Menu
RSS
ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Prev Next

Sâmbătă, 02 Iulie 2022 - Regional Press

Gălăţeanca Rebeca Ciocan, vicecampioană naţională la 400 de metri cu „personal best”

  • Publicat în Sport

Pe Cluj Arena au debutat sâmbătă întrecerile atletice din cadrul celei de-a 97-a ediţii a Campionatului naţional Under. Vestea cea bună şi fierbinte ne-a fost transmisă de antrenorul Nicolae Ciocan. Rebeca Ciocan, care este legitimată la CSM Galaţi a reuşit să devină vicecampioană naţională la 400 m, probă pe care o aleargă în premieră din acest sezon, după o cursă fantastică, cu rezultatul 56,45 secunde, care reprezintă „personal best”. „M-am simţit extraordinar înaintea cursei, am simţit că pot face o cursă foarte bună. M-am luptat cu una dintre adversare până pe ultimul centimetru al cursei, am învins-o şi sunt foarte fericită”, ne-a declarat Rebeca după festivitatea de premiere şi înainte de recuperare. Gălăţeanca noastră va concura duminică şi în cursa de 200 metri de unde aşteptăm un rezultat pe măsura talentului şi ambiţiei pe care le are din plin.

Citeşte mai departe ...

Program de vară în transportul public din Galați

  • Publicat în Social

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 4 iulie 2022-31 august 2022, operatorul de transport S.C. Transurb S.A. va implementa programul de transport de vară, fără influențe majore pentru intervalele 07.00 – 09.00 și 13.00 – 18.00 față de programul normal de transport.

De asemenea, în urma aprobării de către Consiliul Local a noului program de transport, vor surveni următoarele modificări:

* vor fi suplimentate cu încă un autobuz traseele 10 (Micro 19 – Damen), 20 (Complex Siret – Gara CFR) și 34 (Micro 13B – Intfor).

*  traseele 12 (Piața Centrală – Bariera Traian), 29 (Micro 19 – Gara CFR) și 104 (Țiglina III – Centru) vor fi desființate din cauza gradului redus de încărcare, a suprapunerii cu alte trasee și a alternativelor facile de schimb cu alte mijloace de transport din punctele de tranzit;

*  traseul 9 (Cimitir Sf. Lazăr – Gara CFR) se va modifica prin scoaterea de pe str. Regiment 11 Siret și se va suplimenta cu un autobuz;

*  traseul 15 (Piața Centrală – Gara CFR), de la Potcoava de Aur va avea itinerariul traseului 29 și va fi suplimentat cu un autobuz. Pentru semicursa cu plecare la ora 23.05 de la Gara CFR, autobuzul va avea indicativul 15N și va avea capătul în Micro 19;

*   traseul 16 (Trecere Bac – Piața Centrală) se va scurta și va avea capătul în Țiglina II;

*  traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) va avea următorul traseu: Micro 19 – str. Oțelarilor – str. Brăilei – Drumul de Centură – str. Oltului – str. Prelungirea Brăilei – str. Ghe. Asachi – str. Anghel Saligny – str. Gh. Doja – str. Siderurgiștilor – str. Anghel Saligny - str. Basarabiei – str. G. Coșbuc – str. Bucovinei – str. Traian – Bariera Traian (și retur);

*  traseul 41 (Micro 19 – Cartier Dimitrie Cantemir), în intervalul 09.00-22.00, va fi deviat și va asigura accesul călătorilor la Selgros, Auchan, Centrul de recuperare Delfinul și Universitatea Danubius.

Citeşte mai departe ...

Set Oţelul în amicalul cu Braniştea

  • Publicat în Sport

Echipele momentului din fotbalul gălăţean, SC Oţelul, nou promovată în Liga a 2-a şi Unirea Braniştea, promovată în Liga a 3-a au susţinut vineri pe stadionul Oţelul primul amical din această vară fierbinte. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au profitat de acest prilej pentru a-şi testa noutăţile din lot, trei din noii veniţi reuşind să debuteze cu gol. Rezultat final: Oţelul - Unirea 6-0 (3-0). Au marcat: Yabre, Maxim, Cisotti, în prima repriză respectiv Jardan din penalty, Mitoi şi Băceanu, în cea de-a doua. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit două formule de echipă: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Sîrghi, Nedelea - Neagu, Maxim, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica respectiv Pop - Râpan, Farcaş, Adăscăliţei, Mabussi - Bordun, Nistor, D.Cireş - Mitoi, Berisha, Băceanu. Oţelul va susţine sâmbătă 9 iulie, de la ora 20.00, pe teren propriu, amicalul de lux cu FCSB.
De partea cealaltă, antrenorul Ionuţ Niculcea a folosit formula: Vlasie - Popa, Gîţă, Manea, Dima - Năpîrlică, Tănasă, Oniciu, Răducan, Andrei - Spînache, Au mai intrat: Drăgan, Postelnicu, Crihană, Angheluţă, Mereuţă, Hodină şi Lăutaru. Unirea va juca cele două meciuri din faza regională a Cupei României: Voinţa Lanurile - 6 iulie pe stadionul Comunal din Schela şi Pescăruşul Sarichioi - 9 iulie la Sarichioi.

Citeşte mai departe ...

Rezultate finale Bacalaureat 2022: Galaţi, pe locul 2 la nivel naţional

Inspectoratul Școlar Județean anunță că, în urma soluționării contestațiilor la Bacalaureat, Galațiul ocupă locul al doilea la nivel național. 
 
„În urma soluționării contestațiilor și afișării rezultatelor finale la Bacalaureat, județul Galați a mai urcat o treaptă pe podium, aflându-se pe locul al 2-lea la nivel național, cu rata de promovabilitate de 83,3%. Încă o dată, felicitări tuturor celor implicați: elevi, profesori, părinți”, a transmis ISJ Galați, pe Facebook.
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Pe aripile cântului

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" vă invită pe data de 10 iulie, orele 19,30, la Grădina de Vară "Nae Leonard" pentru o întâlnire cu o feerie muzicală.
Spectacolul „Pe aripile cântului” este o „parafrază“ a filmului care a revoluţionat cinematografia americană, la apariţia sa-„Pe aripile vântului”, una dintre cele mai frumoase amintiri din lumea cinematografică, amintire care a revoluţionat modul de a face film la Hollywood, o amintire care îi bântuie pe cei mai în vârstă şi îi emoţionează pe cei tineri.
Firul poveştii de dragoste traversează întreg spectacolul şi unifică diversitatea ariei repertoriale, aducând în atenţia publicului arii celebre din operete şi musicaluri. Nu vor lipsi momentele comice, spectacolul fiind unul interactiv cu publicul.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Copiii, tinerii și studenții sunt o preocupare majoră pentru PSD

În cadrul ședinței de Guvern de vineri au fost aprobate măsuri foarte importante propuse de Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, sub conducerea ministrului PSD Gabriela Firea. S-au majorat banii alocați pentru copiii din plasament și din centrele rezidențiale. Peste 45.000 de copii uitați de cei care au condus România în ultimii 8 ani de zile, vor beneficia de aceste măsuri, a anunțat deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.

„Pentru cei 10.000 de copii din centrele rezidențiale, sumele lunare pentru cheltuielile individuale au fost majorate de peste 5 ori, ajungănd de la 28 de lei la 150 de lei. Pentru haine, încălțăminte, materiale sanitare, manuale și jucării acești copii vor primi anual o sumă cuprinsă între 580 lei și 1.338 lei. De asemenea a crescut cu 40% alocația de plasament.

Pentru cei 35.000 de copii în plasament la asistenții maternali, la rude sau la alte persoane, alocația de plasament va crește de la 630 la 950 lei/lună, pentru copiii fără dizabilități și de la 945 la 1.425 lei/lună pentru copiii cu dizabilități”, a scris Viorica Sandu, pe Facebook.

Programul „Student Invest”.

„Context economic și social foarte dificil a determinat Ministerul Familiei să vină în sprijinul tinerilor care vor să urmeze studii superioare, oferindu-le acestor posibilitatea de a obține un credit în condiții avantajoase, cu garanții de stat, pentru finanțarea cheltuielilor legate de studii. Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți”, a completat Viorica Sandu.

Programul „Family Start”

Ministerul Familiei s-a gândit și la tinerii care vor să își întemeieze o familie în România, venind și în sprijinul lor, dându-le o puternică motivație pentru rămânerea lor în țară.

„Prin Programul „Family Start”, tinerii pot beneficia de credite garante de stat pentru cheltuielile privind înființarea familiei și pentru educația copiilor. Acest program permite tinerelor cupluri accesarea de credite garantate de stat de până la 70.000 de lei, pentru cheltuielile legate de înființarea familiei, pentru educația copiilor sau pentru achiziția unor automobile de familie cu 7 locuri”, a adăugat Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri