Menu
RSS
Cum se trece la ora de vară pe raza Regionalei CFR Galați

Cum se trece la ora de vară pe raza…

Începând de duminică, 31 ...

UniPE - Parlamentul European în dialog cu studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

UniPE - Parlamentul European în dia…

Peste 220 de studenți au ...

Incendiu la o fabrică de mobilă din Tecuci

Incendiu la o fabrică de mobilă din…

Pompierii au intervenit v...

MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

MApN: elemente dintr-o posibilă dro…

Ministerul Apărării Națio...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Prev Next

Duminică, 03 Iulie 2022 - Regional Press

Rebeca Ciocan s-a şi „bronzat” la Naţionale

  • Publicat în Sport

Duminică, în cea de-a doua zi a Naţionalelor Under 20, gălăţeanca de la CSM, Rebeca Ciocan a confirmat toate aşteptările şi a urcat din nou pe podium, locul 3 la 200 de metri cu rezultatul 25, 07. „Dacă nu ar fi bătut vântul din faţă cu 1,9 m/s ar fi fost PB. N-a putut să accelereze pe prima parte, îi tremurau picioarele dimineata. N-am avut unde să o bag în gheaţă aseară şi nu am reuşit să scot acidul lactic din picioare”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Ciocan. Concluzia la finalul competiţiei a fost trasă de campioana noastră: „Au fost două zile de concurs foarte bune pentru mine. Sunt mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut şi sper că voi continua să le îmbunătăţesc la concursurile viitoare”. Atleta de la CSM Galaţi îşi continuă antrenamentele la stadionul Dunărea în condiţiile „speciale” arhicunoscute pentru următoarea competiţie, Cupa României de seniori care este programată pe 23-24 iulie.

Citeşte mai departe ...

Concert Fără Zahăr la Galaţi

Dragi prieteni din Galaţi, dacă v-a placut concertul Fără Zahăr de anul trecut, vă invităm la recidivă. Două ore de muzică satirică şi umor comestibil. Duminică 10 iulie / ora 19.
Avem bilete online aici: https://www.iabilet.ro/bilete-concert-fara-zahar.../... Bilete fizice găsiţi la Versus Pub. din Galaţi. ATENŢIE, JALE ŞI PRIMEJDIE! Dacă procuraţi bilete online, vă rugăm să sunaţi pentru rezervarea locurilor. Informaţii, pile şi relatii: 0236.328.344. Viaţa-i comedie amăruie. Scuzaţi-ne, am descoperit emoji-urile şi le punem inclusiv în mâncare.

Citeşte mai departe ...

Proiect pentru salvarea agriculturii gălățene: Aproape 100 de milioane de euro se vor investi în modernizarea infrastructurii de irigații

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că aproape 100 de milioane de euro se vor investi în județul Galați, în cadrul unui amplu și important proiect de modernizare a infrastructurii de irigații, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați. 

 “Este o investiție extrem de importantă pentru agricultura gălățeană, mai ales în noul context internațional, în care specialiștii avertizează o posibilă criză alimentară. Acest proiect de aproape 100 de milioane de euro va duce în mod cert la creșterea producției agricole din județ și la crearea de noi locuri de muncă. Se vor construi stații de pompare a apei din barajul Movileni, precum și toată infrastructura necesară pentru a iriga mii de hectare de teren agricol. Cheltuielile vor fi reduse cu mai bine de jumătate, pierderile vor fi zero, iar apa va ajunge la rădăcina plantei în aproximativ 12 ore.

Astfel, în prima etapă, vor putea fi irigate aproape 15.000 de hectare din Drăgănești, Barcea, Ivești, Liești și o parte din Cudalbi, iar în cea de-a doua etapă alte 13.000 de hectare din Matca, Cudalbi și Valea Mărului.

S-a muncit extrem de mult, timp de mai mulți ani, pentru a aduce această investiție la Galați. Este un proiect la care am muncit alături de europarlamentarul Dan Nica și de unul dintre cei mai performanți fermieri din județul Galați, domnul Gavrilă Tuchiluș.

 Mulțumesc ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a înțeles importanța acestui proiect pentru agricultura gălățeană și ne-a sprijinit foarte mult, astfel că ieri acest proiect a fost aprobat în comisia tehnică a ministerului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul are deja studiul de fezabilitate realizat, are două etape majore de implementare şi este finanţat prin Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri