Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 11 Aprilie 2022 - Regional Press

Lansare la Damen Galați, pentru marina regală olandeză

Luni, 11 aprilie, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de lansare a modulelor 2&3 aparţinând Navei de Suport Logistic (Combat Support Ship) Den Helder.

Forţele Navale Regale olandeze construiesc o noua navă de aprovizionare şi suport logistic, aflată în lucru la Şantierul Naval Damen din Galaţi. Recent, şantierul a finalizat construirea celor două module care corespund Compartimentului Maşinilor, iar luni, acestea au fost lansate. Marți, modulele vor fi transferate în docul uscat, unde se vor alătura celui de-al treilea. Ulterior, va avea loc construirea ultimului modul care va completa şi finaliza corpul navei.

Execuţia acesteia va continua cu suprastructura.

Nava Den Helder va avea ca funcții principale misiuni maritime și amfibii, reaprovizionarea și realimentarea cu materiale solide și lichide, precum și suport medical.

Va avea o lungime totală de aproximativ 179 de metri, lățimea de 26,4 m, un pescaj de 8,3 m și un deplasament de 22.300 de tone.

Se va putea deplasa cu o viteză de peste 18 noduri, fiind deservită de un echipaj de 75 de persoane plus 85 – personal special.

Livrarea navei este programată în anul 2024.

Citeşte mai departe ...

Ziua Educaţiei financiare

11 aprilie a fost desemnată Ziua Educației financiare, potrivit unei legi promulgate luna trecută.

2022 este primul an când vor fi introduse noțiuni de Educație financiară, chiar de la grădiniță. Potrivit unei informări a Ministerului Educaţiei, “ziua de 11 aprilie este Ziua educaţiei financiare, iar în săptămâna 11 – 14 aprilie 2022, profesorii pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal vor organiza activităţi de educaţie financiară, pe care le vor integra în activităţile didactice corespunzătoare disciplinei predate.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va realiza o situaţie centralizatoare a acestor activităţi, avizată de către coordonatorul de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare şi aprobată de către director.”

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu și Iratxe Garcia Perez- conferință de presă comună la sediul central al PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit luni, 11 aprilie 2022, cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Iratxe García Pérez. După întâlnire cei doi au susținut o conferință de presă comună la sediul central al PSD. Marcel Ciolacu a declarat că că Uniunea Europeană trebuie să aibă un „răspuns comun” în ceea ce priveşte criza energetică, abordarea viitoare din domeniul Agriculturii şi sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina.

„Am reiterat faptul că România să adere cât mai repede la Spațiul Schengen pentru a crește inclusiv rolul României în regiune. Trebuie din partea Uniunii Europene un răspuns comun în ceea ce privește criza energetică, abordarea viitoare din domeniul agriculturii, cât și pentru sprijinirea aflate în frontieră cu Ucraina. Sunt ferm convins că odată ce se va întoarce doamna Pérez la Parlamentul European va transmite foarte clar realitatea actuală din România și se va implica în continuare pentru susținerea noastră”, a transmis președintele PSD.

Iratxe García Pérez a spus că România îndeplineşte toate criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen și a transmis angajamentul ferm de a lucra pentru ca ţara noastră să fie admisă în spaţiul Schengen „cât mai curând posibil”.

„Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a făcut referire la o chestiune foarte importantă şi anume faptul că România trebuie să fie acceptată în Spaţiul Schengen şi eu vă spun că vă ofer angajamentul meu să lucrăm în acest sens, să se întâmple această aderare. România îndeplineşte toate criteriile tehnice solicitate de Uniunea Europeană astfel încât să intre în Spaţiul Schengen. Nu există nicio scuză să nu devină realitate acest lucru cât mai curând posibil. Nu mai există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată şi să rămână în această situaţie de inegalitate faţă de alte ţări. România şi-a făcut treaba”, a afirmat preşedintele Grupului S&D din PE.

Citeşte mai departe ...

Scandal violent într-un bar din Barcea

Doi bărbați au fost reținuți după ce au provocat un scandal într-un bar din Barcea, județul Galați.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, într-un bar, din comuna Barcea, are loc un conflict între mai multe persoane.

 La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii care, în urma verificărilor, au stabilit că, în ziua respectivă, în urma unui conflict mai vechi, un bărbat, de 28 de ani, ar fi fost agresat fizic de patru consăteni, cu vârste cuprinse între 31 și 48 de ani, fiind lovit de mai multe ori, de aceștia. Bărbatul a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și au reținut doi dintre prezumtivii agresori, pentru 24 de ore, ceilalți doi sustrăgându-se cercetărilor.

 În cursul zilei de 10 aprilie, instanța a dispus față de persoanele reținute măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei cere completarea coșului minim de consum pentru un trai decent

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, cere completarea coșului minim de consum pentru un trai decent. „Creșterea prețurilor din ultimele luni afectează multe familii, iar efectele pot fi un dezastru pentru viitorul țării. Veniturile trebuie adaptate vieții de zi cu zi. O soluție ar fi actualizarea valorii coșului minim de consum pentru un trai decent”, afirmă Firea.

 „Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, mi-a semnalat o situație de a cărei rezolvare depinde creșterea veniturilor a 1,5 milioane de români care lucrează pe salariul minim. Deci, familii întregi ar duce-o puțin mai bine.  

Salariul minim se calculează de mulți ani în funcție de coșul minim de consum pentru un trai decent. În ultimii doi ani, Institutul Național de Statistică nu a putut fixa această valoare din cauza unei erori materiale: o parte dintre componentele coșului lipsesc din legea publicată în Monitorul Oficial, în august 2020.

Această eroare trebuie corectată, mai ales acum când familiile trec printr-o perioadă grea. La nivelul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lucrăm la completarea legii cu datele lipsă. De asemenea, trebuie luate în calcul și alte tipuri de familii, nu doar pe cea cu doi părinți și doi copii. 

Discutăm proiectul în echipa guvernamentală pentru a găsi cea mai bună variantă. În acest sens, voi discuta cu Marius Budăi, ministrul Muncii, și Adrian Câciu, ministru de Finanțe, pe baza acestei propuneri. 

Ne putem baza pe expertiza specialiștilor de la Institutul de Cercetare a Calității Vieții și de la Institutul Național de Statistică”, a adăugat Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Citeşte mai departe ...

CU BASTONUL PRIN GALATZ

Muzeul de Istorie „Paul Păltânea”, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 7 Galaţi, Şcoala Gimnazială nr. 25 Galaţi şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Galaţi organizează în perioada 11 – 12 aprilie 2022, în cadrul proiectului „O retrospectivă istorică a oraşului Galaţi”, tur cu ghidaj al monumentelor istorice din municipiul Galaţi sub genericul „CU BASTONUL PRIN GALATZ”, pe traseul: Biserica Mavromol – Casa Jean Steuerman (Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi”) – Şcoala şi Biserica bulgară – Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” – Casa Nicolae Alexandrescu (Direcţia Judeţeană de Statistică).
Program: luni, 11 aprilie 2022, ora 13.30, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Galaţi; marţi, 12 aprilie 2022, ora 10.30, Şcoala Gimnazială nr. 25 Galaţi; marti, 12 aprilie 2022, ora 14.00, Şcoala Gimnazială nr. 7 Galaţi. "Orasul Galaţi este plin de poveşti interesante pe care vă invit să le descoperim împreună. De data aceasta, am ales strada Nicolae Bălcescu, unde voi fi ghidul dumneavoastră în descoperirea acestor poveşti despre case şi personalităţile care le-au locuit: Jean Steuerman, Nicolae Alexandrescu etc"- muzeograf dr. Valentin Bodea.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi cu emoţii în lupta pentru promovare

  • Publicat în Sport

Duelul primelor două clasate din seria A a Diviziei A la handbal feminin, CSM Galaţi - CSM Corona Braşov s-a desfăşurat duminică la sala Polivalentă Dunărea într-o atmosferă incendiară. Din păcate, presiunea mare şi-a pus amprenta pe evoluţia fetelor pregătite de Valeriu Costea care au ratat exasperant, printre care trei aruncări de la 7 metri dar şi din poziţii clare de 1-1 cu portarul advers Diana Diaconu, aflată în zi de graţie, fiind nevoite să se recunoască învinse. Echipa braşoveană a gestionat mai bine meciul, a fost foarte montată şi a reuşit o victorie meritată care relansează lupta pentru primul loc care asigură promovarea directă în Liga Florilor. Rezultat final: CSM Galaţi - CSM Corona Braşov 21-25 (8-10). Lotul echipei gălăţene: Bianca Aron 9 intervenţii, Ana Maria Micu, Nicoleta Petre - Ana Maria Lopătaru 5 goluri, Cristina Marcu 3 g, Cristina Andriţa, Mălina Bichir 2 g, Andreea Prescură 2 g, Iulia Eiler, Iulia Sava, Andreea Merlă, Iasmina Ichim 4 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 5 g, Mădălina Mureş, Nikolina Knezevic. Podiumul se prezintă astfel: 1.CSM Corona Braşov 46 puncte, 2.CSM Unirea Slobozia 46 p, 3.CSM GALAŢI 45 p, cu menţiunea că echipa gălăţeană are un meci mai puţin disputat. Echipa gălăţeană va juca runda viitoare, pe 16 aprilie la Bucureşti cu Spartac, lanterna seriei.

Citeşte mai departe ...

Oţelarii lui Dorinel Munteanu şi-au consolidat primul loc în play-off

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a doua etape din play-off 1-4 respectiv play-out 5-10. Cele două echipe gălăţene din seria a 2-a au obţinut victorii importante. Astfel, SC Oţelul a câştigat acasă în faţa unui public numeros derbiul cu CSM 2007 Focşani, ocupanta locului 2, scor final 2-0, după ce la pauză tabela a arătat 1-0. Au marcat: Cisotti (min. 41), italianul fructificând la colţul lung cu latul o minge trimisă în careu de Nica, şi Jardan (min. 46), mijlocaşul originar din Moldova trimiţând cu capul o minge prelungită de Ghiocel după un aut. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a trimis în teren următoarea formulă: Ursu - Rus, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea - Neagu, D. Cireş, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica. În mitanul secund au mai evoluat: Savu, Farcaş, Adăscăliţei, Nistor şi Green. Situaţia din play-off se prezintă astfel: 1.SC OŢELUL GALAŢI 52 puncte, 2.CSM 2007 Focşani 47 p, 3.Aerostar Bacău 34 p, 4.Metalul Buzău 33 p. În runda următoare, oţelarii se vor deplasa pe terenul formaţiei Metalul Buzău. Partida se va disputa vineri 15 aprilie, de la ora 17.00.
La rândul ei, Sporting Lieşti s-a impus clar pe teren propriu în faţa celor de la Viitorul Ianca, scor final 4-1 (1-0) în derbiul pentru locul 5. Pentru lieşteni au marcat: Grigoraş, Iordache, Stan 2 goluri. Antrenorul Cristian Brăneţ a început cu 11-le: A.Brăneţ - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Mihu, Stan, Iancu - Iordache, Grigoraş. Au mai evoluat: Bîrlădeanu, Sevastian, Chiriac, Cucu, Iftimie. Sporting va juca următorul meci pe 15 aprilie în deplasare cu CSM Rm. Sărat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri