Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Joi, 26 Ianuarie 2023 - Regional Press

Concursul Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire”

La 164 de ani de la Unirea Principatelor Romane, elevi ai Scolii Gimnaziale nr.7 dar și de la alte unități de învățământ din Galati, participă la concursul Școlar Național, de creație plasticã, ”Pe urmele istoriei - Mica Unire”, Ediția II, organizat de Platforma educațională ProfesoriDe10.ro în colaborare cu Digital Promotions LD și Centrul pentru perfecționare în educație Teach It.

Perioada de înscrieri a fost stabilită într 5 și 26 ianuarie, iar desfășurarea lui are loc până pe 31 ianuarie 2023. Sunt trei premii constând în sume asigurate de Libris.ro, pe un card cadou cu care câștigătorii pot achiziționa produse educaționale de pe site-ul sponsorului.

I– 1000 lei (card cadou Libris.ro)

II – 700 lei (card cadou Libris.ro)

III – 500 lei (card cadou Libris.ro)

De asemenea, toți copiii înscriși vor primi diplome de participare.

Și cadrele didactice coordonatoare vor avea beneficii de participare:

1. Adeverință participare Concurs Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire”

2. Certificat participare Concurs Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire”;

3. Diplomă de excelență;

4. Adeverință de colaborator platformă educațională digitală ProfesoriDe10.ro, an școlar 2022-2023;

5. Adeverință de utilizare a platformei educaționale ProfesoriDe10.ro, an școlar 2022-2023;

6. Adeverință Organizator Concurs Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire” - Etapa I, locală.

7. Adeverință Evaluator Concurs Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire”;

8. Acord de parteneriat pentru educație;

9. Album în format pdf, online, Lucrările Concursului Școlar Național “PE URMELE ISTORIEI - Mica Unire”.

*Documentele, diplomele si cardurile cadou (în cazul primilor trei clasați) vor fi disponibile încontul de client al cadrului didactic participant, de pe siteul ProfesoriDe10.ro, începând cu 1 februarie.

Participarea se face în limita a maximum patru lucrări (etapa națională)/ cadru didactic coordonator.

Citeşte mai departe ...

Vineri, timp de 5 ore, traversarea Dunării pe la Galați, asigurată cu un singur bac

  • Publicat în Social

Vineri, 27 ianuarie, între orele 10,00 și 15,00, va avea loc buncherarea navei Oltișoru 2, informează compania Navrom Bac. Buncherarea înseamnă alimentarea navei cu combustibil, timp în care aceasta nu poate efectua curse.

Astfel, traversarea Dunării în punctul de trecere Galați - I. C. Brătianu va fi asigurată de bacul mare Oltișoru 3, care va efectua curse non-stop, fără respectarea programului.

Tot vineri, între orele 9,00 și 13,00 va avea loc buncherarea navei Noviodunum 1, iar traversarea Dunării în punctul de trecere Isaccea - Orlivka (Ucraina) se suspendă, precizează Navrom Bac Galați.

Citeşte mai departe ...

Buget record la Consiliul Județean Galați. Cele mai mari sume vor fi investite în infrastructura rutieră

A fost aprobat bugetul general al judeţului Galaţi pentru anul în curs. Astfel, Consiliul Judeţean Galaţi va avea, în 2023, un buget de 1.021.923.400 de lei, cel mai mare buget din istoria instituției. Față de 2022, bugetul de anul acesta este mai mare cu 10%.

„Suntem primul județ din țară care aprobă bugetul pe anul acesta. Este un buget record, de peste un milliard de lei, din care aproape 750 de milioane de lei înseamnă investiții în județul Galați. Cu ajutorul fondurilor europene, am reușit, an de an, să creștem substanțial bugetul de dezvoltare al județului. De altfel, aproximativ 65% din bugetul de investiții, respectiv 483 de milioane de lei, înseamnă fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În 2023, bugetul general al judeţului Galaţi este configurat astfel: 73% pentru dezvoltare şi 27% pentru funcţionare.

“Cele mai mari sume, adică peste 260 de milioane de lei, vor fi investite în infrastructura rutieră, unde vom demara ample lucrări de modernizare pe mai multe drumuri județene. Chiar în această primăvară vom începe lucrările de reabilitare completă a aproximativ 100 de kilometri de drum județean. Investiții majore avem și în domeniul protejării mediului, mai exact în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, precum și în sănătate. Bugete mari sunt și la capitolele cultură și asistență socială”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pe lângă continuarea proiectelor aflate deja în implementare, anul acesta, în buget sunt prevăzute sume pentru demararea lucrărilor la noul spital de la Tecuci, realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii unui aeroport internațional la Galați, începerea lucrărilor de eficientizare energetică la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, Biblioteca “V.A. Urechia” și UMS Gănești, modernizarea drumurilor județene, precum și pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, proiect realizat deja în proporție de 50%.

În acest moment, Consiliul Județean Galați are depuse mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de evaluare, care vor fi incluse în bugetul de anul acesta doar după semnarea contractelor de finanțare.

Citeşte mai departe ...

Un șofer de 23 de ani și-a dus mașina la fier vechi pentru a ascunde urmele unui accident. Cum l-au descoperit polițiștii

Un șofer de 23 de ani din Galați a accidentat grav un bătrân de 83 de ani și a fugit de la locul accidentului. A încercat să scundă urmele accidentului și a dus mașina la fier vechi.

Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Marea Unire, în zona Grădinii Botanice, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier urma căruia o persoană a fost grav rănită. Victima  a fost accidentată de un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul producerii accidentului.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 83 de ani, din municipiul Galați, în timp ce s-ar fi angajat în traversarea străzii marea Unire, prin loc nepermis și fără să se asigure, ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism. Șoferul mașinii nu a oprit și și-a continuat deplasarea, părăsind locul producerii evenimentului rutier.

„Bărbatul de 83 de ani a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate și a rămas internat în stare gravă. Acesta se află și în prezent la terapie intensivă”, a transmis Inpsectoratul Județean de Poliție Galați.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii, la data de 25.01.2023, a fost identificat conducătorul auto implicat în acest eveniment rutier, fiind vorba de un tânăr, cu vârsta de 23 de ani, domiciliat în municipiul Galați.

„Acesta a încercat să ascundă urmele producerii accidentului rutier, astfel că la scurt timp, a dus autoturismul la un centru de colectare și reciclare deșeuri feroase și neferoase din municipiul Galați, centru unde a fost găsit și ridicat acest autovehicul, în vederea continuării cercetărilor”, a  precizat Poliția Galați.

Șoferul vinovat a fost depistat la locul de muncă, aflat pe raza municipiului Galați, și a fost condus la sediul poliției. După audieri și după administrarea probatoriului în cauza deschisă pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, polițiștii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de joi, 26 ianuarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte mai departe ...

O sală a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie poartă numele profesorului „Sergiu Tofan”

De anul acesta, sala AS 001 a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie poartă numele marelui profesor „Sergiu Tofan”.

„Sala găzduiește o parte din biblioteca lui personală, cărți aduse de el la școală din vremea în care îl întâlneai pe aceste holuri și cărți alese de mine, după plecarea lui, care ar putea interesa studentul de azi.  Azi, când am ajuns la școală, a fost ca și cum l-aș fi văzut pe hol. Un sentiment puternic, în același timp cald și dureros. Mă bucur că nu e uitat. Mulțumesc Facultății pentru acest gest!”, a scris pe Facebook, Alexandra Teodorescu, fiica regretatului profesor.

Sergiu Tofan (1959- 2011) a fost unul teolog, filosof și dintre cei mai iubiți și apreciați profesori universitari. De asemenea, a fost unul dintre fondatorii învăţământului filosofic superior în Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu, manager tehnic Oţelul: „A fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat. Sper, cu această pregătire și cu ce vom face în amicalele din Turcia. să fim bine la ora primului joc oficial”

  • Publicat în Sport

Oţelarii lui Dorinel Munteanu au efectuat în perioada 12-25 ianuarie un prim stagiu de pregătire la Vatra Dornei în care primordială a fost pregătirea fizică. Cei 29 de jucători au transpirat din greu dar au făcut-o cu zâmbetul pe buze conştienţi că îi va ajuta foarte mult în partea a doua a sezonului din Liga a II-a. „Am fost foarte mulţumit de cum s-au comportat jucătorii, cum s-au pregătit, cum au alergat. Am avut o vreme superbă de pregătire. Chiar dacă nu am avut zăpadă, a fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat. În vară, în august, nu am avut timp să facem o pregătire centralizată. Am avut foarte multe jocuri, dar eu sper ca acum, cu această pregătire şi cu ce vom face în meciurile amicale din Turcia, la ora primului joc să fim pregătiţi, să fim bine din toate punctele de vedere. Sper să fim bine în ultimele trei runde din sezonul regulat, iar apoi sa atacăm play-off-ul pe care îl dorim cu toţii”, a concluzionat managerul tehnic Dorinel Munteanu. După câteva zile la Galaţi, roş-alb-albaştri îşi vor muta cartierul general pentru perioada 30 ianuarie -10 februarie în Antalya pentru cel de-al doilea cantonament unde pe lângă antrenamentele obişnuite vor susţine şi o serie de amicale. „Plecăm peste câteva zile în Turcia, cu mari eforturi financiare am reuşit să organizăm acest cantonament, iar acolo se va vedea jucătorul pe teren. Sunt convins că jucătorii care au venit în această iarnă vor ajuta echipa cu adevărat nu cum s-a întâmplat în turul campionatului”, a mai spus Dorinel. Oţelul a transferat în perioada de iarnă patru jucători: Ursu (28 ani), Cruceru (26 ani), Zivulic (30 ani), Chiriţoiu (19 ani) şi s-a despărţit de Azinovic şi Berisha. De-asemenea, portarul Dur-Bozoancă şi-a prelungit contractul până în 2025. Mnagerul tehnic Dorinel Munteanu îşi mai doreşte doi jucători: un atacant cu experienţă şi un fundaş stânga.

Citeşte mai departe ...

Final de sezon european pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Superba şi celebra sală Palablanca din Piacenza a găzduit miercuri seara returul din faza play-off-urilor CEV Cup dintre echipa locală Bluenergy Daiko Volley Piacenza şi CSM Arcada Galaţi. Aşa cum a promis antrenorul Sergiu Stancu, campioana României din ultimele patru sezoane, şi-a vândut scump pielea în primul set pe care l-au şi câştigat în prelungiri după 36 de minute, scor 31-29 după ce germanul Malescha a reuşit ultimele două puncte. Răniţi în orgoliu propriu, campionii europeni, mondiali şi olimpici de la Piacenza au făcut spectacol în următoarele două seturi când şi-au lăsat adversarii fără replică. CSM Arcada s-a trezit la viaţă în setul patru, echilibrul s-a menţinut până la punctul 22 dar formaţia italiană a încheiat partida în stil de mare campioană şi a obţinut biletul pentru sferturi. Rezultat final: Piacenza -CSM Arcada 3-1 (-29, 10, 12, 23). Echipa gălăţeană a început în formula: Magdaş 3 puncte, Malescha 10 p, Bala 2 p, Sobirov 3 p, Vilimanovic 1 p, Madsen 12 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Talpă 2 p, Butnaru, Smits 7 p, Magdaş 3 p, Lescov, Cristudor -libero. CSM Arcada Galaţi îşi încheie onorabil traseul european şi se va concentra în continuare pe competiţiile interne. Formaţia noastră va juca sâmbătă 28 ianuarie, de la ora 17.00 în sala Polivalentă Dunărea cu SCM Zalău în cea de-a 14-a etapă din campionat. Podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1.Steaua 35 puncte, 2.Dinamo 35 p, 3.CSM ARCADA GALAŢI 30 p.

sursa foto European Volleyball

Citeşte mai departe ...

Opt școli din România vor beneficia de fonduri pentru digitalizare în cadrul proiectului pilot inițiat de un europarlamentar PSD

Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20.000 fiecare, ca urmare a proiectului pilot inițiat de vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu.

Granturile obținute de unitățile de învățământ vor permite acestora să investească în infrastructura tehnologică și digitală, să desfășoare module de formare pentru profesori și elevi sau să ofere acces la conținut digital de calitate cursanților și sunt disponibile ca urmare a inițiativei europarlamentarului român.

„Prin acest proiect pilot am dorit să ajutăm direct școlile, elevii și profesorii, din zonele rurale, izolate sau cu deficiențe în materie de acces la tehnologie. Mă bucur că, iată, un număr important de școli din România, din comunități izolate, vor beneficia de aceste granturi ca urmare a inițiativei noastre și îmi propun să continuăm să obținem astfel de finanțări pentru educația din România.

 

Nu a fost simplu să obținem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit să conving Comisia Europeană, colegii mei din Parlamentul European și să mă asigur că structurile care implementează proiectul vor oferi finanțări și României.

 Un efort care a dat roade, deoarece cred că fiecare copil din Uniunea Europeană merită să aibă acces la educație de calitate oriunde se află, acest lucru însemnând inclusiv acces la instrumente moderne de predare și învățare. Evoluțiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar școala trebuie să fie un mecanism de corectare a acestora și de creare de oportunități egale”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Proiectul pilot are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicații, în total, circa 100 instituții de învățământ din Uniunea Europeană vor folosi finanțarea propusă și obținută de europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

 

Citeşte mai departe ...

Descoperiri arheologice la cetatea Piroboridava, una dintre cele mai importante așezări geto-dace

Noi descoperiri arheologice la cetatea dacică de la Piroboridava, din județul Galați, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. Toate aceste descoperiri sunt studiate în acest moment de specialiștii de la Institutul de Arheologie Iași, care participă la aceste cercetări alături de experții de la Muzeul de Istorie Galați și Muzeul de Istorie Tecuci.

„În cadrul acestor diagnoze arheologice, s-au descoperit mai multe fragmente de ceramică din perioada dacică, precum și un vârf de săgeată din bronz și oase de animal decorate cu diverse simboluri”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pe Facebook.

S-au făcut deja la fața locului mai multe săpături arheologice preliminare, astfel încât specialiștii să vadă unde poate fi amenajat muzeul de sit și care este stratigrafia zonei, pentru a putea spune ce fel de lucrări sunt necesare pentru restaurarea cetății dacice.

De asemenea, autoritățile au depus deja cererea de finanțare pentru a obține fonduri europene prin PNRR.

„Am depus deja cererea de finanțare pentru a obține fonduri europene prin PNRR, în cadrul cunoscutei axe Ruta Cetăților, pentru renovarea acestui sit arheologic de interes național, punerea lui în valoare și amenajarea unui muzeu subteran. Consiliul Județean studiază și alte variante de finanțare cu fonduri europene pentru restaurarea și punerea în valoare a cetății dacice de la Piroboridava”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri