Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Luni, 09 Decembrie 2024 - Regional Press

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a a programat sâmbătă partidele celei de-a 15-a etape. Cele două echipe gălăţene care evoluează în seria a 2-a şi-au continuat parcursul foarte bun şi au terminat anul cu victorii. „Lieşti Arena” a găzduit derbiul Dunării de Jos dintre Sporting şi Dacia Unirea Brăila. Lieştenii antrenaţi de Cătălin Savu şi Cristi Brăneţ şi-au respectat statutul, au deschis scorul din penalti după care s-au descătuşat şi au obţinut o victorie fără dubii, scor final 4-0, marcatori: Crihană, Grigoraş, Costea 2 goluri. 11-le de start: A.Brăneţ -Popa, Munchiu, Podaşcă, Năstase -Coman, Crihană, Iordache, Stan -Grigoraş, Costea. Au mai intrat: Ciubotariu, Chiriac, Iacob, Nacu.
Unirea Braniştea a avut un meci foarte greu pe terenul unei contracandidate la podium, KSE Tg.Secuiesc. Brăniştenii conduşi de Alex Iliuciuc şi Sorin Frunză au crezut în şansa lor până la capăt şi au dat lovitura cu reuşitele lui Hilohi min.84 şi Coman min.90+5. Echipa gălăţeană a început cu formula: Ursu -Popa, Enache, Mihai, Hilohi -Bordun, D.Cireş, Murgoci -Răducan, M.Frunză, Grădinaru.
După 15 etape, podiumul seriei a 2-a se prezintă astfel: 1.SPORTING LIEŞTI 35 puncte, 2.UNIREA BRANIŞTEA 34p, 3.Aerostar Bacău 30 p. Cea de-a 16-a etapă este programată pe 1 martie 2025.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

  • Publicat în Sport

Oţelul a jucat luni seara la Sibiu cu Hermannstadt în cea de-a 19-a etapă din Superligă. Cele două echipe au sărit peste perioada de tatonare şi au oferit un joc deschis încă de la început. Gazdele au avut prima oportunitate în min.6 centrarea lui Balaure fiind reluată aiurea de Neguţ iar oaspeţii au replicat peste doar un minut cu şutul lui Silva peste poartă goală. Chiţu a irosit prima ocazie de gol în min.11 find blocat în extremis de Stevanovic. Aşa cum ne-au obişnuit, oţelarii au jucat cu agresivitate dar au făcut-o la 30 de metri de poarta adversă şi în aceste condiţii Hermannstadt a trecut pe lângă deschiderea scorului prin acelaşi Chiţu (min.22). Tabela s-a dezgheţat totuşi în min.27, Sibiul a deschis scorul, Cisse a pierdut inexplicabil duelul cu Chiţu, care a fost mai abil, i-a pasat lui Iancu şi acesta a îndeplinit o simplă formalitate. Oţelul a încercat să revină, a avut o posesie mai bună dar nu şi-a creat faze de poartă. În min.45 Popescu s-a opus la şutul de 2-0 expediat de Goncalves şi în prelungiri a respins penaltiul executat de Murgia. Dorinel a făcut două mutări la pauză dar roş-alb-albaştri au tremurat serios la bara lui Iancu (min.47). Căpitanul Cisotti a sunat adunarea dar şutul lui din min.51 a fost respins de Căbuz. Oţelul a devenit periculoasă şi în min.53 Maciel a irosit o şansă uriaşă de egalare. În continuare s-a jucat pe contre, Oţelul a căutat golul egalizator în timp ce Hermannstadt a căutat lovitura decisivă pe contraatac. O ceaţă groasă s-a lăsat în ultimul sfert de oră pe stadionul Municipal din Sibiu. Juric, Stevanovic şi Tănasă şi-au încercat norocul dar Oţelul pleacă cu mâna goală. Rezultat final: Hermannstadt -Oţelul 1-0 (1-0). Antrenorul Dorinel Munteanu a folosit formula: Popescu -Rus (min.59 Maftei), Cisse (min.46 Bourard), Stevanovic, Silva (min.75 Tănasă) -Lameira, Zivulic, Teles (min.46 Juric) -Maciel (min.59 Cojocaru), Cisotti, Pop.

 

Citeşte mai departe ...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ministerul Finanţelor a început luni ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 2024: două emisiuni în euro şi patru în lei cu dobânzi de până la 7,9%.

Emisiunea de titluri de stat, desfășurată în perioada 9-18 decembrie, este a şasea derulată prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în decursul anului 2024 şi a 20-a din momentul reluării programului Fidelis, din iulie 2020.

Noua ofertă Fidelis include şase emisiuni, două în euro şi patru în lei, dintre care două sunt dedicate donatorilor de sânge. Pe tranşele donatorilor pot aplica ordine doar investitorii care au donat sânge din 1 iulie 2024 până la finalul perioadei de ofertă, respectiv 18 decembrie 2024.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie titluri de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro prin intermediul consorţiului de intermediere sau prin intermediarii autorizaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Consorţiul este format din Alpha Bank România, BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale.

Data estimată de admitere la tranzacţionare a titlurilor de stat este 27 decembrie 2024. Veniturile obţinute în urma investiţiei în titluri de stat FIDELIS, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Prin intermediul precedentelor 19 oferte, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie peste 38 de miliarde lei (7,8 miliarde euro).

Citeşte mai departe ...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul profesorului în actul de predare

Primul cerc metodic al profesorilor de limba și literatura română din județul Galați a vizat problema evaluării la examenul de Evaluare Națională, dezbătută într-un atelier de lucru extrem de productiv.

Catedra de limba română de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" din Galați a propus o analiză comparativă a itemilor subiectivi incluși în evaluarea standardizată din ultimii ani, variante de rezolvări ale cerințelor și subiecte de lucrat la clasă.

Masa rotundă din finalul activității a vizat relația dintre evaluarea standardizată și evaluarea personală, semnalând rolul important al profesorului în actul de predare, al corelării predării cu învățarea și evaluarea, cu nivelul cognitiv al elevilor, cu documentele curriculare, dar a subliniat și nevoia de clarificare a unor concepte operaționale care acceptă varii interpretări.

Feedbackul dat de participanți a relevat utilitatea activității de tip workshop, a schimbului de bune practici și a confruntării de idei, au precizat organizatorii.

Citeşte mai departe ...

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou: Duminică, 15 decembrie, evenimentul se va desfășura la Sala Sporturilor

Consiliul Județean Galați vă informează că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploi) prognozate pentru cea de-a doua zi a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, duminică, 15 decembrie, evenimentul se va desfășura la Sala Sporturilor din Galați, începând cu ora 17:00. Astfel, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, are următorul program:

- sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 17:00 - Spectacol de colinde și tradiții pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor

- duminică, 15 decembrie, începând cu ora 17:00 - Spectacol de colinde și tradiții în interiorul Sălii Sporturilor.

Târgul meșterilor populari se va desfășura în continuare pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

 „Îi aștept pe toți gălățenii la un spectacol extraordinar cu frumoasele noastre colinde și tradiții de iarnă. Bineînțeles, nu vor lipsi Plugușorul, jocul Urșilor, Sorcova și multe alte obiceiuri românești. Vin să ne încânte grupuri de colindători și urători din Botoșani, Maramureș, Cluj, Bacău, Suceava, Neamț, Galați și Republica Moldova. Invitații speciali ai festivalului sunt Paula Seling și Fuego”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Clădirea Grădiniței cu program prelungit „Elena Doamna”, construită în urmă cu aproape 100 de ani, va fi modernizată, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR, iar contractul de lucrări a fost atribuit în urma licitației publice.

Acesta este în valoare de 3.543.490,21 lei fără TVA și va fi derulat de către Asocierea Ecoloptim SRL - Stiloterm SRL - Citadina 98 SA. Durata contractului este de 15 luni.

Astfel, în cadrul proiectului sunt prevăzute în principal: lucrări de consolidare; hidroizolarea fundațiilor și a pereților din subsol; montare tâmplărie din lemn stratificat; lucrări de termoizolare  pe interior cu plăci termoizolante pe fațadele principale ale imobilului care prezintă valoare istorică și arhitecturală și trebuie conservate; montare de centrală termică, pompă de căldură, boiler pentru apa caldă menajeră; înlocuirea parchetului existent cu parchet masiv; realizarea unei instalații de ventilație cu recuperare de căldură; refacerea finisajelor interioare (pardoseli ceramice în băi și în spațiile pentru bucătărie); restaurarea copertinei existente de pe fațada principală, restaurarea ornamentelor existente și restaurarea ușii de la accesul principal; refacerea celor două scări interioare și a rampei tehnice; montarea unei copertine de sticlă în vederea protejării accesului secundar existent; lucrări de sistematizare verticală.

Clădirea situată pe strada Domnească nr. 114 a fost construită în anul 1930. 

Citeşte mai departe ...

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţat luni că este supus unui atac cibernetic iar echipele de specialişti colaborează cu autorităţile naţionale în domeniul securităţii cibernetice pentru gestionarea şi remedierea incidentului, potrivit unui comunicat transmis Bursei de la Bucureşti.

"Dorim să subliniem că nu sunt afectate sistemele critice ale Grupului, iar eventualele disfunctionalităţi apărute în interacţiunea cu consumatorii noştri sunt efecte ale măsurilor de protecţie a infrastructurii interne. Aceste măsuri sunt temporare şi au rolul de a asigura securitatea întregului sistem", precizează grupul.

Potrivit companiei, în acest moment, toate protocoalele de răspuns specifice au fost deja activate conform procedurilor interne şi reglementărilor în vigoare.

"Prioritatea noastră principală o reprezintă menţinerea continuităţii în distribuţia şi furnizarea energiei electrice, precum şi protejarea datelor personale gestionate, şi a celor operaţionale ale tuturor entităţilor din cadrul Grupului Electrica. Vom continua să informăm publicul despre evoluţia situaţiei şi măsurile întreprinse pentru remedierea acesteia. În acest context, recomandăm consumatorilor noştri să fie atenţi la orice mesaje suspecte primite în numele companiei şi să evite furnizarea de date personale prin canale nesecurizate", subliniază comunicatul citat.

Citeşte mai departe ...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

Instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2003, Ziua internaţională împotriva corupţiei este sărbătorită, în fiecare an, la 9 decembrie.
Semnată de ţara noastră la 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Citeşte mai departe ...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, ceața afectează vizibilitatea în trafic pe multe artere rutiere din județele Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Galați, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vaslui și poate favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau a chiciurei.

De asemenea, pe autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea - Deva, pe tronsonul kilometric 225 - 412, pe raza județelor Alba, Hunedoara și Sibiu, se circulă pe alocuri în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri

Pe restul drumurilor de la nivel național, circulația rutieră se desfășoară preponderent pe un carosabil umed, fără a fi însă semnalate incidente care să impună restricții de trafic.

Ninge ușor în zona montană a județului Dâmbovița, însă nu sunt impuse restricții de circulație. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București - Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, se circulă pe un carosabil umed, în condiții de vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Este semnalată aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București – Pitești, începând din localitatea Ciorogârla, județul Ilfov, dar și pe DNCB, pe raza localităților Domnesti, Bragadiru și Pantelimon.

În perioada 09.12.2024, ora 08:00 - 12.12.2024, ora 20:00, va fi închisă linia curentă Banu Mărăcine - Malu Mare, județul Dolj, magistrala CF 100, fapt ce presupune întreruperea circulației feroviare.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, recomandăm șoferilor atenţie sporită în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii sau a direcției de deplasare doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic și de drum, fiind deosebit de importantă păstrarea unei distanţe între vehicule care să permită frânarea în condiții de siguranță, luând în considerare faptul că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos!

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri