Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Marți, 14 Mai 2024 - Regional Press

AJFP Galați: termenul de depunere a Declarației unice este 27 mai

În virtutea rolului activ al organului fiscal, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați reamintește contribuabililor persoane fizice că, prin Declarația unică cu termen de depunere 27 mai 2024, se declară impozitul pe veniturile realizate şi contribuțiile sociale datorate pe anul 2023, precum şi impozitul estimat şi contribuțiile sociale aferente anului 2024.

Modelul Declarației unice privind impozitul pe venit şi contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice precum și instrucțiunile de completare ale acesteia pot fi consultate accesând site-ul ANAF - anaf.ro, secţiunea Asistență contribuabili/ Declararea obligațiilor fiscale/ Toate formularele, cu explicații sau accesând: static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/Instructiuni_D212_2024.pdf

Formatul electronic al Declarației unice este disponibil pe site-ul anaf.ro, în secțiunea Servicii Online/ Descărcare declarații electronice.

Declarația unică se depune electronic prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), accesând secțiunea Depunere Declarație Unică și alte formulare SPV-PF, disponibilă pe prima pagină a site-ului ANAF, precum şi în format letric, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator și parolă, prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site-ul ANAF în secțiunea Servicii online/ Înregistrare utilizatori.

Citeşte mai departe ...

COLOCVIILE FIFT , nr. 14 (55) , la UDJG

Astăzi, la Universitatea „Dunărea de Jos” s-a desfășurat prelegerea cu tema: "Sindicalismul în viața portuară. Portul Galați și mișcările sociale de până la 1945".

A conferențiat muzeograf dr. Florin-Daniel MIHAI, Muzeul Vrancei; moderatorul evenimentului a fost prof. univ. dr. habil. Arthur TULUȘ, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Potrivit inițiatorilor conceptului, în fiecare zi de marți a săptămânilor cu activitate didactică, în intervalul 18,00-19,30, colegii, studenții şi publicul larg sunt așteptați să participe interactiv folosind platforma Microsoft Teams (linkul şi instrucțiunile de acces pot fi găsite pe site-ul Facultății de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Citeşte mai departe ...

COLOCVIILE FIFT , nr. 14 (55) , la UDJG

Astăzi, la Universitatea „Dunărea de Jos” s-a desfășurat prelegerea cu tema: "Sindicalismul în viața portuară. Portul Galați și mișcările sociale de până la 1945".

A conferențiat muzeograf dr. Florin-Daniel MIHAI, Muzeul Vrancei; moderatorul evenimentului a fost prof. univ. dr. habil. Arthur TULUȘ, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Potrivit inițiatorilor conceptului, în fiecare zi de marți a săptămânilor cu activitate didactică, în intervalul 18,00-19,30, colegii, studenții şi publicul larg sunt așteptați să participe interactiv folosind platforma Microsoft Teams (linkul şi instrucțiunile de acces pot fi găsite pe site-ul Facultății de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Citeşte mai departe ...

Amenda uriașă primită de o firmă care modernizează un parc din Galați

În urma unei inspecții efectuate pe amplasamentul lucrărilor de modernizare a unui parc din municipiul Galați, au fost identificat anumite nereguli legate de gestionarea deșeurilor și respectarea normelor privind calitatea aerului și spațiilor verzi.

Pentru a asigura conformitatea cu legislația în vigoare și pentru a proteja mediul înconjurător, au fost implementat mai multe măsuri.

„Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea normelor privind calitatea aerului, gestionarea deșeurilor și transportul acestora au fost în valoare totală de 42.500 de lei”, a transmis Garda de Mediu Galați.

Fiecare pas mic în direcția protejării mediului face o diferență imensă pentru viitorul nostru.

Citeşte mai departe ...

A doua victorie pentru United din finală

  • Publicat în Sport

Meciul 2 din finala Ligii 1 la futsal dintre United Galaţi şi CFR 1933 Timişoara care s-a disputat luni după amiază la sala sporturilor Dunărea a fost spectaculos. Bănăţenii şi-au vândut scump pielea, au jucat curajos, au condus de trei ori pe tabela de marcaj: 0-1, 1-2 şi 2-3 dar de fiecare dată „tigrii” lui Florin Ignat au strâns rândurile, s-au mobilizat, au revenit spectaculos şi au obţinut o victorie muncită şi foarte importantă pentru configuraţia finalei. Rezultat final: United Galaţi -CFR 1933 Timişoara 5-3 (2-2). Au marcat: Cojocaru, Araujo 2 g, Dudău, Boşneagă respectiv Da Silva, Nemiţianu, Toader. Echipa gălăţeană conduce cu 2-0 l general şi mai are nevoie de o singură victorie ca să cucerească încă un titlu de campioană naţională. Finala se mută în sala sporturilor Constantin Jude din Timişoara, pe 21 şi 22 mai, de la ora 17.00.

Citeşte mai departe ...

Locul al III-lea pentru echipa de handbal a Facultății de Educație Fizică și Sport, la Campionatul Național Universitar

În perioada 9-11 mai, studenții Facultății de Educație Fizică și Sport au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la Campionatul Național Universitar de Handbal Masculin de la Suceava. Studenții noștri au obținut locul 3 din 8 echipe.

Echipa reprezentativă UDJG a obținut următoarele rezultate în prima zi a competiției: UDJG-Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași: 22-15; UDJG-Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești: 20-21

În urma rezultatelor obținute, echipa noastră a disputat finala mică a competiției înregistrând următorul rezultat: UDJG-Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău: 35-25.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de ministrul educației, Ligia Deca, rectorul Universității „Ștefan Cel Mare”, Mihai Dimian, și de către viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Lotul echipei UDJG a fost alcătuit din următorii studenți: Armanu Ștefan, Buțea Mihai, Chertif Iulian, Cojocaru Robert, Costea Rareș, Crăciunescu Eugen, Dinu Alexandru, Gopșa Andrei, Ioniță Cristian, Păunescu Bogdan, Petruț Cristian, Soare Robert, Manole Sorin, Voicu Nicușor.

Premiul special pentru cel mai bun apărător a fost acordat studentului nostru, Păunescu Bogdan.

Echipe participante: Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Universitatea Craiova, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Profesori coordonatori: Lect. dr. Postelnicu Mădălina-Gabriela, Lect. dr. Gheorghe Carmen, Conf. dr. Iconomescu Teodora-Mihaela.

Citeşte mai departe ...

Un nou permis de conducere polonez fals, descoperit la Oancea, la trecerea frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit un permis de conducere cu caracteristicile unui document polonez, care s-a dovedit a fi fals, pe care un bărbat, șofer al unui autoturism, l-a prezentat la controlul de frontieră.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetățenie, a statelor Republica Bulgaria și Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani. Acesta a prezentat la control, un permis de conducere, pentru categoriile B, B1, C și C1, cu fotografia și datele sale de identitate, având caracteristici specifice celor eliberate de către autoritățile din Polonia.

„Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Tânărul a declarat că a obținut permisul de conducere polonez, prin intermediul unei școli de șoferi din Polonia, plătind pentru acesta suma de 350 de Euro”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării

Premierul Marcel Ciolacu anunță că inflația a scăzut până la 5.9% în aprilie. Este aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării, a spus Ciolacu.

„Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării! Este una dintre promisiunile cele mai importante făcute românilor pe care o îndeplinim! Datele oficiale arată clar că acolo unde am intervenit prin plafonare, adică la alimentele de bază, energie și gaze, se înregistrează cele mai mari scăderi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a promis că inflația va coborî sub 5% până la finalul anului.

„Asta demonstrează că am acționat corect și vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului, așa cum ne-am propus. Pentru că scăderea inflației înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor, unul dintre principalele obiective ale acestei guvernări”, a precizat șeful Guvernului.

Citeşte mai departe ...

Începe Etapa județeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

În perioada 15-16 mai, începând cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galați, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, va desfășura, pe Stadionul Dunărea din municipiul Galați, etapa județeană a concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va urmări pregătirea elevilor în domeniul protecției civile prin parcurgerea a două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”, dar și susținerea unui probe teoretice.

La competiție s-au calificat 16 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal. Aceștia își vor dovedi cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului-ajutor.

La cel de-al doilea concurs, „Prietenii pompierilor” sunt așteptate 11 echipaje de elevi grupate în două categorii: băieţi şi fete. Pentru a-şi demonstra curajul, îndemânarea şi spiritul de echipă, aceştia se vor întrece pe parcursul a două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. De asemenea, pentru a-şi testa cunoştinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă, elevii vor susține și o probă scrisă.

Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și a protecției civile, fiind organizate, în fiecare an, în scopul dezvoltării, în rândul elevilor, a capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum și în scopul formării deprinderilor privind modul de acţiune, în cazul manifestării situațiilor de urgență.

Citeşte mai departe ...

Pădurea nu este groapă de gunoi!

Angajații Ocolului Silvic Dumitrești din cadrul Direcției Silvice Vrancea au colectat circa 800 de kilograme de deșeuri, aruncate în fondul forestier, în cadrul unei acțiuni de igienizare la care au participat și voluntari.

„Revenim cu apelul nostru la responsabilitate și de a nu mai arunca deșeuri în fondul forestier”,a  transmis Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este implicată anual în numeroase acțiuni de igienizare a fondului forestier și a zonelor limitrofe pădurilor, prin direcțiile silvice și administrațiile parcurilor naționale și naturale, la care participă numeroși voluntari.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri