Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Joi, 05 Ianuarie 2023 - Regional Press

Brazii naturali, transformați în compost pentru întreținerea spațiilor verzi

  • Publicat în Social

Primăria Galați informează că, în această perioadă, sunt preluați din oraș brazii naturali ce pot fi transformați în compost pentru dezvoltarea plantelor și întreținerea spațiilor verzi.

Gălățenii pot lăsa brazii naturali lângă containerele de la punctele de colectare a deșeurilor din cartiere de unde vor fi preluați de către echipele Ecosal. Brazii pot fi aduși direct și la „Punctul verde” de lângă Talcioc sau la stația de sortare și compostare din zona Barboși.

Anul trecut s-au preluat din oraș 50 de tone de brazi care au fost transformați în compost, potrivit Biroului de presă al Primăriei Galați.

Citeşte mai departe ...

Viitorii specialiști în medicină și farmacie și-au început pregătirea în rezidențiat în cele patru Spitale importante din Galați

Viitorii specialiști medicali care au ales Centrul Universitar Galați și-au început pregătirea în rezidențiat din prima zi a anului 2023.

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Galați a fost postat, luna trecută, anunțul de angajare a medicilor și farmaciștilor rezidenți.

Principalele unități medicale de angajare a acestor rezidenți sunt: Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasă Parascheva”, Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” și Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie ”Buna Vestire”

Potrivit listei afișate sunt trei specialități medicale din domeniul Farmacie, cinci specialități din domeniul Medicină dentară și nu mai puțin de 34 de specialități din domeniul Medicină, în care noii veniți își pot desfășura activitatea pentru pregătirea în rezidențiat prin cele patru mari unități medicale gălățene.

 

Citeşte mai departe ...

Educația, o prioritate în activitatea Primăriei Galați

Peste 20 de proiecte de investiții aflate în implementare, un amplu proiect finalizat și alte cinci proiecte cu fonduri atrase din PNRR sunt marcate în bilanțul anului trecut și pe lista activităților ce demarează în acest an pentru consolidarea infrastructurii școlare locale

2022 a fost anul în care Primăria municipiului Galați a punctat un adevărat record în ce

privește atragerea de fonduri europene. Este vorba despre 112 proiecte, aflate în diverse stadii, ce totalizează 1,3 miliarde de lei. O componentă foarte importantă a fost accesarea de fonduri în cadrul PNRR. În acest caz este vorba despre 49 de proiecte deja aprobate în valoare de 111 milioane de euro. Pe lângă proiectele finanțate cu bani europeni, Primăria municipiului Galați mai are în derulare 27 de contracte de investiții de peste 55 de milioane de lei. Acestora li se adaugă alte 20 de contracte aflate în procedură de achiziție de peste 60 de milioane de lei.

„Am încheiat un an în care am reușit să ducem la bun sfârșit proiecte importante pentru orașul nostru. Dar mai important este faptul că am demarat procedurile pentru obținerea de fonduri din diferite surse pentru continuarea dezvoltării Galațiului, iar o parte dintre aceste proiecte au început deja. Vorbim despre un record în atragerea de fonduri ce sunt importante pentru infrastructură,educație sau sănătate. Contribuția cea mai importantă pentru toate aceste schimbări aparține însă gălățenilor. Lor le mulțumesc pentru că împreună am reușit să nu ne lăsăm descurajați și să putem privi încrezători către viitor”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, la bilanțul anului care tocmai a trecut..

Educația a rămas o prioritate, așa că în anul 2022 au continuat investițiile în școli și grădinițe. Și aici a fost înregistrat un adevărat record de proiecte în infrastructura școlară, iar unul dintre acestea, cel derulat la Școala 11, a fost deja finalizat. În prezent sunt în implementare proiecte în valoare de 129 de milioane de lei la 22 de unități de învățământ. De asemenea, în cadrul PNRR vor demara anul viitor alte 5 proiecte pentru unități de învățământ cu o valoare 47 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Benzi de circulație suplimentare pe DJ251, pe tronsonul de drum din zona pieței legumicole din Matca

Benzi de circulație suplimentare pe DJ251, pe tronsonul de drum din zona pieței legumicole din Matca. „Eliminăm ambuteiajele și creștem siguranța în trafic”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Potrivit sursei citate, a fost semnat deja un contract de proiectare și lucrări pentru lărgirea porțiunii respective, prin amenajarea unor noi sensuri de circulație, astfel încât să fie eliminate blocajele din trafic.

“ Piața legumicolă din Matca este o zonă foarte aglomerată, cu zeci de camioane care încarcă marfă și foarte mulți comercianți. Traficul în zonă, care acum se desfășoară pe două benzi de circulație, este foarte aglomerat în anumite perioade, mai ales în plin sezon al legumelor, ceea ce creează adevărate blocaje în timpul zilei, pe ambele sensuri. De aceea, am cerut proiectanților să găsească o soluție tehnică de lărgire a drumului, prin crearea de benzi suplimentare de circulație pentru cei care intră și ies din zona comercială, astfel încât să nu se mai formeze ambuteiaje. Am semnat deja contractul, astfel încât în perioada următoare aștept soluțiile specialiștilor pentru reconfigurarea și lărgirea drumului în zona pieței din Matca, pentru a îmbunătăți siguranța și fluxul de trafic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

În afară de această porțiune de pe DJ 251, contractul prevede lucrări majore de modernizare și pe alte segmente de drum județen:

- pe DJ251C, în localitatea Mândrești

- pe DJ204 N, în zona localității Hanu Conachi (porțiunea dintre calea ferată și DN25)

- tronsoanele de piatră cubică dintre Corni și Vârlezi

- pe DJ242H, în intravilanul localității Lunca (com. Jorăști)

Mai mult, va fi realizat și un drum de acces dinspre DJ251C (localitatea Mândrești) către depozitul de deșeuri de la Valea Mărului. Valoarea contractului de proiectare și lucrări este de 43.396.768 de lei (fără TVA), iar licitația a fost adjudecată de către Asociarea S.C. Citadina’ 98 S.A & S.C Lemacons S.R.L & S.C Tancrad S.R.L & S.C Oldroad Construct S.R.L & S.C ADD Global Design S.R.L.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Rafila instituie stare de alertă epidemică în România, din cauza gripei

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat stare de alertă epidemică în România. Potrivit acestuia, vârful infecțiilor respiratorii și gripă ar putea fi atins în intervalul 15 ianuarie -10 februarie, după care va urma o scădere a numărului de cazuri.

„O să emit o instrucțiune, legea 95 îmi permite acest lucru, o să adopt o instrucțiune, tot așa conform prevederilor legii 95 există o stare de alertă epidemică, pentru că declararea epidemiei pe baza unui ordin de ministru ne-ar pune într-o situație în care, există o lege adoptată în timpul pandemiei, iar această lege generează automat anumite restricții. Ori dumneavoastră ați văzut că abordarea noastră a fost o abordare care să vină în sprijinul desfășurării normale a activității economice și sociale, să menținem școlile deschise, nu să introducem iar chestiuni legate de carantină și de izolare”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

Măsurile de protecție recomandate la nivelul populației generale

  • -evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție
  • -menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului
  • -respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de batiste de unică folosință
  • -consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii, pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu și eventuale investigații suplimentare
  • -consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență organizate la nivel județean
  • -continuarea vaccinării antigripale, în special pentru persoanele aflate la risc: persoane cu vârsta peste 65 ani, gravide, bolnavii cronici.
  • -realizarea triajului zilnic în școli
  • -tilizarea măștii de protecție de către cadrele didactice și, eventual, de către copii
Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic de Bobotează în Galați

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei, se închide traficul auto pe bdul. Marea Unire, tronsonul cuprins între Parc Elice și str. G-ral Al. Cernat (Parc Viva), vineri, 6 ianuarie 2023, între orele 12.30 – 15.30.

Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5t au la dispoziție următoarele rute alternative:

1. bdul. Marea Unire – str. Regiment 11 Siret – bdul. George Coșbuc/str. Brăilei;

2. str. Portului – bdul. Marea Unire – Artera rutieră de legătură aferentă Parc Elice - str. Traian;

3. str. Brăilei – str. Domnească;

4. str. Traian – str. Roșiori – str. Brăilei.

Pentru evitarea apariției blocajelor în trafic, se recomandă evitarea rutei str. Al. Cernat – str. Armata Poporului – str. Roșiori.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat activităților menționate.

 

Citeşte mai departe ...

Brazii aruncați la gunoi vor fi transformați în îngrășământ natural

Tone de brazi naturali, care au împodobit casele românilor de sărbători, se reîntorc în natură. În această perioadă, ca în fiecare an, sunt preluați din oraș brazii naturali ce pot fi transformați în compost pentru dezvoltarea plantelor și întreținerea spațiilor verzi.

Astfel, gălățenii pot lăsa brazii naturali lângă containerele de la punctele de colectare a deșeurilor din cartiere de unde vor fi preluați de către echipele „Ecosal”. Brazii pot fi aduși direct și la „Punctul verde” de lângă Talcioc sau la stația de sortare și compostare din zona Barboși.

Anul trecut s-au preluat din oraș 50 de tone de brazi care au fost transformați în compost. 

Citeşte mai departe ...

Oţelul contează pe sprijinul suporterilor în lupta pentru promovarea

  • Publicat în Sport

Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru SC Oţelul. Băieţii conduşi de Dorinel Munteanu au reuşit mai întâi promovarea în eşalonul secund iar aici s-au simţit foarte bine reuşind să ocupe după primele 16 etape locul 3 cu 31 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 2, Poli Iaşi şi la două lungimi de liderul CSA Steaua. Un atuu important pentru obţinerea acestor rezultate a fost publicul gălăţean, Oţelul fiind neînvinsă în campionat pe stadionul propriu de un an şi jumătate. Roş-alb-albaştrii vor mai juca trei meciuri în prima fază a campionatului: CSM Slatina, în deplasare, FK Csikszereda, acasă şi CS Dumbrăviţa, în deplasare şi au şanse foarte mari să continue lupta pentru promovarea în Liga 1. Publicul nostru are un aport aparte, atât galeria cât şi ceilalţi suporteri îşi aduc un aport consistent, mai ales când umplu stadionul. Clar este al 12-lea jucător, în orice moment al jocului suporterii au fost lângă noi. Galeria a fost lângă echipă, a fost chiar şi în meciurile disputate în deplasare. Îmi doresc ca în următoarea fază a campionatului, după ce vom obţine calificarea acolo, să fie stadionul plin la fiecare meci, pentru că fiecare joc este important. Trezirea la fotbal a oraşului mă bucură cel mai mult”, a declarat Dorinel Munteanu la Oţelul TV. Roş-alb-albaştrii se vor reuni pe 9 ianuarie şi după câteva zile de reacomodare la efort vor pleca în cantonamentul montan de la Vatra Dornei. Se intenţionează şi un al doilea cantonament în Antalya unde vor fi programate mai multe amicale.

Citeşte mai departe ...

Spitalul TBC din Galați are condiții moderne pentru tratarea bolnavilor cu probleme pulmonare

O nouă investiție extrem de importantă pentru sănătatea gălățenilor, pentru pacienții și personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, a fost recent finalizată.

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului TBC s-a mutat în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spații medicale noi, cabinete pentru consultații și tratament, săli de așteptare, vestiare și lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din țară.

 Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigații fiind amenajată în interiorul noii clădiri.  Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spații separate de consultații și tratament pentru copii și adulți, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor.

De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafața de la 224 mp la peste 800 de mp.

 „Au fost obținute și ultimele avize, astfel că, de astăzi, pacienții cu probleme la plămâni beneficiază de asistență medicală de ultimă oră în noua clădire a Ambulatoriului, investigații radiologice și imagistice moderne, inclusiv cu ajutorul primului tomograf din istoria spitalului”, anunță Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Investiția este realizată cu fonduri europene, de Consiliul Județean Galați.

 „Continuăm să investim în sănătate pentru ca pacienții să fie tratați mult mai bine, mai rapid și mai eficient”, a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri