Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Vineri, 10 Mai 2024 - Regional Press

Transurb prelungește traseul de autobuz 40, în weekenduri, până la noul târg auto

  • Publicat în Social

Operatorul local de transport Transurb Galați informează că, începând cu data de 11 mai, în fiecare sâmbătă și duminică, în intervalul orar 06:00 – 14:00, traseul de autobuz 40 va fi prelungit din Bariera Traian până la noul târg auto de pe str. Macului, lângă parcarea de TIR-uri.

Mijloacele de transport repartizate la acest traseu vor avea indicativul 40T și vor circula cu o frecvență de 20 de minute.

Prima plecare va fi din Bariera Traian, la ora 06.00 și ultima plecare se va efectua de la târgul auto la ora 13:50.

Graficele de circulație pot fi consultate pe site-ul transurbgalati.ro, la rubrica Program circulație.

Citeşte mai departe ...

Universitățile pot finanța proiecte de mobilitate academică a studenților, din fonduri proprii

Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un ordin de ministru publicat, joi, în Monitorul Oficial.

De asemenea, potrivit documentului, universitățile pot beneficia de fonduri destinate creșterii numărului de mobilități academice în rândul studenților, prin Programul „Study in Romania”

Citeşte mai departe ...

Ziua internaţională a luptei împotriva maladiei Lupus

Evenimentul este este marcat la 10 mai, în vederea conştientizării la nivel mondial a bolii şi a acordării de sprijin celor afectaţi de această boală şi familiilor acestora.

Această zi a fost proclamată în 2004, la Eaton (Anglia), de un Comitet director internaţional, reprezentând 13 ţări. Este susţinută de Federaţia Mondială Lupus, o coaliţie de organizaţii ale pacienţilor cu Lupus din întreaga lume, ce urmăreşte îmbunătăţire calităţii vieţii persoanelor afectate, potrivit worldlupusfederation.org şi worldlupusday.org.

Pentru diagnosticarea bolii, specialiştii estimează că este nevoie, în medie, de patru ani şi de consultarea a trei medici diferiţi. Lupusul este dificil de diagnosticat întrucât prezintă simptome care imită adesea caracteristicile altor afecţiuni, variază mult de la un pacient la altul şi poate suferi modificări în timp. Din cauza complicaţiilor cardiace şi renale pe care le poate genera, precum şi pentru faptul că nu există tratament curativ pentru aceasta boală, 15-20% dintre pacienţii cu lupus mor în decurs de 15 ani după diagnosticare, potrivit "Lupus Foundation of America".

La nivel mondial, peste 5 milioane de oameni suferă de efectele acestei maladii, potrivit datelor statistice. Această afecţiune apare în intervalul 15-44 de ani, femeile fiind mai predispuse.

Citeşte mai departe ...

Programul curselor de agrement pe fluviul Dunărea cu nava de pasageri „CAMELIA”

Consiliul Județean Galați va desfășura curse de agrement pe fluviul Dunărea cu nava de pasageri „CAMELIA”, care se vor realiza conform următorului program:

Luni – 13 mai 2024  

Nu se efectuează curse

Marți – 14 mai 2024

Nu se efectuează curse

Miercuri – 15 mai2024

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Joi – 16 mai 2024

13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Vineri – 17 mai 2024

13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17.00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Sambătă – 18 mai 2024

10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

13.30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Duminică – 19 mai 2024  

10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

13.30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe navă va fi de 10 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 30 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 10 pasageri.

Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 30 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza  biletului de călătorie, care poate fi achiziționat la urcarea pe navă. În caz de vizibilitate redusă (ploaie, ceață) sau vânt puternic, cursele nu se vor efectua.

Tariful este următorul și se poate achita doar cash:

- Copii 0-6 ani Gratuit;

- Copii 6-18 ani - 15 lei/persoană/oră (30 lei pentru o cursă de două ore);

- Adulți 25 lei/ persoană/oră (50 lei pentru o cursă de două ore).

Accesul se va face prin pontonul Schengen (terminal de pasageri) din fața Palatului Navigației și a sediului AFDJ, nava de pasageri a Consiliului Județean Galați fiind acostată la acest ponton.

Citeşte mai departe ...

Astroclubul „Călin Popovici”, din cadrul Observatorului Astronomic Galați, selectat în Proiectul Internațional “Asteroid Search Campaign 2024”

Pe parcursul lunii aprilie 2024, International Astronomical Search Collaboration (IASC, aparținând de NASA) a organizat proiectul internațional Asteroid Search Campaign (un fel de “vânătoare” de asteroizi), în care au fost selectate mai multe echipe de astronomi din toată lumea, printre care și cea de la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galați.

Echipa gălățeană a fost formată din patru persoane: Ovidiu Tercu (Observatorul Astronomic Galați - coordonator), alături de trei membrii ai astroclubului “Calin Popovici”: Bogdan David Popa, Nicodim David Teodor și Sebastian Cristian Chetroni. Astroclubul „Călin Popovici” este principalul program educațional al Compartimentului Planetariu/Observator astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, instituție în subordinea Consiliului Județean Galaţi.

Practic, fiecare echipă implicată în proiect a primit mai multe seturi de imagini realizate de telescopul Pan-STARRS 1 (situat pe vârful Haleakalā de pe insula Maui din Hawaii), pe care a trebuit să le analizeze cu atenție pentru a descoperi asteroizi. Astfel, după studiul asupra imaginilor primite, echipa din Galați a trimis mai multe rapoarte la International Astronomical Search Collaboration pentru validarea posibilelor descoperiri. Aceste rapoarte au conținut măsurători de poziție a mai multor obiecte cerești. Toate aceste poziții măsurate ale asteroizilor descoperiți de echipa gălățeană au fost realizate cu programul Astrometrica. Determinarea poziției unui asteroid înseamnă, de fapt, măsurarea precisă a coordonatelor ecuatoariale (coordonate cerești) la diferite momente ale timpului. Pentru fiecare asteroid descoperit, au fost raportate 3 – 4 poziții, suficient de multe pentru a determina orbita acestor corpuri cerești în jurulul Soarelui.

La finalul proiectului fiecare membru al echipei a primit un certificat de participare. Experiența acumulată de echipa gălățeană în domeniul astronomiei observaționale la Observatorul Astronomic din Galați s-a dovedit utilă în participarea la această campanie de căutare și descoperire de asteroizi.

Citeşte mai departe ...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Oțelul Galați și F.C. Botoșani

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura integrarea măsurilor de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele A.S.C. Oțelul Galați și F.C. Botoșani, partidă ce se va avea loc duminică, 12 mai 2024, începând cu ora 21:30, pe Stadionul "Oțelul" din Galați.

Pentru asigurarea unui climat optim de securitate în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare ale suporterilor va fi constituit un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică format din jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști locali gălățeni, precum și agenți de securitate.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor care intră în arena sportivă.

Totodată, se va efectua un control corporal preventiv asupra spectatorilor, înaintea accesului în stadion, acces care va fi permisă începând cu ora 19:30.

Recomandăm tuturor celor care doresc să între pe stadion să se prezinte în timp util la porțile arenei sportive, pentru a se evita astfel aglomerările și a se putea face accesul tuturor spectatorilor înainte de începerea partidei.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Jandarmeria Galați transmit următoarele recomandări:
- pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerărilor, colaborați cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;
- nu vă implicați în incidente care pot tulbura ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență, orice încălcare a legii fiind sancționată cu fermitate de către forțele de ordine;
- evitați deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;
- respectați locul, rândul, sectorul și tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitației.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că:
- este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și sticle de orice fel;
- este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.
- este interzisă staționarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive și pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenția pompierilor, în cazul producerii unor situații de urgență.
- este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spațiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât și la finalul acesteia.

La acest moment, 38 suporteri ai echipei Oțelul Galați și 2 suporteri ai echipei F.C. Botoșani au aplicată măsura interzicerii accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal, pe o durată de un an.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: PSD este cel mai european partid din România

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că formaţiunea pe care o conduce „este cel mai european partid din România”.

„Partidul Social Democrat este cel mai european partid din România şi singurul care are în interiorul său o structură responsabilă de dezbaterile şi temele europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că s-a întâlnit cu aproape 200 dintre membri, mulţi dintre ei tineri, şi a fost bucuros să constate entuziasmul lor şi dorinţa de a lucra împreună pentru ca „țara noastră să fie mai puternică în Uniunea Europeană”.

„I-am îndemnat pe tineri să creadă în România Europeană şi să militeze în continuare pentru ca ţara noastră să profite de apartenenţa noastră la UE şi să se afirme în structurile europene”, a mai spus Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi joacă pentru promovare la Iaşi

  • Publicat în Sport

Sala sporturilor din Iaşi va găzdui în perioada 10-12 mai turneul de promovare pentru Liga Florilor. La start se va alinia CSM Galaţi, antrenori Daciana Balaban şi Relu Druţu, locul 2 în seria B din Divizia A care va juca în prima zi cu CSM Deva, locul 1 în seria C, partida fiind programată de la ora 18.00. "Ne aşteaptă trei zile foarte importante la Iaşi, şi sper să reuşim să jucăm la capacitate maximă. Ne dorim foarte mult să jucăm bine şi să arătăm ceea ce ne dorim. Am încredere în fete că îşi vor pune tot ce au mai bun la acest turneu final şi să demonstreze calitatea pe care fiecare dintre ele cu siguranţă o au", ne-a declarat antrenoarea Daciana Balaban. Lotul CSM Galaţi: Nicoleta Petre, Ana Maria Micu, Bianca Aron -Andreea Merlă, Alina Czeczi, Bianca Zegrean, Cristina Andriţa, Diana Nichitean, Sara Sablic, Daniela Corban, Andreea Prescură, Andreea Sandu, Lavinia Lazăr, Mălina Bichir, Kristina Radayeva, Iasmina Ichim, Iulia Eiler, Sorana Chiriac, Ana Samson, Andreea Filip. Programul complet din prima zi: CSM Slatina -CSM Roman, de la ora 12.00; Activ Prahova Ploieşti -CSM Unirea Slobozia, ora 14.00; CSM Iaşi 2020 -U Cluj Napoca, ora 16.00; CSM Galaţi -CSM Deva, ora 18.00.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri