Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 27 Februarie 2022 - Regional Press

Peste 2.500 de refugiați ucraineni au intrat în Galați, în ultimele 24 de ore

  • Publicat în Social

Prin punctele de trecere a frontierei din județul Galați au intrat, în perioada 26.02.2022, ora 8,00, - 27.02.2022, ora 8,00, 2.538 cetățeni ucraineni (1.689 prin PTF Galați rutier și 849 prin PTF Oancea), din care 5 persoane au solicitat azil, informează Prefectura Galați.

69 de persoane au fost cazate la blocul M, iar alte 361 sunt în căminele studențești. Conform datelor furnizate de Universitatea „Dunărea de Jos”, în căminele studențești există o capacitate de cazare de 770 de locuri.

Autoritățile anunță că sunt pregătite să deschidă și alte spații de cazare, acestea urmând să fie operaționalizate atunci când va fi necesar.

Totodată, a fost deschis un punct de informare pentru cetățenii ucraineni. Acest punct de informare a fost pus la dispoziție de Crucea Roșie și a fost instalat cu ajutorul pompierilor. În centrul de informare, situat în zona Port Bazinul Nou, vor fi în permanență voluntari, vorbitori de limbă ucraineană.

La nivelul județului Galați a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcționa la nivelul Prefecturii, unde există și un translator.

Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon 0236.460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada s-a impus şi la Dej

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Sergiu Stancu şi-a continuat programul infernal duminică la Dej cu Unirea. Cu formula: Sobirov, Rangel, Sestan, Talpă, Raic, Bala - Kantor, libero, CSM Arcada a controlat autoritar primul set. Dejenii s-au agăţat de cel de-al doilea în care au dat o replică pe măsura adversarului, au avut chiar două mingi de 1-1 dar Sobirov cu un blocaj şi căpitanul Raic cu atacul decisiv au readus lucrurile pe făgaşul normal. CSM Arcada a încheiat meciul în stil de campioană în minim de seturi. Rezultat final: Unirea Dej - CSM Arcada 0-3 (-12, -26, -15). Pentru echipa gălăţeană au punctat: Sestan 15 puncte, Raic 15 p, Talpă 10 p, Sobirov 8 p, Bala 4 p, Toro 4 p, Rangel 3 p, Raţă 1 p. Au mai jucat: Teleleu şi cei doi libero: Kantor şi Cristudor. După 20 de etape, podiumul Diviziei A1 arată astfel: 1. CSM ARCADA GALAŢI 56 puncte, 2. Steaua Bucureşti 50 p, 3. SCMU Craiova 47 p.

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați: Bloc de locuințe pentru refugiații din Ucraina

Primăria Galați a pus la dispoziția refugiaților din Ucraina un bloc de locuințe cu 48 de camere. 

„Ajutăm refugiații ucraineni. Foarte mulți oameni și-au părăsit casele din cauza războiului din Ucraina și au ajuns în aceste zile la Galați. Noi am cazat deja zeci de refugiați la blocul M11 din cartierul Micro 17, unde au fost bine primiți. Va mulțumesc tuturor celor care vă implicați și ajutați în astfel de momente. Sunteți la înălțime! Continuăm să ajutăm”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a luat decizia înfiinţării unui grup operaţional de lucru, a cărui misiune va fi să ofere  informaţii persoanelor din Ucraina care solicită orice tip de ajutor. 

  „0790288000 – acesta este numărul de telefon destinat refugiaţilor din Ucraina care au nevoie de ajutor. Este numărul centrului de permanenţă care funcţionează la Prefectura Galaţi şi care este în legătură cu toate instituţiile are gestionează situaţia refugiaţilor, inclusiv Primăria Galaţi. Important! Cei care doriţi să faceţi donaţii aveţi la dispoziţie punctele de colectare ale Crucii Roşii – Banca pentru Alimente, la Carrefour, la centrul comercial Shopping City Galaţi. Atenţie: sunt acceptate doar alimente neperisabile, apă îmbuteliată şi articole de îmbrăcăminte noi! Ajutăm! Suntem solidari”, a anunţat primarul Pucheanu.
    
 
Citeşte mai departe ...

Un semn de solidaritate de la Iaşi

Ateneul Naţional din Iaşi informează că demarează o campanie de solidaritate pentru artiştii din Ucraina, în contextul situatiei tragice care a cuprins ţara vecină.
În cursul zilei de vineri, Ateneul ieşean a trimis scrisori de solidaritate către teatru şi instituţii publice din Cernăuţi, Kiev, Odessa, Herson şi Nijîn - localităţi în care trupa ieşeană de actori a avut reprezentaţii în trecut, exprimându-şi regretul pentru momentele tragice din Ucraina.
Pentru a veni în sprijinul artiştilor din ţara vecină, Ateneul Naţional din Iaşi va pune la dispoziţie institutiilor publice ucrainene de cultură infrastructura existentă, sceno-tehnică, servicii de cazare, precum şi alte servicii necesare pentru continuarea activităţilor culturale artistice.
"Cu gândul la greu încercatul popor ucrainean, oferim sprijinul nostru artiştilor din Ucraina, colaboratori şi instituţii prietene, de a se putea exprima artistic pe scena Ateneului. Suntem profund îndureraţi pentru pierderile suferite şi îi purtăm în gândul şi rugăciunile noastre pe toţi cei afectaţi de război", a declarat managerul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei.

Citeşte mai departe ...

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, mesaj de mulțumire pentru gălățenii care ajută refugiații ucraineni

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a transmis un mesaj de mulțumire persoanelor care au dat dovadă de solidaritate și au ajutat refugiații ucraineni: „Orice gest, orice vorbă bună, orice ajutor contează acum”.
 
„O dramă îngrozitoare se petrece la granițele României, iar mii de ucrainenii fug în aceste momente din fața tancurilor și a bombelor. Familii de ucraineni, mare parte formate din femei și copii, au ajuns deja la Galați și au fost ajutate de către autorități, iar toți cei care ne vor cere ajutorul și de acum înainte îl vor avea pe deplin.
 
Multumesc tuturor gălățenilor care au sărit să-i ajute, fără ezitare, într-un gest remarcabil de solidaritate, pe ucrainenii care au fugit din calea razboiului. Dincolo de ajutor, le-au oferit și speranța că umanitatea și solidaritatea nu sunt doar niște simple idealuri. Orice gest, orice vorbă bună, orice ajutor contează acum”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 
Citeşte mai departe ...

O victorie importantă pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

 Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit în weekend dubla CSM Galaţi - HC Fenestela 68 Braşov din cadrul Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă. Miza a fost foarte mare, cele două combatante aflându-se în luptă directă pentru locul 4, ultimul care asigură prezenţa în play-off. Echipa gălăţeană pregătită de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă a intrat sâmbătă foarte motivată pe gheaţă, a marcat de două ori în prima treime: Chemerilov ajutat de Kulikov şi Nazarov şi Makarov, asistat de Yemilianenko şi Kyrychenko, au continuat să atace susţinut şi în partea a doua dar pucul a refuzat să intre în poartă. Cu 10 minute înainte de final, oaspeţii au redus diferenţa pe tabela de marcaj, meciul s-a încins, au scos portarul şi au forţat egalarea dar Mircea Constantin după intercepţia lui Hildebrand a consfinţit victoria. Rezultat final: CSM Galaţi - Fenestela 68 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). CSM Galaţi se menţine pe locul 4 cu 37 de puncte la patru lungimi de adversara sa. Partida revanşă este programată duminică de la ora 18.30.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri