Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Joi, 07 Noiembrie 2024 - Regional Press

Depozit ilegal uriaș de deșeuri periculoase, găsit lângă Galați

Comisarii gălățeni ai Gărzii de Mediu și polițiștii de la IPJ Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, pe un teren privat din comuna Șendreni, situată lângă municipiul Galați, 70.000 de tone de deșeuri industriale și periculoase depozitate ilegal, direct pe sol.

Comisarii de mediu au identificat aproximativ 70.000 de tone de slam de furnal (deșeu provenit din fărâmițarea minereului), la care se adaugă o listă întreagă de materiale periculoase, precum uleiuri uzate, filtre auto, ambalaje de produse petroliere, echipamente electrice și electronice și anvelope uzate.

Toate acestea erau aruncate la întâmplare și amestecate cu deșeuri reciclabile precum hârtie, carton și plastic.

Proprietarul terenului, o persoană fizică, a fost amendat cu 36.000 de lei și s-a deschis un dosar penal.

Autoritățile i-au impus să colecteze separat deșeurile periculoase, să le predea doar către firme autorizate și să prezinte un plan pentru eliminarea completă a slamului și reabilitarea terenului.

Citeşte mai departe ...

Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

O nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru absolvenţii de teologie care doresc să ocupe un post clerical vacant în Eparhia Dunării de Jos. s-a desfăşurat zilele acestea.în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La acest examen au participat zece candidați, fii duhovnicești ai Eparhiei Dunării de Jos, care au îndeplinit condiţiile canonice, statutare şi regulamentare bisericeşti necesare.

Programul de examinarea a debutat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial cu susţinerea probei psihologice şi a continuat cu evaluarea cunoştinţelor teoretice şi aptitudinilor practice dobândite în şcolile teologice urmate.

După participarea candidaţilor la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi implicarea acestora la cântarea bisericească de la strană, a urmat susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.

Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, comisia de examinare a fost formată din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Rezultatul examenului de capacitate preoţească are valabilitate de un an pentru candidaţii care obţin o medie a celor două probe între 7,00 şi 8,99, respectiv de doi ani pentru cei cu medii mai mari de 9,00. Pr. Rareş Bucur

Citeşte mai departe ...

Mpabe exclus din naționala Franței

  • Publicat în Sport
Vedeta de la Real Madrid, Kylian Mbappe nu a fost convocat de selecţionerul Didier Deschamps pentru meciurile naţionalei Franţei împotriva Italiei şi Israelului. "Am avut o discuţie cu Kylian şi am luat această decizie. E mai bine aşa... Mbappe a vrut să vină cu noi, nu e din cauza vreunei probleme. Vă repet, este decizia mea. Pot să înţeleg că nu sunt destule explicaţii pentru voi", a declarat Deschamps, conform cotidianului L’Equipe. Mbappe a înscris un singur gol în ultimele 6 meciuri şi nu este în cea mai bună formă la Real Madrid, formaţie care a suferit două înfrângeri greu de digerat, cu Barcelona şi AC Milan în UEFA Champions League. (
Citeşte mai departe ...

Siderurgia, temă prioritară în Parlamentul European: 100 de zile pentru finalizarea unui plan concret de susținere a industriei siderurgice

Dan Nica, liderul delegației PSD în Parlamentul European, continuă seria audierilor comisarilor desemnați. Astăzi, europarlamentarul gălățean i-a adresat întrebări lui Wopke Hoekstra, comisarul desemnat pentru portofoliul „Climă, Net-Zero și Creștere Curată”. Dan Nica i-a cerut oficialului european să prezinte un plan concret care să includă măsuri pentru salvarea acestei industrii vitale, sufocată de importurile masive care provin din țări din afara U.E.

„Este esențial să avem un plan concret pentru o industrie curată și competitivă în Europa, un plan care să includă surse clare de finanțare și măsuri ferme pentru a contracara importurile masive de oțel din afara Uniunii, fapt ce afectează competitivitatea producătorilor europeni.
Am subliniat necesitatea implicării active a Băncii Europene de Investiții și a implementării unor măsuri care să garanteze că aceste proiecte, ale căror valori sunt de ordinul sutelor de milioane de euro, pot beneficia de sprijin real și concret. Industria europeană a oțelului nu trebuie doar să supraviețuiască, ci să devină un lider global în tranziția către o producție sustenabilă. I-am solicitat comisarului desemnat ca în primele 100 de zile de la preluarea mandatului să prezinte un plan concret pentru industria europeană a oțelului. Voi monitoriza atent punerea în practică a angajamentului comisarului desemnat Hoekstra în aceste direcții esențiale pentru competitivitatea Europei”, susține europarlamentarul Dan Nica.

Wopke Hoekstra, comisarul desemnat pentru portofoliul „Climă, Net-Zero și Creștere Curată”, i-a răspuns europarlamentarului român că preocuparea pentru dezvoltarea industriei siderurgice în Europa este prioritară, mai ales că s-au făcut pași în acest domeniu, prin decizia ca o sumă importantă din Fondul pentru Inovare să ajungă în acest sector.

Acesta a mai completat că nu trebuie creată sub nicio formă o dependență de China sau de alte țări din afara UE în ceea ce privește importul de oțel, mai ales pentru că acest fapt înseamnă păstrarea locurilor de muncă

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Un nou drum modernizat de la zero în județul Galați

Președintele Consiliului Județean Galați anunță că un nou drum a fost modernizat de la zero. S-a turnat strat nou de asfalt pe drumul de la Corod la Blânzi, pentru prima oară în ultimele decenii. 
 
 „Ieri cu gropi, astăzi cu asfalt nou. Drumul de la Corod către Blânzi a fost complet transformat.  Foarte important – partea carosabilă a fost lărgită cu 2,5 metri, de la 5,5 metri la 8 metri, la care se adaugă și partea de acostamente”, a transmis Costel Fotea.
 
 În plus, au fost reabilitate podurile și podețele de pe traseu. Adică, totul refăcut de la zero.
 
 Această lucrare importantă face parte dintr-o investiție uriașă, de peste 360 de milioane de lei, pentru modernizarea a 60 de kilometri de drum pe ruta: DN24D - Bălăbănești – Bălășești - Ciureștii Noi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) - intersecția cu DN25 (podul satului Traian).
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri