Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 13 Aprilie 2022 - Regional Press

Combinatul Liberty Galați anunță cea mai mare producție din ultimii 12 ani

LIBERTY Galați, principalul producător integrat de oțel din România, a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, în timp ce Furnalul nr. 5 a obținut cele mai mari volume de când a fost pus în funcțiune, în 1978.

În urma unui proces de eficientizare operațională și de management, compania a raportat în 2021 un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul producției pe măsură ce transformă LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL, cu o amprentă redusă de carbon.

LIBERTY Galați anunță rezultate-record la nivelul companiei în anul 2021:

  • Furnalul nr. 5 a produs 2,1 milioane de tone de fontă lichidă, cu 13% mai mult față de 2020, fiind cel mai înalt nivel atins în ultimii 43 de ani;
  • Laminorul de Benzi la Cald a realizat un volum de producție de 1,6 milioane de tone, în creștere cu aproape 20% față de anul precedent și cel mai bun rezultat din 2017;
  • Oțelăria a depășit toate recordurile din ultimii 12 ani, cu 2,35 de milioane de tone de oțel lichid;
  • Volumul de oțel turnat a crescut la 2,3 milioane de tone în 2021;
  • Laminorul de Benzi Zincate a obținut cel mai mare nivel de producție din anul 2000, cu 222.000 de tone;
  • Linia de Acoperire Organică a obținut, de asemenea, cel mai înalt nivel de producție înregistrat de la instalarea acesteia, 88.000 de tone, cu 15% în plus față de anul precedent.

Performanțele companiei au fost posibile prin eforturile susținute de echipa LIBERTY Galați și printr-o serie de investiții operaționale realizate de grupul LIBERTY din 2019 până în prezent, conform administrației combinatului gălățean.

Acestea includ:

- un proiect de modernizare a Cawper-ului nr. 1 în valoare de 13,5 milioane de euro, care a condus la creșterea performanței Furnalului nr. 5;

- proiecte de automatizare și de consolidare a operațiunilor Laminorului de Benzi la Cald, în valoare de 5,5 milioane de euro, care au permis companiei să beneficieze de nivelul ridicat al pieței din 2021, alături de alte proiecte de digitalizare și automatizare implementate pe platforma de la Galați.

Tot în 2021 compania a inițiat un proiect de investiții în tehnologie state-of-the-art la noua linie de acoperiri organice pentru produse tubulare, în valoare de 6,3 milioane de euro.

Planul de transformare GREENSTEEL pentru LIBERTY Galați, în valoare de 1 miliard de euro, care are ca scop atingerea neutralității de carbon până în 2030, va integra:

- două cuptoare cu arc electric și un echipament DRI de reducere directă a fierului, care va utiliza inițial gaz natural și apoi va face tranziția către hidrogen verde, reducând astfel până la 80% emisiile de CO2 pe tona de oțel produs;

- un mini-laminor integrat MI.DA care va optimiza potențialul de creștere a producției la 4 milioane de tone anual;

- parcuri solare de 180 MW și eoliene de 20 MW dezvoltate pe platforma siderurgică, în scopul de a utiliza energie din surse regenerabile și de a reduce consumul total de energie.

Citeşte mai departe ...

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a fost dotat cu echipamente de ultimă generație

Astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Galați, a avut loc conferința de închidere a proiectului “Dotarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase <Sf. Cuvioasa Parascheva>”. Proiectul a presupus achiziționarea din fonduri europene a 43 de echipamente medicale, precum și dotarea cu mobilier medical și dispozitive IT.
Printre echipamentele care au fost achiziționate se află și un tomograf în coerență optică, un aparat medical unic în România, care este folosit deja de către medicii specialiști pentru diagnosticarea cancerului de piele, precum și a bolilor inflamatorii, imunologice și degenerative.
Practic, echipamentul medical, dotat cu tehnologie de ultimă generație, poate depista în stadii incipiente prezența celulelor tumorale, prin metode non-invazive. De asemenea, acest echipament este folosit și pentru monitorizarea eficienței tratamentului, cât și în cadrul unor programe de cercetare din cadrul Centrului de Excelență în Dermatologie de la Spitalul de Boli Infecțioase.
Pe lângă acest tomograf, pe lista celor mai importante aparate medicale achiziționate se află: fibroscan (utilizat pentru pacienții cu afecțiuni hepatice), cabină fototerapie UVB cu bandă largă (pentru tratamentul formelor grave de psoriazis), eccodopler cu două sonde (echipament cu ultrasunete care oferă o imagine a vaselor de sânge), laser CO2 (pentru tratarea leziunilor dermatologice), aparat pentru osteodensitometrie (echipament care măsoară densitatea mineralelor din oase), dispozitiv pentru crioterapie (cauterizări dermatologice cu azot lichid) și un videodermatoscop (sistem optic de înaltă rezoluție cu iluminare cu led, care oferă imagini ale capilarelor, leziunilor vasculare și ale structurilor celulare).
Toate aceste echipamente sunt deja folosite pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor dermatologice și a bolilor infecțioase. Valoarea acestei investiții a fost de 2.677.137 de lei, fonduri atrase de către Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Citeşte mai departe ...

Junioarele 2 gălăţene de la ACS Lucian Bute şi CSM au Valoare pentru turneul final

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de handbal pentru junioare a programat în weekend noi partide din Grupele Valoare şi Speranţă. Junioarele 1 de la CSM Galaţi au remizat acasă cu CSM Bacău, scor 17-17 (7-7). După acest rezultat, nepoatele antrenate de Sanda Asandei şi-au asigurat primul loc în Grupa Valoare 1 şi biletul pentru turneul final. Lotul folosit: Petre, Popa -L.Codreanu, Chiriac 2 g, M.Codreanu, Filip, Baştină, Frăsinel 1 g, Dănilă 2 g, Lazăr 6 g, Bălănică, Asandei 2 g, Tănasă 2 g, Pricochel 1 g, Călina 2 g, Legăn. Marţi, în ultima etapă, LPS Vaslui -CSM Galaţi 23-27 (13-12) şi echipa gălăţeană a terminat pe primul loc în Grupa Valoare şi s-a calificat la turneul final programat în perioada 4-8 mai.
La junioare 3, ACS Lucian Bute Galaţi şi-a continuat parcursul perfect cu alte două victorii: 46-26 (15-10, 16-5, 15-11) cu CSS Galaţi şi 49-27 (18-10, 13-9, 18-7) cu HC Omer Constanţa. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic, Cristi Preda şi Florentin Stali s-au calificat matematic la turneul final cu trei etape înainte de finalul Grupei Valoare. Lotul folosit: Iacob, Popoiu - Zugrăvel 7 goluri, Bodea 2 g, Barbu 2 g, Gheorghe 1 g, Preda, Streşină 2 g, Mazilu 13 g, Andrei 6 g, Popescu 4 g, Emanoil 3 g, Crăciun 5 g, Decianu 14 g, Buric 9, Vrabie, Oprişan 13 g, Ancerencu 13 g. Într-o altă partidă, CSS Galaţi, antrenor Maria Lupu a învins pe CS Orăşenesc Ovidiu, scor. 30-25 (11-9, 10-7, 9-9). Lotul echipei gălăţene: Ţimpu, Băbâiu - Gheorghiţă, Hagiu, Vasiliu, Stanciu, Costache, Iohan, Bîrlădeanu, Stanciu, Rusu, Pintilie. În derbiul Grupei Speranţe 1, CSM Galaţi , antrenor Lăcrămioara Câlici a învins pe HC Dunărea Brăila, scor 30-26 (9-10, 10-7, 11-9) şi are şanse foarte mari să meargă la turneul final. Lotul: Ardeleanu, Rotaru, Maxim - Muşat 5 goluri, Chiscop, Bucner 1 g, Ghimpu 5 g, Bujor 6 g, Bercaru, Postolache, Toader, Retegan, Toma 1 g, Darie 10 g, Istrate 1g, Munteanu 1 g
La junioare 2 Grupa Valoare 1 este dominată de reprezentatele Galaţiului. ACS Lucian Bute a surclasat pe LPS Vaslui, scor: 36-22 (19-11, 17-11). Lotul utilizat: Iacob - Dediu 5 goluri, Lupea 10 g, Gavrilă 7 g, Iorga 1 g, Olaru 3 g, Anton 2 g, Aron 2 g, Gânsac 2 g, Soare 3 g, Albu, Buric. Olimpicele pregătite de Dana Goldic şi Cristi Preda ocupă fotoliul de lider. Pe locul 2 se află CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei care a învins categoric LPS Iaşi, scor 32-21 (15-12, 17-9). Nepoţelele au folosit lotul: Barbu - Bujor, Bălănică, Ghimpu, Baştină 6 g, Popovici, Dragu 3 g, Muşat, Dobrea 4 g, Dabija 4 g, Munteanu, Teacă, Istrate, Jalbă, Leagăn 13 g, Pelin. În Grupa Speranţă, CSS Galaţi, antrenor Adina Roşu -ACS Orăşenesc Comăneşti 47-33 (20-15, 27-18) şi gălăţencele sunt favorite să obţină calificarea în faza finală.

Citeşte mai departe ...

În weekend, la Nae Leonard avem Cavaleria Rusticană

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, ora 18:00, vă invităm să vizionaţi o nouă reprezentaţie cu opera „Cavalleria Rusticană” de Pietro Mascagni. Prezentată în mod tradiţional, de teatrul nostru, în preajma Sărbătorilor Pascale, această lucrare impresionează de fiecare dată prin mesajul său puternic, fiind unul dintre cele mai aplaudate titluri ale curentului verist.
Libretul aduce în prim plan dragostea, pasiunea, gelozia trăite intens de personaje ce evocă lumea oamenilor simpli, iar muzica expresivă, plină de culori orchestrale şi plasticitatea imaginilor, are un puternic caracter pasional, tipic temperamentului italian.
În distribuţie îi veţi urmări pe soliştii teatrului Florentina Soare (Santuzza), Constantin Lupu (Alfio), Silvia Alice Niţă (Lola), Lăcrămioara Crihană (Mama Lucia), alături de invitatul serii, tenorul italian Antonino Interisano, un vechi şi apreciat colaborator al Liricului gălăţean. Tenorul Antonino Interisano este câştigătorul unei burse de studii, pentru cea mai bună voce tânără, în Concursul ”Giuseppe di Stefano”, din Trapani. El s-a alăturat celebrei Academii, la clasa sopranei Katia Ricciarelli, apoi, s-a perfecţionat cu maestrul Leone Magiera şi celebrul tenor Luciano Pavarotti. Datorită carierei sale fulminante, a fost invitat să interpreteze numeroase roluri, în cele mai importante instituţii de operă din întreaga lume. La pupitrul dirijoral al spectacolului va fi maestrul Cristian Sandu, regia artistică fiind semnată de Eleonora Constantinova, iar scenografia de artistul plastic gălăţean, Gheorghe Andreescu.
Biletele se pot achiziţiona online, accesând link-ul https://www.blt.ro/cavalleria-rusticana.html , sau fizic, de la casieria Teatrului (0236 465 599 si 0753312308), în intervalul orar afişat pe site: www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Galaţi (parter).

Citeşte mai departe ...

VIDEO Mizerie și alimente expirate în bucătăria unui mare hotel din Galați

Mizerie de nedescris și zeci de alimente expirate au fost găsite de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor în bucătăria unui hotel, aflat pe Faleza Dunării din Galați. 

Potrivit comisarului Sorin Susanu, șeful CRPC Galați, în urma unui control la unul dintre cele mai mari hoteluri din Galați, au fost găsite zeci de kilograme de alimente şi produse mucegăite, expirate sau ţinute în condiţii necorespunzătoare, mizerie, frigidere și aparate ruginite.  
  
„Toate produsele neconforme au fost retrase din consum, iar bucătăria va rămâne închisă până la remedierea tuturor problemelor. În plus, administratorul hotelului a primit o amendă de 30.000 de lei”, a anunţat Sorin Susanu. 
 
 
Citeşte mai departe ...

Karateka gălăţeni de la Kodo, CSM şi Meikyo au dominat zona de la Bacău

  • Publicat în Sport

 

În perioada 8-10 aprilie s-a desfăşurat la Bacău, zona Moldova a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru copii. Galaţiul a fost reprezentat de sportivii de la cele trei cluburi cu tradiţie: Meikyo, Kodo şi CSM. Delegaţia C. S. Meikyo Galaţi a fost formată din 15 sportivi la trei categorii de vârstă, respectiv copii 3, copii 2 şi copii 1, obţinând următoarele rezultate: Copii 3 - Cambir Vlad, locul II kata echipe masculin; Copii 2: Andone David - locul I Enbu masculin, locul I Enbu mixt, locul II Jiu ippon kumite masculin, locul II Kata echipe, locul III Kata individual masculin; Talaşman Mateo - locul I Enbu masculin, locul II Kata individual masculin, locul II Kata echipe masculin, locul II Enbu mixt; Ivanov Alexandra - locul II Enbu mixt, locul III kata individual feminin; Copii 1: Chiriac Daria - locul I Kata echipe feminin, locul I Enbu mixt, locul III Kata individual feminin; Stanciu Irene, locul I Kata individual feminin, locul II Kata echipe feminin; Tudorache Rebecca - locul I Kata echipe feminin, Cucu Ana-Maria - locul I Kata echipe feminin; Lupu Crina - locul II Kata echipe feminin, locul III Jiu ippon kumite feminin; Coman Paula - locul II Kata echipe feminin; Zaharia Ioana - locul III Enbu mixt, locul III Jiu ippon kumite feminin; Anghel David - locul II Kata echipe masculin, locul II Enbu masculin, locul III Enbu mixt, locul III Jiu ippon kumite masculin, locul III Jiu ippon kumite echipe masculin; Buruiană George - locul II Kata echipe masculin, locul II Enbu masculin, locul III Jiu ippon kumite echipe masculin; Budurcă Alex - locul II Kata echipe masculin, locul III Jiu ippon kumite echipe masculin; Bălan Andrei - locul III, kata individual masculin. Echipa tehnică a fost formată din: Dana Stamate Farkaş, Eusebiu Diaconu şi Adrian Farkaş.
Karateka de la CS Kodo au înregistrat rezultatele: Copii 1: Axente Maria- locul 1 kata individual, locul 1 kumite individual; Nedelcu Andrei-locul 1 kumite individual, locul 1 enbu masculin, locul 2 kata echipe, locul 4 kata individual; Dănăilă Sonia- locul 2 kumite individual; Copii 2: Dumitrachi Teodora-locul 1 kata individual, locul 1 kumite individual;
Nedelcu Eduard-locul 1 enbu masculin, locul 2 kata echipe, locul 3 kumite individual; Sandu Rareş- locul 2 kata echipe; Irimescu Sebastian - locul 3 kata echipe, locul 3 masculin; Ilie David-locul 3 kata echipe, locul 2 enbu mixt; Copii 3: Neagu Iulian-locul 1 kata echipe, locul 2 enbu mixt, locul 1 enbu masculin; Petrea Tudor-locul 1 kata individual, locul 1 kata echipe, locul 1 enbu masculin, locul 2 kihon kumite; Petcu Bianca-locul 1 kihon kumite, locul 2 kata indivdual, locul 1 enbu mixt; Antohi Cristi-locul 1 enbu mixt, locul 3 kata echipe, locul 3 enbu masculin; Lazăr Antonia-locul 1 enbu mixt, locul 1 kata echipe; Lazăr Miruna-locul 1 kata echipe, locul 2 enbu mixt, locul 3 kihon kumite; Macovei Raluca-locul 1 kata echipe, locul 2 enbu mixt; Hilerin Antonia-locul 4 enbu mixt; Deleanu Vlad-locul 2 kata echipe; Lăţcan Alexandru-locul 2 kata echipe, locul 4 enbu mixt; Copii 4: Tâmpeanu Patrick-locul 1 enbu mixt, locul 1 enbu masculin, locul 1 kata echipe; Bejan Theodor-locul 1 enbu masculin; Peiu Filip-locul 2 kata echipe. Antrenori: Tâmpeanu Mihai, Daiciu Alin şi Butură Alex.
Sportivii de la CSM antrenaţi de Sensei Nicolaie Marandici au obţinut bilanţul: Copii 3: Oprea Loredana - locul 1 Kata individual, locul 2 Kumite individual, locul 2 Kata echipe, Locul 2 Enbu mixt; Drăgoi David: locul 1 Kumite individual, locul 1 Kata echipe, locul 2 Enbu masculin, locul 3 Kata individual; Drăgoi Rareş: Locul 1 Kata echipe, locul 2 Enbu masculin; Băncilă Radu: locul 1 Kata echipe, locul 2 Enbu mixt, locul 3 Kumite individual; Copii 2: Oprea Alesia: locul 2 Kata individual, locul 2 Kata echipe, locul 3 Kumite individual; Grigoraş Larisa: locul 2 Kata echipe, locul 3 Kumite individual; Copii 1: Dumitru Alexandru: locul 1 Kata individual, locul 1 Kata echipe, locul 1 Kumite echipe, locul 3 Kumite individual; Cazacu Radu: locul 1 Enbu masculin, locul 1 Kata echipe, locul 1 Kumite echipe, locul 2 Kumite individual, locul 3 Kata individual; Ioniţă Rareş: locul 1 Enbu masculin, locul 1 Kata echipe, locul 1 Kumite echipe, locul 2 Kata individual; Palade Adrian: locul 1 Kumite individual, locul 1 Kumite echipe. Evoluţii notabile au mai avut: Coman Vanesa, Ariton Denis, Mihalcia Mădălin.
Toţi sportivii gălăţeni menţionaţi s-au calificat în finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional programată în perioada 13-15 mai la Zalău.

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Rafila, avertisment pentru români:„Peste 90% dintre medicamentele vândute pe internet sunt contrafăcute și pot fi toxice”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, avertizează asupra pericolelor la care se expun cetățenii care își cumpără medicamentele online.

„În primul rând, medicamentele eliberate pe bază de prescripție nu trebuie să fie cumpărate de pe internet. Există și o legislație în acest sens. Eu cred că aici am putea face ceva mai mult (…) Cred că trebuie să face în mod consistent o campanie de informare pentru public, încât să renunțe la astfel de achiziții. Motivele sunt diferite pentru achiziția medicamentelor de pe diverse site-uri. Unul dintre ele, dacă e vorba de medicamente care nu sunt înregistrate în România, atunci există tentația să fie luate din alte surse cu ușurință", a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit lui Rafila, cele mai multe dintre medicamentele vândute pe internet, respectiv peste 90%, sunt contrafăcute.

„În cel mai bun caz, ele nu au niciun efect, dar pot să fie în egală măsură și toxice, deci periculoase pentru sănătate. Nu știm ce se găsește într-un comprimat care este comercializat în acest fel și în mod evident nu trebuie procurate decât dintr-o rețea farmaceutică. Autoadministrarea de medicamente sau procurarea de pe diverse site-uri, care nu au niciun fel de garanție”, a adăugat Rafila.

Citeşte mai departe ...

Investiție de peste 26 milioane de euro pentru zona Galați-Brăila

Portul Brăila va fi modernizat cu fonduri europene. Este o investiție de peste 26 de milioane de euro, care face parte dintr-o strategie comună a autorităților din Galați și Brăila, de a dezvolta întreaga infrastructură a zonei – rutieră, navală și aeriană.

„Am participat, marți, la Brăila, la conferința de prezentare a acestei importante lucrări care va duce la dezvoltarea de noi rute comerciale și care în mod cert va aduce beneficii și zonei navale gălățene, pentru care sunt prevăzute de asemenea investiții de peste 200 de milioane de euro”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Mai mult, recent, Galațiul a primit o veste bună de la Ministerul Transporturilor. Calea ferată cu ecartament dublu va fi prelungită de urgență cu patru kilometri până în portul Galați, astfel încât trenurile de marfă din Ucraina să fie descărcate direct în navele din port.

„Lucrăm împreună cu ai noștri colegi de la Brăila pentru a implementa cât mai multe proiecte regionale, în cadrul unei strategii clare și coerente, prima din ultimele decenii care se bazează pe documente viabile și cel mai important pe lucrări majore aflate deja în implementare (Podul peste Dunăre, Drumul Expres Brăila – Galați)”, a transmis Costel Fotea.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri