Menu
RSS
Un internaţional din Capul Verde a semnat pentru Oţelul

Un internaţional din Capul Verde a …

Lovitură de imagine pentr...

Oţelul a plecat în cantonament montan la Braşov

Oţelul a plecat în cantonament mont…

Oţelul a încheiat prima s...

Premii pentru olimpicii gălățeni în competiția ,,Cultură și Spiritualitate Românească”

Premii pentru olimpicii gălățeni în…

Rezultate deosebite la et...

Damen Galați devine, de la 1 iulie, șantier militar

Damen Galați devine, de la 1 iulie,…

Directorul Damen Naval Ro...

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul Dan Nica: Este ne…

Europarlamentarul român D...

Salbă bogată de medalii pentru gălăţenii de la Aqua Sport

Salbă bogată de medalii pentru gălă…

Weekendul trecut la Bucur...

Galaţi: "Artă" de Yasmina Reza

Galaţi: "Artă" de Yasmina…

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19...

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani, ucraineancă, a dispărut. Unde a fost găsită

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani…

O fetiţă de 8 ani, ucrain...

Accident groaznic în județul Galați: doi tineri și-au pierdut viața. Șoferul mașinii nu avea permis de conducere

Accident groaznic în județul Galați…

Polițiștii din cadrul Bir...

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

La Spitalul Județean, diagnostic ra…

Secția de Anatomie Patolo...

Prev Next

Luni, 13 Mai 2024 - Regional Press

126 de bilete de tratament balnear, distribuite integral de Casa Județeană de Pensii Galați

  • Publicat în Social

Pentru seria VII de tratament balnear din data de 25.05.2024, Casei Județene de Pensii Galați i s-au repartizat un număr total de 126 de bilete de tratament balnear, informează un comunicat al instituției.

Repartizarea biletelor de tratament balnear către beneficiari s-a realizat în data de 05.02.2024, de către CASA NAŢIONALĂ DE PENSII PUBLICE, în sistem informatic integrat, utilizând aplicația informatică SPA, pe baza cererilor depuse de solicitanți până la această dată.

Seriile de plecare sunt în data de 25.05.2024, 26.05.2024, 27.05.2024, 27.05.2024, 28.05.2024.

Bilete de tratament au fost alocate în următoarele stațiuni:

I. Afecțiune Cardio-Vasculară – 6 bilete, toate la Covasna;

II. Afecțiune Reumatismală - 110 bilete, din care:

  • Amara – 12;
  • 1 Mai – 2;
  • Geoagiu – 2;
  • Lacu Sărat – 66;
  • Mangalia – 6;
  • Neptun – 4;
  • Nicolina – 2;
  • Pucioasa – 2;
  • Sărata Monteoru – 12;
  • Techirghiol – 2.

III. Afecțiune Digestivă – 2 bilete, la Olănești;

IV. Afecțiune Reumatismal Respiratorie – 8 bilete, la Târgu Ocna.

Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 72/10.02.2022 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice.

„Subliniem faptul că toate cele 126 de bilete alocate C.J.P. Galați au fost deja repartizate nominal, conform prevederilor legale în vigoare. La momentul actual nu există bilete de tratament disponibile/nerepartizate.

Relații referitoare la biletele de tratament se pot obține prin telefon, la numărul 0236/410150”, se precizează în finalul comunicatului.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătăţii vrea să cumpere echipamente medicale pentru secţiile ATI din România

Ministerul Sănătății a anunţat lansarea unei analize de piaţă în vederea atribuirii unui acord cadru pentru achiziţia de echipamente medicale pentru creşterea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI din România. 
 
„Specialitatea ATI reprezintă un domeniu de importanţă majoră în sistemul sanitar modern. Caracterizate prin cel mai înalt nivel tehnologic şi farmacologic de îngrijire, secţiile ATI asigură tratamentul celor mai grave cazuri din spital, aflate cu viaţa în pericol. Dincolo de activitatea obişnuită, rolul acestei specialităţi este esenţial în situaţii deosebite, cum ar fi accidentele colective, catastrofele naturale, conflictele armate şi atacurile teroriste sau epidemiile, ceea ce le conferă o importanţă deosebită la nivel naţional. Prin aceste caracteristici, secţiile ATI reprezintă o importanţă strategică naţională, ce excedă domeniul sanitar”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
Potrivit sursei citate, prin acest proiect se dorește să fie acoperit necesarul naţional în secţiile de ATI, prin achiziţia a 1.350 de aparate de anestezie cu monitor inclus, de 1650 de ventilatoare mecanice terapie intensivă, de 2655 de monitoare funcţii vitale terapie intensivă, de 850 de staţii centrale de monitorizare terapie intensivă, 1153 de monitoare funcţii vitale de transpor, 889 bucăţi ventilator funcţii vitale de transport.
 
 
Citeşte mai departe ...

Un bărbat a fost surprins în timp ce pescuia sturioni dintr-o ambarcaţiune

Un bărbat a fost surprins de polițiștii de frontieră în timp ce pescuia sturioni dintr-o ambarcaţiune. Exemplarele de peşte au fost recuperate şi eliberate în mediul natural, iar 94 de metri plase descoperite ulterior, precum şi ambarcaţiunea cu motorul aferent, au fost ridicate în vederea confiscării.

„Cu această ocazie au interceptat o ambarcaţiune cu o persoană la bord, care se deplasa în viteză spre gura de vărsare a braţului Sf. Gheorghe. La vederea echipajelor poliţiei de frontieră, persoana în cauză a aruncat din barcă, în mare, patru exemplare de sturion şi un exemplar de calcan. În urma verificărilor s-a stabilit că exemplarele de peşte erau legate cu o funie, având ataşată o ancoră care permitea scufundarea rapidă a peştelui şi o plută cu ajutorul căreia persoana în cauză ar fi putut ulterior identifica şi extrage peştele din apă”, a transmis Poliția de Frontieră. 

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat s-au impus în primul duel din finală

  • Publicat în Sport

Finala sezonului 2023-2024 din Liga 1 la futsal a debutat duminică la sala sporturilor Dunărea din Galaţi şi a adus faţă în faţă formaţiile United Galaţi, campioana en-titre şi CFR Timişoara 1933. Aşa cum se anticipa a fost o partidă spectaculoasă, „tigrii” lui Florin Ignat, împinşi de la spate de publicul gălăţean, au avut iniţiativa chiar dacă replica timişorenilor a fost consistentă, au condus cu 4-0, marcatori: Cojocaru, Araujo 2, Boşneagă, la jumătatea celei de-a doua reprize, oaspeţii au forţat revenirea cu fly-golkeaper, au marcat de două ori consecutiv şi au continuat să spere dar contraatacul nimicitor declanşat de Crişan şi finalizat de columbianul Deiby a închis tabela. Rezultat final: United -CFR Timişoara 5-2 (2-0). Lotul folosit: Toniţă, Cârdei -F.Sasse, Araujo, Deiby, Boşneagă, Leleo, Dudău, Cojocaru, Crăciun, Crişan, Ignat, A.Cireş, Mihai. United conduce cu 1-0 la general. Meciul 2 s-a disputat după închiderea ediţiei. Campioana României devine echipa care obţine trei victorii. Finala se va muta peste o săptămână la Timişoara.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Oţelul a terminat sezonul Superligii cu o victorie

  • Publicat în Sport

Superliga la fotbal a programat în weekend partidele ultimei etape din play-out. Oţelul a jucat pe teren propriu cu FC Botoşani. În ciuda unor speculaţii, formaţia condusă de Dorinel Munteanu a jucat serios, a dominat jocul şi a obţinut o victorie clară. Golurile victoriei au fost marcate în prima repriză de: Gaitan (min.12), cu o lovitură spectaculoasă cu capul şi Rusevic (min.45). Echipa gălăţeană a înscris şi în repriza a doua prin Cisotti dar golul a fost anulat după intervenţia VAR pentru offside. „Sunt bucuros de reacţia echipei, pentru concentrarea şi atitudinea jucătorilor pentru că nu este uşor să joci cu gândul un trofeu (n.r.Cupa României) care va fi peste trei zile, dar au înţeles perfect mesajul meu, s-au concentrat şi au făcut o partidă foarte bună. Am avut în faţă un adversar greu care a avut povara retrogradării dar ne-am impus jocul de la început, am jucat corect aşa cum vom face mereu. Gaitan şi Rusevic şi-au făcut doar treaba pentru care i-am adus”, a declarat Dorinel Munteanu. Oţelul a început cu formula: Pap -Adăscăliţei, Ghiocel, Cisse, Silva -Zivulic, Jardan, Gaitan -Tănasă, Rusevic, Malle. Au mai jucat: Cisotti, Maciel, Bodişteanu, Lameira, Zhelev. Oţelul termină sezonul 2023-2024 pe locul 8 în Superligă cu 36 de puncte. Miercuri 15 mai, la Sibiu, la ora 20.30 va avea loc finala Cupei României, Oţelul Galaţi -Corvinul Hunedoara.

Citeşte mai departe ...

Junioarele mari de la ACS Lucian Bute au urcat pe podium

  • Publicat în Sport

Galaţiul a fost săptămâna trecută capitala handbalului juvenil feminin. CSM Galaţi şi ACS Lucian Bute şi-au dat mâna şi în parteneriat cu Federaţia Română de Handbal au organizat la sala sporturilor Dunărea din oraşul nostru turneul final Valoare al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 1. Cele opt echipe participante: Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, CSM Bucureşti, Activ Prahova Ploieşti, CSU Ştiinţa Bucureşti -grupa 1 respectiv ACS LUCIAN BUTE GALAŢI, Rapid Bucureşti, Sepsi SIC Sf.Gheorghe, CSM GALAŢI -grupa 2. O evoluţie foarte bună au avut „olimpicele” gălăţene de la ACS LUCIAN BUTE, antrenori Nicoleta Vlad, Daniela Goldic, Bogdan Fuică care au reuşit într-o companie selectă să cucerească medaliile de bronz după ce au înregistrat rezultatele: 31-20 (13-8) cu CSM Galaţi, 29-28 (18-15) cu Sepsi, 27-34 (16-17) cu Rapid, în grupă, 21-22 (9-9) cu Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, în semifinale şi 30-28 (13-14) cu Rapid, în finala mică. Lotul folosit: Andreea Pisiceanu, Antonia Trifan -Daria Mihăilă, Denisa Constandache, Ana Maria Gavrilă, Athena Lupea, Denisa Iorga, Maria Chiriliuc, Daria Crăciun, Daria Gânsac, Claudia Decianu, Bianca Oprişan, Bianca Ungureanu, Adnana Ancerencu, Miriam Benattmane, Aylin Akpinar, Andra Buric .
CSM GALAŢI, antrenori Sanda Asandei şi Gabriel Elisei a ocupat locul 8 după ce a înregistrat rezultatele: 20-31 (8-13) cu ACS Lucian Bute, 29-39 (16-22) cu Rapid, 29-37 (15-20) cu Sepsi, în grupă şi 28-35 (13-17) cu Activ. Lotul aliniat: Arianna Ardeleanu, Sofia Bălan - Alice Bălănică, Andreea Zugrăvel, Cosmina Dănilă, Roberta Păduraru, Iris Baştină, Gabriela Bujor, Ana Maria Stoilescu, Bianca Trincă, Elena Bîrlădeanu, Maya Darie, Doriana Pelin, Daria Dabija, Denisa Bordeianu, Monica Scarlat, Alexandra Comănescu, Alexia Bucner, Delia Ghimpu.
Echipa turneului: Cel mai bun portar: Anastasia Roşu - Rapid Bucureşti; Cea mai bună extremă stânga: Daria Mihăilă - ACS LUCIAN BUTE GALAŢI; Cel mai bun inter stânga:
Irina Maxim - CSM Bucureşti; Cel mai bun centru: Bianca Vintilă - Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda; Cel mai bun pivot: Denisa Iorga - ACS LUCIAN BUTE GALAŢI; Cel mai bun inter dreapta: Ana Maria Gavrilă - ACS LUCIAN BUTE GALAŢI; Cea mai bună extremă dreapta: Sara Istrate - CSM Bucureşti; Golgheter - Ana Maria Gavrilă 41 goluri - ACS LUCIAN BUTE GALAŢI. Cea mai bună apărătoare: Martina Stan - ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe; MVP: Maria Soroceanu - Rapid Bucureşti. Claudiu Codrin Stoian-director general CSM Galaţi şi Aurel Trifan-preşedintele ACS LUCIAN BUTE, au primit plachete speciale din partea Federaţiei Române de Handbal. Clasament final: 1.Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, 2.CSM Bucureşti, 3.ACS LUCIAN BUTE GALAŢI, 4.Rapid Bucureşti, 5.ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe, 6.CSU Ştiinţa Bucureşti, 7.Activ Prahova Ploieşti, 8.CSM GALAŢI. Felicitări tuturor.

Citeşte mai departe ...

Paştele Blajinilor pe înţelesul tuturor

A doua săptămână după Paşti este o săptămână a morţilor, comparativ cu precedenta, Săptămâna Luminată, a Învierii. În prima zi a ei este celebrat Paştele Blajinilor; în ansamblul ei, sărbătoarea este supusă numeroaselor interdicţii impuse de pecetea morţii, ce o marchează profund. De fapt, dacă privim mai atent lucrurile, Săptămâna Neagră nu este impusă de Lumina orbitoare a săptămânii dinainte, ci de o perioadă nefastă mai mare, care se deschide acum: a doua şi a treia săptămână după Paşti sunt consacrate morţilor pământului, în timp ce următoarele (dintre care a patra este mai periculoasă) sunt redutabile din cauza Rusaliilor, duhuri (eoliene) ale morţilor, depăşind cu mult hotarele Iadului întunecat.
Blajinii se trag din seminţia lui Sift, feciorul lui Adam (alteori: şi ei sunt creştini, dar n-au învăţătura creştinească de la Hristos, ca noi, ci de la fiul oii), sunt nişte oameni foarte buni, evlavioşi şi blajini. Sunt feriţi de orice păcat; după moarte merg de-a dreptul în rai. Numai o singură dată pe an se întâlnesc cu muierile lor, cu care petrec numai vreo câteva zile împreună şi apoi se despart. Timpul întâlnirii Rohmanilor cu soţiile lor sunt Paştile lor. Se spune că ei postesc tot anul şi, dacă n-ar vedea plutind pe apă coji de ouă roşii, aruncate de oamenii din lumea noastră în Sâmbăta Paştilor, n-ar şti niciodată când pică Paştele. Cojile de ouă aruncate pe apele curgătoare încep a pluti şi a se duce pe apă în jos, până ajung în apa Sâmbetei şi prin intermediul ei ajung în ţara Rohmanilor la o săptămână după Paştele nostru, adică în Duminica Tomei, marţi în a treia săptămână după Paşti sau chiar la Rusalii. După ce au ajuns acolo cojile se fac întregi, se transformă în ouă şi dintr-un ou manâncă douăsprezece persoane. Similar, la Crăciun azvârlim coji de nuci pe râuri. Asemeni Craciunului Mic (1 ianuarie), Paştele Mic (sau Paştele Mici) se centrează pe o divinitate înrudită cu eroul principal al mitologiei (Paştele Mic, numit uneori Mătcălăul, „e frate mai mic cu Paştele“). Fără ca motivele să fie prea clare, ziua impune interdicţii importante tuturor membrilor colectivităţii. În acelaşi timp zi de meditaţie, fiind închinată morţilor şi sărbătorii lor, Mătcălăul este şi un prilej de bucurie, un simbol al vieţii, prin practicile premaritale de înfrăţire şi însurăţire care-i sunt specifice.
Mătcălăul e o fiinţă parte omenească şi parte îngerească, un tânăr frumos şi nemuritor, care umblă prin lume, dar pe care oamenii nu-l pot vedea, din cauză că lumea s-a spurcat cu sudalme şi fărădelegi. Mătcălăul e frate mai mic cu Paştele. Nici bărbaţii, nici femeile nu lucrează nimic.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA

Premierul Marcel Ciolacu spun că este ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. 

„Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termina în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră”, a declarat premierul Ciolacu la Antena 3.

Potrivit premierului, și Polonia a reuşit acest lucru.

”Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a subliniat premierul.

 

Citeşte mai departe ...

Proiect unic în regiune: O pistă de biciclete va lega orașul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan

Consiliul Județean construiește o pistă de biciclete spectaculoasă, care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan. Este un proiect unic în regiune, anunță Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 ”Este un proiect la care țin foarte mult și pe care ni l-am dorit de mult timp.Pista va fi un spațiu ideal pentru gălățenii pasionați de biciclete, care au început să fie din ce în ce mai mulți, oferindu-le o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber în natură, precum și o experiență de neuitat. Pista de biciclete va avea o lungime de 22,8 kilometri, iar traseul va porni de la Lacul Vânători, trecând prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Pista va fi dotată cu tot ce este necesar pentru o plimbare sigură și plăcută: două sensuri, rasteluri, sisteme de monitorizare, echipamente de protecție, pasaje și poduri unde este nevoie, precum și iluminat public.

 Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), din care 22 de milioane de lei sunt obținuți prin fonduri europene.

 De asemenea, s-a finalizat și licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că zilele acestea va fi emis ordinul de începere proiectare și execuție.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri