie din Galati din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a organizat, în perioada 16 -17 Mai 2024, Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „Anghel Saligny" (SNCSS „Anghel Saligny")

Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „Anghel Saligny" (SNCSS "Anghel Saligny") este evenimentul științific organizat anual de Facultatea de Inginerie pentru studenții înscriși în programele de studii universitare de licență și de masterat și pentru elevii din învățământul liceale, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Anul acesta, sesiunea a fost organizată pe 6 secțiuni:

  • Tehnologii Moderne și Management în Inginerie Industrială (TMMII)
  • Inginerie Mecanică și Autovehicule Rutiere (IMAR)
  • Știința Materialelor. Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor (SM.IAIM)
  • Perspective de Dezvoltare în Ingineria Mediului și în Inginerie Medicală (PDIMIM)
  • Masterandul de azi - Cercetătorul de mâine (MA-CM)
  • Secțiune specială pentru elevi "Astăzi elev - Mâine student" (AE-MS)

 

Citeşte mai departe ...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

În continuarea cercetărilor care se efectuează IN REM în cadrul a două dosare penale întocmite pentru infracțiunile de braconaj piscicol, la data de 17 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, cu participarea reprezentanților de la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură Galați, au efectuat patru percheziții domiciliare în localitatea I.C. Brătianu, din județul Tulcea, la patru persoane bănuite de braconaj.

În urma acestor percheziții domiciliare au fost ridicate mai multe produse din pește, respectiv, scrumbie 527 kg, crap 25 kg, novac 9 kg, somn 7 kg, 6 bucăți cap Cegă, în  cantitatea de 0,9 kg, 2 bucăți cap Cegă și 7 bucăți trunchi Cegă, în cantitate de 5 kg, pește subdimensionat din speciile somn, șalău și mreană, în cantitate de 3,8 kg, 1 bucata Păstrugă de 3 kg., toată cantitatea de pește fiind în stare congelată.

Totodată, au fost ridicate și două bidoane în care se află un lichid de culoare verde, circa 100 de litri, bănuit că ar fi combustibil achiziționat fără acciză.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj piscicol și a luării măsurilor legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi a anunţat vineri la prânz primul transfer pentru sezonul 2024-2025. Este vorba de internaţionalul român Filip Constantin, 26 de ani, care evoluează pe postul de coordonator, a mai jucat la U Cluj, Dinamo Bucureşti, SCM Zalău şi Rapid Bucureşti, cu care a câştigat recent Cupa României.
„Am ales CSM Arcada Galaţi pentru că, din punctul meu de vedere, este cea mai bună echipă din România. Acest club are un staff foarte bun care mă poate ajuta să progresez în cariera de sportiv şi îmi doresc să câştigăm împreună Cupa şi Campionatul, dar să şi avem un parcurs cât mai lung în cupele europene. De asemenea, abia aştept să joc în prezenţa minunatului public gălăţean!", a declarat Filip. Echipa gălăţeană a anunţat totodată despărţirea de Javad Karimi, plecat în Brazilia şi Roland Gergye, care a ales să joace în sezonul viitor în Franţa.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Astăzi, 17 mai 2024, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul ședinței ordinare de Senat, a avut loc semnarea contractului de management între Senatul Universității și noul Rector al instituției pentru perioada 2024-2029.

Începând din data de 15 mai 2024 a intrat în vigoare mandatul de Rector al domnului prof. univ. dr. ing. Marian Barbu, în conformitate cu Ordinul Ministrului Educației nr. 4435 din 15.05.2024.

Tot astăzi, noul Rector al Universității  a prezentat în plenul Senatului echipa de prorectori, după cum urmează:

Elena Mereuță – prorector activitatea didactică, asigurarea calității și relații internaționale.

Cezar-Ionuț Bichescu - prorector managementul financiar și strategii administrative.

Adrian Micu – prorector activitatea CDI și parteneriatul cu mediul economico-social.

Ștefan Baltă – prorector strategii universitare și parteneriatul cu studenții.

George Schin – prorector managementul resurselor umane și juridic.

Arthur Tulus – prorector strategii și relații instituționale.

Citeşte mai departe ...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:00, la Versus Pub din Galaţi, întâlnire cu Ada Milea, o întîlnire pe care mulţi fani o aşteaptă de mult. Ada Milea este o cântareaţă recunoscută pentru ironiile inteligente şi sarcasmul de bun gust, iar împreună cu Bobo Burlacianu creează cocktailuri artistice pline de umor, declanşând un amalgam de trăiri în rândul spectatorilor, prin piese şi momente actoriceşti expresive. Nici muzică, nici teatru, sau amândouă în acelaşi timp. Despre iarbă, muşte, femei ideale, purceluşi, sticle, sănii, vecini traficanţi de jucării, etc. Vă aşteptăm la un concert cu personaje de o tristeţe comică zguduitoare.
Vă rugăm ca după achiziţionarea biletelor online să contactaţi locaţia pentru rezervarea locurilor la mese, la 0236 328 344, folosind acelaşi nume cu care s-a facut achiziţia.
Copiii sub 12 ani au acces gratuit, însoţiţi de adulţi.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu Comisarul European pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, despre stadiul reformelor în domeniul social incluse în PNRR, noua lege a pensiilor așteptată de români și aplicarea directivei privind salariul minim european.
 
„Candidatul social-democraților europeni (PES) pentru șefia Comisiei Europene, Nicolas Schmit este un prieten al României și autorul multor măsuri europene de sprijin pentru țară noastră. Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook. 
Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: Criomec SA sărbătorește 30 de ani de performanță în afaceri

 
Reper în domeniul producției și serviciilor industriale, Criomec SA împlinește 30 de ani de la înființare. „30 de ani de calitate și profesionalism, Criomec fiind una dintre poveștile de succes ale Galațiului”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
„Echipa de aici şi-a câștigat renumele prin muncă și seriozitate, iar astăzi, Criomec SA este model demn de urmat în lumea afacerilor. De la 10 angajați în 1994, compania gălățeană a ajuns astăzi la aproape 600 de salariați, la peste 26 de milioane de euro cifră de afaceri și la nenumărate lucrări realizate în țară și străinătate.
 
Îi mulţumesc domnului Șerban Alexandru, directorul și creatorul acestei companii, pentru plus valoarea adusă Galațiului. Le doresc să țină mereu sus ștacheta și să aibă mult succes în tot ceea ce și-au propus”, a transmis Costel Fotea, 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri