Menu
RSS
Dan Barna: Vom dezbate la București viitorul regiunii, în cadrul Sesiunii Anuale a AP OSCE

Dan Barna: Vom dezbate la București…

Dan Barna, vicepreședinte...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Prev Next

Joi, 12 Ianuarie 2023 - Regional Press

Apă Canal Galați: Apa de Dunăre de la robinetele gălățenilor nu prezintă niciun pericol

  • Publicat în Social

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind faptul că miercuri, 11 ianuarie, Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a constatat o fluctuație a valorilor înregistrate pentru bacteria Clostridium Perfringens în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni, operatorul regional Apă Canal Galați precizează că apa de Dunăre de la robinetele unei mari părți a locuitorilor municipiului Galați nu prezintă niciun pericol.

„În perioadele cu precipitații, îngheț/dezgheț, asociat cu creșterea și scăderea debitelor pe Dunăre, cresc valorile indicatorilor microbiologici din apa brută din Dunăre. Apă Canal Galați monitorizează permanent toți indicatorii microbiologici la ieșirea din stația de tratare, parametrii microbiologici indicând valoarea „0”, în urma tratării fizice și chimice (preclorinare, coagulare, floculare, decantare, filtrare, dezinfecție-clorinare finală)”, afirmă reprezentanții Apă Canal. În finalul comunicatului, compania precizează: „Nu există niciun risc pentru populația care folosește apa potabilă de la robinet!”

Citeşte mai departe ...

O importantă stradă din Galați se închide. Traseele de autobuz, deviate

Primăria municipiului Galați informează că,  în vederea realizării proiectului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească, tronson cuprins între str. Eroilor și str. Gării”, sâmbătă, 14 ianuarie 2023, între orele 8.00 – 18.00, se va închide traficul auto pe str. Domnească, între str. Eroilor și str. Gării.

Rute ocolitoare recomandate:

Pe direcția sud – nord: str. Domnească – str. Eroilor – str. Traian;

Pe direcția nord - sud: str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu; str. Domnească – str. Gării – str. Dogăriei/str. Ana Ipătescu.

Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier conducătorii auto și pietonii sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instituită. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare.

În ceea ce privește transportul public, vor surveni următoarele modificări:

-  traseul 9 (Țiglina III – Gara CFR) va fi deviat de la Potcoava de Aur pe str. Traian – str. Basarabiei – str. Mihai Bravu – str. Gării, returul rămânând nemodificat;

- traseul 11 (Micro 13B – Piața Centrală) va fi deviat de la Universitate pe str. Eroilor - str. Traian – Piața Centrală, returul rămânând nemodificat;

-  traseele 102 (Micro 19 – Bariera Traian) și 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe str. Traian – str. Basarabiei – str. Domnească, cu retur pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Brăilei, cu mențiunea că traseul 102 va fi asigurat cu autobuze;

-  stațiile de autobuz „Teatrul Dramatic”, „Parfumul Teilor” și „Parc Eminescu” vor fi suspendate în acest interval.

 

Citeşte mai departe ...

Oţelul a plecat în tradiţionalul cantonament montan

  • Publicat în Sport

Sub conducerea managerului tehnic Dorinel Munteanu, oţelarii au efectuat la Galaţi primele antrenamente de acomodare la efort dar şi vizita medicală. În perioada 12-25 ianuarie, delegaţia Oţelului îşi va muta cartierul general la Vatra Dornei. Perioada acumulărilor fizice este cea mai grea dar şi cea mai importantă pentru partea a doua a sezonului 2022-2023. Lotul de 29 de jucători care au plecat în cantonament: Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareş Pop, Darius Paharnicu; Fundaşi: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuţ Ilieş, Ştefan Farcaş, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait; Mijlocaşi: Ionuţ Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliţei, Vasile Jardan, Denis Cireş, Mario Mitoi, Laurenţiu Maxim, Vanja Markovic, Denis Bordun, Ricardo Kip, Diego Zivulic; Atacanţi: George Cîrjan, Alejandro Râpan, Valmir Berisha, Andreas Chiriţoiu (19 ani, Unirea Constanţa). După ce îşi vor încărca bateriile, roş-alb-albaştrii vor reveni acasă pentru câteva zile urmând ca în perioada 30 ianuarie -10 februarie să efectueze cel de-al doilea cantonament, în Antalya unde pe lângă antrenamente vor disputa şi patru amicale. Seria jocurilor de verificare se va încheia cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, pe 18 februarie. Adversarii urmează să fie anunţaţi în perioada următoare. Liga a 2-a se va relua cu ultimele trei etape din sezonul regulat. Oţelul mai are de jucat cu: CSM Slatina, în jurul datei de 25 februarie în deplasare, FK Csikszereda Miercurea Ciuc -4 martie, acasă şi CSC Dumbrăviţa -11 martie, în deplasare. După 16 etape, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu ocupă locul 3 cu 31 de puncte la egalitate cu Politehnica Iaşi şi la două lungimi de liderul CSA Steaua, formaţie fără drept de promovare în Supeligă.

Citeşte mai departe ...

Croatul Diego Zivulic a semnat cu Oţelul

  • Publicat în Sport

Campania de transferări continuă. SC Oţelul Galaţi şi-a asigurat serviciile fotbalistului croat Diego Zivulic, care a semnat un angajament valabil un sezon şi jumătate. Zivulic, care are 30 de ani, a venit la Oţelul de la formaţia Tabor Sezana, din prima ligă a Sloveniei şi poate juca mijlocaş defensiv dar şi fundaş central. Croatul, a mai evoluat în cariera sa pentru formaţiile: HNK Rijeka (Croaţia), Viktoria Plzen şi Fastav Zlin (Cehia), Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia) sau Pafos FC (Cipru). Diego are în palmares două trofee câştigate: titlul de campion al Cehiei, obţinut în 2018 cu Viktoria Plzen, şi o Cupă a Cehiei, cucerită în 2017 cu Fastav Zlin dar şi trei prezenţe în cupele europene, toate pentru Viktoria Plzen: două meciuri în calificările Ligii Campionilor şi o partidă în calificările pentru Europa League.

Citeşte mai departe ...

Cod galben de polei în Galați și Brăila

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi, 12 ianuarie, o atenţionare Cod galben de polei, valabilă până vineri dimineaţa în zone din zece judeţe. Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Galați, Brăila, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău.

 ”În Moldova şi în nord-estul Munteniei temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte (ploaie, burniţă şi lapoviţă) şi pe arii relativ extinse se va depune polei”, a anunţat ANM, avertizarea fiind valabilă pentru intervalul 12 ianuarie, ora 10 – 13 ianuarie, ora 6.

Meteorologii precizează că precipitaţii mixte şi depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse şi în restul Munteniei, în nordul Dobrogei şi în Transilvania.

 

Citeşte mai departe ...

A fost prelungit termenul pentru plata abonamentului de parcare de domiciliu/reședință

Primăria municipiului Galați anunță că termenul pentru plata abonamentului de parcare de domiciliu/reședință aferent anului 2023 a fost prelungit până la 31 ianuarie 2023.

Achitarea tarifului pentru abonamentul de parcare de domiciliu/reședință se poate face prin următoarele modalități de plată:

- cu numerar sau cu cardul bancar la sediile Direcției de Taxe, Impozite și alte Venituri Locale;

- on-line pe platforma https://www.google.com/url?q=http://www.ghiseul.ro&source=gmail&ust=1673598297991000&usg=AOvVaw1GFI7mlL_zyvVel7yTK0kc">www.ghiseul.ro;

- la stațiile Self Pay.

„Reamintim că solicitările de viză anuală a abonamentului se pot face în perioada 3 ianuarie 2023 – 31 martie 2023, numai după achitarea tarifului abonamentului de parcare, la sediul Primăriei Municipiului Galați, din str. Domnească nr. 54”, a transmis Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei: Am primit undă verde pentru înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului şi schimbăm modul în care vor fi finanţate serviciile sociale

Ministerul Familiei anunţă că proiectul de lege privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie, promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi asumat de României în PNRR, a fost aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi.

Proiectul reprezintă o premieră în materie de reglementare legislativă în acest domeniu şi stabileşte, printre altele, înfiinţarea Observatorului Copilului, un modul informatic, în cadrul Sistemului Naţional Informatic, pus la dispoziţia autorităţilor locale, prin care vor fi identificaţi şi înregistraţi toţi copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de familie, precizează ministrul.

„O veste nemaipomenită la început de an! Am reușit să obținem aprobarea în Guvern a legii prevenirii separării copilului de familie, un proiect deosebit de important pentru toate acele familii care se află în situații dificile sau provin din medii vulnerabile. Am primit, astfel, undă verde pentru înființarea Observatorului Național al Copilului și schimbăm modul în care vor fi finanțate serviciilor sociale destinate copiilor. Autoritățile locale care vor resurse de la bugetul de stat pot obține până la jumătate din necesar, dar trebuie să se și zbată pentru acei copii. Astfel, banii de la buget vor veni doar în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. (...)Vom putea sprijini familiile din comunități vulnerabile sau care trec prin situații dificile să-și poată crește și îngriji copiii acasă, să-i poată trimite la școală și să le asigure cele necesare traiului zilnic. Trebuie să evităm acel moment extrem de dureros, pentru toți membrii familiei, când în lipsa altor soluții acești copii ar ajunge în grija statului. Aceasta trebuie mereu să fie ultima variantă!”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook. 
 
 Prin această lege, sunt puse bazele rețelei naționale a celor 150 de centre de zi.
 
„Pot depune proiecte autoritățile locale din toată țara, individual sau în parteneriat cu organisme private. Este foarte important ca toți primarii să știe că fondurile vin pentru construcții de la zero sau pentru modernizarea unor clădiri existente, dar și pentru funcționarea acestor centre o perioadă. Avem peste 50 de milioane de euro, fonduri asigurate prin PNRR”,  a adăugta ministrul. 
 
 Observatorul Național al Copilului, parte a noului Sistem Național Informatic, este o premieră. Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, vor fi identificați și înregistrați toți copiii aflați în situație de risc de separare de familie, astfel încât ne va fi mult mai ușor pe viitor să intervenim rapid și eficient acolo unde este nevoie de sprijin imediat.
 
„Modul de colectare a datele în Observator va fi inedit. În fiecare localitate, va exista o structură comunitară consultativă, căci comunitatea locală este și cea care cunoaște cel mai bine situația celor care au nevoie de ajutor. Din ea pot face parte de la directorul școlii, polițist de proximitate sau preot, până la medicii de familie sau membri ai societății civile, reprezentanți ai ONG-urilor etc. Munca celor care vor face parte din această structură va fi plătită, iar indemnizația de ședință este egală cu 1% din salariul primarului”, a mai precizat Gabriela Firea.
Citeşte mai departe ...

Palatul Simion Gheorghiu, reabilitat cu fonduri europene

Clădirea emblematică din zona centrală a muncipiului Galați, construită în urmă cu aproape 100 de ani și cunoscută cu numele de Casa Simion Gheorghiu, va fi pusă în valoare, după ce a fost aprobat pentru finanțare un proiect important în acest scop, în cadrul PNRR.

Este vorba despre proiectul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24”, cu o valoare de 14.267.424,98 lei.

Proiectul prevede în principal următoarele lucrări principale: restaurarea și consolidarea fațadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească și str. Gamulea; construcția propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare și exterioare; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracție; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc.

 Până acum, Primăria Municipiului Galați are aprobate pentru finanțare, în cadrul PNRR, 56 de proiecte în valoare de aproape 120 de milioane de euro.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri