Menu
RSS
Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Prev Next

Miercuri, 24 August 2022 - Regional Press

Galațiul rămâne sub cod galben de caniculă. Recomandările ISU

  • Publicat în Social

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de disconfort termic ridicat, valabil în zilele de 24, 25, 26 și 27 august într-o mare parte din țară.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19-21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18-21 de grade.

Inspectoratul  pentru Situaţii  de  Urgenţă  Galați recomandă respectarea următoarelor măsuri pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate:

- Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternaţi deplasarea cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spaţii publice).

- Evitaţi deplasările, aglomeraţiile, expunerea la soare şi  efortul fizic intens desfăşurat in exterior, între orele 11:00 – 18:00;

- Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;

- Consumaţi 1,5-2 litri de lichide pe zi (apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri), nu foarte reci, neaşteptând apariţia senzaţiei de sete;

- Mâncaţi fructe şi legume sau iaurt (echivalentul unui pahar de apă), mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;

- Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi ) interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;

- Evitaţi băuturile ce conţin cofeină  sau zahăr în cantitate mare, întrucât sunt diuretice;

- Evitaţi alimentele cu un conţinut mare de grăsimi, în special de origine animală;

- Nu consumaţi alcool (inclusiv bere) – vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei;

- Nu lăsaţi copiii ori animalele de companie singur/singure în autoturisme.

- Cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Citeşte mai departe ...

Atletico, un proiect nou în fotbalul juvenil gălăţean

  • Publicat în Sport

Galaţiul este un izvor nesecat de talente pentru sportul la nivel juvenil. Fotbalul nu putea să se dezmintă şi recent doi profesori inimoşi au dat naştere proiectului numit Atletico Galaţi. Puştii de la Atletico de la grupa 2013, pregătiţi de profesor antrenor Emil Laurenţiu Trandafir şi prof.antrenor Claudiu Crăciun au făcut deja cunoşţinţă cu primii adversari la turneul de la Buzău unde au mai participat: Luceafărul Constanţa, Viitorul Ialomiţa, Campionii Galaţi, Kids Tâmpa Braşov, LPS Buzău, Kinder Brăila, Petrolul Ploieşti. Lotul de jucători: Eric Drăgan -Eduard Aftene, Edi Done, Robert Pecheanu, Vlad Sârbu (căpitan), care a fost desemnat golgeterul turneului cu 15 goluri, Alin Ciobotaru Ştefan Carciug, Rareş Dumitru.
În acest moment avem înscrişi peste 70 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Avem 4 grupe împărţite astfel : o grupă de performanţă 2012-2013, o grupă de performanţă 2014-2015, o grupă de iniţiere 2013-2014, o grupă de iniţiere 2015-2016/2017-2018. Obiectivele şcolii pe termen lung: să avem continuitate; creşterea şi dezvoltarea copiilor; crearea unui centru de copii şi juniori pe o structură piramidală. Antrenamentele se desfăşoară la Şcoala Nr. 11 Mihail Sadoveanu după programul: Luni - ora 16.45; Miercuri - ora 16.45; Joi -ora 16.45”, ne-a declarat unul dintre iniţiatorii proiectului, profesorul Emil Laurenţiu Trandafir. Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii pe pagina de facebook Atletico Galaţi sau la numărul de telefon 0740471201 - persoană de contact Emil Trandafir.

Citeşte mai departe ...

Învățământul universitar, beneficiar important al ultimelor rectificări de buget

Finanțarea de bază a instituțiilor de învățământ superior este una dintre direcțiile rectificării bugetare aprobate de Executiv prin Ordonanța pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

Enumerând ministerele beneficiare de sume prin rectificare, ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că Ministerul Educației primește „un plus de 64 de milioane de lei per sold, prin majorarea cheltuielilor de personal cu 140 de milioane de lei, a transferurilor între unitățile administrației publice – un plus de 30 de milioane de lei și creșterea cheltuielilor efectuate din venituri proprii cu 1,58 miliarde de lei, pentru investiții și realizarea unor proiecte finanțate din fonduri europene, derulate de investițiile de învățământ superior”.

Citeşte mai departe ...

Cărţi de patrimoniu

La 24 august 1820 a murit Ion Budai-Deleanu, scriitor, filolog, lingvist, istoric şi jurist, reprezentant de marcă al Şcolii Ardelene, un luptător pentru drepturile şi emanciparea culturală a românilor din Transilvania, cunoscut publicului mai ales prin opera sa remarcabilă, „Ţiganiada”.
„Ţiganiada” sau „Tabăra ţiganilor” este prima epopee în limba română şi tratează un subiect alegoric cu tendinţe satirice, antifeudale şi anticlericale, fiind o scriere complexă şi neaşteptat de modernă care conţine numeroase idei iluministe.

Citeşte mai departe ...

Două asocieri de firme, formate de 22 de agenți economici, în cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate

Pași importanți pentru ca aeroportul, unul dintre cele mai mari și mai importante proiecte de dezvoltare a zonei Galați-Brăila și nu numai să devină realitate.

„Au fost depuse două oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv pentru studiul de obstacolare, studiul arheologic, studiile de teren și de mediu sau diverse expertize si soluții tehnice privind funcțiunile aeroportului. Cele două oferte înseamnă 22 de firme înscrise la această licitație, fie în asociere, fie ca subcontractanți pentru cei doi ofertanți.

Urmează acum o perioadă de evaluare și analiză a ofertelor, după care, dacă toate condițiile impuse vor fi îndeplinite, vom avea o firmă care, în mai puțin de un an, trebuie să ne spună cum va arata aeroportul de la Galați, inclusiv cu terminal cargo pentru transportul mărfurilor”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pentru această investiție, care este prinsă în Master Planul General de Transport al României, CJ Galați are și sprijinul specialiștilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

„Pentru construirea unui aeroport care să deservească această zonă a țării, lucrăm împreună cu ai noștri colegi de la Consiliul Județean Brăila, având deja semnat un parteneriat în acest sens”,  a adăugat Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri