Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Joi, 19 Ianuarie 2023 - Regional Press

Seminar de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a organizat în data de 20 ianuarie 2023, Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.

Invitați speciali la sesiunea din 20 ianuarie au fost reprezentanți ai Institutului de Studii Financiare, UNIQA Asigurări și Asociația Administratorilor de Fonduri.

Invitați speciali la sesiunea din 20 ianuarie 2023:

  • Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate.
  • Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 20 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor.
  • Alina SEBE este absolventă de Sociologie în cadrul Universității București și a unui master în Comunicare Corporativă.
  • Horia GUSTĂ – Director la Departamentului Juridic in cadrul SAI Muntenia Invest SA din aprilie 2021, Director General al Certinvest Societate de Administrare a Investițiilor din anul 2010 pana in aprilie 2021.
Citeşte mai departe ...

Rata șomajului la Galați: 6,13 la sută

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.160 de șomeri (din care 4.656 femei), rata șomajului fiind de 6,13% (calculată în funcție de populația activă civilă la data de 1 ianuarie 2022), informează AJOFM Galați.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 5,62%, în noiembrie acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,51 pp.

Din totalul de 10.160 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Galați, 977 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 9.183 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 8.227 de șomeri provin din mediul rural și 1.933 sunt din mediul urban.

Conform ultimei situații statistice lunare publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului, la data de 30 noiembrie 2022, au fost în: Vaslui (8,42%), Teleorman (8,19%), Dolj (7,40%), Mehedinți (6,88%), Olt (6,34%) și Galați (6,13%). Județul Galați ocupă astfel locul 6 în topul județelor cu rată mare a șomajului înregistrat.

Județele cu cel mai mare număr de șomeri în evidență, la sfârșitul lunii noiembrie 2022, au fost următoarele: Dolj (16.648 de șomeri), municipiul București (12.824), Suceava (10.539) și Galați (10.160 de șomeri). În acest al doilea clasament, județul Galați este pe locul 4.  

Citeşte mai departe ...

Oțelul a primit undă verde de la FIFA pentru transferuri

  • Publicat în Sport

SC Oţelul anunţă într-un comunicat de presă că toate plăţile către FIFA au fost efectuate şi interdicţia temporară de transferuri a fost ridicată. Astfel, clubul gălăţean care activează în Liga a 2-a va putea înregistra toate contractele jucătorilor sosiţi în această iarnă, în perioada de transferuri de iarnă care se poate realiza până pe 13 februarie, iar componenţa lotului şi strategia sportivă nu vor avea de suferit. Până la această oră, SC Oţelul i-a înregimentat pe jucătorii: Ursu, Cruceru, Chiriţoiu şi Zivulic şi s-a despărţit de: Bokhashvili, Azinovic şi Berisha. Aşa cum se mai precizează în comunicat, echipa noastră a avut o interdicţie temporară de transferuri, operată de FIFA, cu aplicabilitate atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, din cauza unor litigii pe care foştii jucători Sevillano şi Matondo le-au avut cu FC Oţelul Galaţi, iar decizia a fost extinsă şi la nivelul SC Oţelul, ca şi continuatoare a clubului oţelar. Sumele datorate foştilor jucători au fost achitate, însă nu şi plata taxelor judiciare către FIFA.

Citeşte mai departe ...

Fotbalistele gălăţene de la Universitatea vor juca în „Misiune imposibilă”

  • Publicat în Sport
La sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc la începutul săptămânii tragerea la sorţi pentru partea a doua a sezonului 2022-2023 din fotbalul feminin. După ce a încheiat turul Ligii 1 pe locul 12, cu un singur punct, AFC Universitatea Galaţi, va continua traseul pentru Misiune Imposibilă în play-out după următorul program: Piroş Security Protect Arad -4 martie, acasă respectiv 30 aprilie, în deplasare; ACS Tg.Mureş 1898 -MSE 1898 -19 martie, deplasare şi 7 mai, la Galaţi; Fair Play Joc Cinstit -26 martie acasă respectiv 14 mai, în deplasare; Fotbal Feminin Baia Mare -1 aprilie, acasă şi 21 mai, în deplasare; CSM Alexandria -23 aprilie, în deplasare şi 28 mai, acasă. „Panterele negre” gălăţene au avut ghinion la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României, unde vor întâlni pe 12 martie în deplasare pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cea mai lungă deplasare din această fază a competiției.
Citeşte mai departe ...

A murit scriitorul și jurnalistul gălăţean Victor Cilincă

S-a stins din viață marele om de cultură, scriitor și jurnalist Victor Cilincă. Abia împlinise 65 de ani.

„Victor Cilincă, dascălul "Abecedarului istoric gălățean", ne-a părăsit... Prin plecarea domniei sale am rămas mai săraci. Am pierdut un jurnalist de clasă, un dramaturg talentat, un iubitor de oraș și de oamenii lui. Dar, dincolo de toate am pierdut un PRIETEN. Dumnezeu să-l odihnească!”,  a transmis Serviciul Referinţe - Galaţi.

Victor Cilincă, născut pe 16 ianuarie 1958, a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, ziarist profesionist (membru atestat al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România), inginer, pictor şi ilustrator. A  fost navigator pe mări şi oceane, scafandru.

A publicat 11 cărţi (proză scurtă, romane, poveşti, piese de teatru, poezie). I-au apărut  povestiri  în reviste din  Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Franţa. A scris piese de teatru şi scenarii. Este inclus în trei dicţionare realizate de Mircea Ghiţulescu despre piese, regizori şi dramaturgi, potrivit Viața Liberă.

Citeşte mai departe ...

Lucrări de modernizare a drumurilor din județul Galați

Continuă lucrările de modernizare a drumurilor din județul Galați. Se lucrează de câteva zile pe mai multe tronsoane de drum județean, cum ar fi cele de la Cudalbi, Măcișeni, Adam, Poiana, Fârțănești, Foltești sau Balintești.
 
„Profităm de vremea bună de afară pentru a monta indicatoare, a face șanțuri din beton și podețe de acces la gospodărie, a repara bornele kilometrice și parapeții de siguranță sau pentru a reabilita anumite poduri și podețe.
 
Se lucrează de câteva zile pe mai multe tronsoane de drum județean, cum ar fi cele de la Cudalbi, Măcișeni, Adam, Poiana, Fârțănești, Foltești sau Balintești.
 
În unele cazuri, lucrările au fost deja terminate, astfel că, în funcție și de condițiile meteo, echipele vor interveni și în alte zone ale județului”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi se menţin pe loc de playoff după înfrângerea din faţa liderului

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet a programat miercuri partidele celei de-a 16-a etape. CSM Galaţi a jucat în deplasare cu CSM CSU Oradea, liderul Conferinţei B. Echipa gălăţenă pregătită de Florin Nini a dat o replică bună dar orădenii şi-au valorificat mai bine atuurile pe care le-au avut la dispoziţie şi au obţinut o victorie scontată prin care îşi asigură matematic calificarea în play-off. Rezultat final: CSM CSU Oradea -CSM Galaţi 103-86 (32-26, 26-17, 23-22, 22-21). Echipa noastră a folosit lotul: Prijovic 10 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie; Petică (14 p, 4, 0, 1); Mitrovic (0 p, 1, 6, 1); Calenic (10 p, 4, 1, 0); Gibbs Jr.(21 p, 3, 7, 2); Armus (10 p, 6, 0, 3); Ciotlăuş (8 p, 5, 1, 1); Nikolic (13 p, 2, 7, 0); Boghean -o intercepţie; Gherman; Duică. CSM Galaţi va juca sâmbătă 21 ianuarie, la sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.30 cu CSO Voluntari, partida decisivă pentru calificarea în Top 10. Situaţia din Conferinţa B se prezintă astfel: 1.CSM CSU Oradea 27 puncte, 2.SCM OHMA Timişoara 23 p, 3.Dinamo 22 p, 4.CSO Voluntari 22 p, 5.CSM GALAŢI 21 p, 6.Athletic Constanţa 20 p, 7.Steaua 20 p, 8.CSM 2007 Focşani 15p, 9.Laguna 15 p.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri