Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Joi, 22 Decembrie 2022 - Regional Press

Gălățenii vor petrece REVELIONUL în stradă!

  • Publicat în Social

Primăria municipiului Galați informează că în noaptea dintre ani se va organiza Revelion în stradă și vor fi trei locuri din oraș de unde se vor lansa focuri de artificii.

Revelionul public, denumit generic „Revelion în stradă 2022-2023 – Galați – Lights all night“, se va desfășura în centrul orașului, la intersecția străzilor Brăilei și Domnească, iar punctele de unde vor fi lansate focurile de artificii sunt: Faleza Superioară (zona Elice), esplanada din fața Sălii Sporturilor și parcarea Shopping City Galați.

Programul Revelionului 2022-2023 din centrul orașului începe la ora 22.00 și se încheie la ora 02.30, fiind asigurat de acompaniamentul muzical realizat de DJ Andrei Codreanu, DJ Eugen Anghel, DJ Marius Ilie și MC Liviu Stoica.

Citeşte mai departe ...

A început vacanța de iarnă!

Începând de vineri, 23 decembrie, urmează vacanța de sărbători pentru elevi. Aceștia vor avea 17 zile libere, până pe 8 ianuarie, inclusiv.

Anul viitor, cursurile încep cu modulul 3, de luni, 9 ianuarie.

Totodată, având în vedere secționarea anului școlar 2022 – 2023, pe module educaționale, prima mini-vacanță pe care elevii din Galați (și din alte 28 de județe), așa cum s-a stabilit de către Ministerul Educației, la începerea cursurilor, este în perioada 20-24 februarie, timp de cinci zile.

Citeşte mai departe ...

„Orășelul lui Moș Crăciun” rămâne deschis în centrul orașului, în zona Spicu, până pe 7 ianuarie 2023

Totodată, doar până mâine, 23 decembrie, Moș Crăciun va fi prezent în centrul orașului, începând cu ora 16.00. Mai mult, aici vor avea loc în continuare spectacole și activități pentru copii, ne-a asigurat municipalitatea gălățeană. Cu această ocazie primarul Ionuț Pucheanu a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în concursul lansat pentru cel mai frumos brad.

”Felicit elevii celor 36 de școli care au participat la concursul de împodobit brazi care vor fi donați unor persoane aflate în dificultate. Bradul câștigător este cel împodobit de elevii Școlii nr. 11 (bradul numărul 27) care a strâns cele mai multe voturi din partea publicului.”

Toți cei care au votat au aflat și modul inedit – o poezie postată în social media - prin care echipa Școlii 11 și-a promovat bradul:

”Roz, magenta, alb perlat,

Bradul nostru l-am ornat,

Am muncit cu bucurie

Școala noastră ca să fie

Prima și cea mai votată,

Fiindca este minunată,

O școală prietenoasă,

O culoare fabuloasă!

Votați școala anului, culoarea anului!”

La final, reprezentanții echipei câștigătoare au mulțumit celor care i-au votat pentru Locul I.

”Este incredibil de plăcut să știi că există oameni în lume care ne-au oferit cadouri atât de neprețuite precum atenția și votul lor. Mulțumim domnilor profesori pentru implicare, mulțumim elevilor pentru devotament, mulțumim părinților pentru răbdare și nu în ultimul rând mulțumim “Orășelul lui Moș Crăciun”pentru șansa oferită. Am demonstrat că suntem puternici și nu ne oprim aici. Cu stimă și respect, colectivul Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu” Galați”

Citeşte mai departe ...

Gălățeanul Laurențiu Asaftei, noul comisar-șef al Protecției Consumatorului – Regiunea Sud-Est

Fostul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați, Laurențiu Asaftei, a fost detașat, pentru o perioadă de 6 luni, în funcția de comisar-șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor pe Regiunea Sud-Est.

Numirea a intrat în vigoare din 19 decembrie 2022.

De la înlocuirea sa de la conducerea ITM Galați (în iulie 2022) și până la numirea în noul post, Laurențiu Asaftei a ocupat o funcție executivă la Serviciul teritorial Galați al Agenției Naționale pentru Arii Protejate.

Citeşte mai departe ...

Primul transfer al iernii la Oţelul

  • Publicat în Sport
SC Oţelul Galaţi a parafat deja primul transfer din această iarnă, mijlocaşul Octavian Ursu, 28 de ani, jucător de bandă ce a evoluat în acest sezon pentru colega de eşalon 2, CSC Şelimbăr. În prima parte a stagiunii, a evoluat în 17 meciuri, marcând 4 goluri, fiind golgeterul formaţiei sibiene. Ursu a înscris în poarta Oţelului în remiza, scor 1-1 din cea de-a 4-a etape a Ligii a 2-a. Noul oţelar şi-a început cariera la Mediaş, localitatea sa natală şi a mai evoluat în cariera sa de până acum la Universitatea Cluj, Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Tg. Mureş, Olimpia Satu Mare, din nou U Cluj, Poli Timişoara, UTA Arad, reuşind promovarea în Liga 1 unde a jucat 17 meciuri în Liga 1, reuşind să înscrie un gol, Rapid Bucureşti şi o nouă promovare în prima ligă. Octavian Ursu s-a făcut remarcat prin execuţiile sale de la distanţă sau din lovituri libere, reuşind câteva goluri spectaculoase prin acest procedeu, dar apare la finalizare şi din interiorul suprafeţei de pedeapsă.
Citeşte mai departe ...

Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „A fost o perioadă intensă, suntem satisfăcuți de ceea ce am reușit în Europa, ne dorim să câștigăm din nou titlul de campioană și...Cupa Românieiu

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi a dominat în ultimii patru ani competiţiile naţionale şi a reprezentat cu cinste România în cupele europene. Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru formaţia pregătită de Sergiu Stancu care şi-a trecut în palmares eventul: titlul de campioană şi Cupa României. Bala, Talpă, Madsen, Raţă&Co sunt hotărâţi să continue seria evoluţiilor bune şi în 2023 şi vor să cucerească al cincilea titlu consecutiv de campioni naţionali şi să repete isprava şi în Cupa României. „Cu siguranţă a fost o primă parte intensă, cu multe meciuri, cu meciuri în Europa, în campionat şi în Cupa României. Suntem satisfăcuţi de ceea am reuşit în Europa. Am ajuns din nou în partea a 2- a competiţie, în faza Play off-urilor Cev Cup unde vom întâlni o echipă foarte bună din ţara Campioanei Mondiale, Italia. În campionat suntem la patru puncte de locul 1 şi cu siguranţă ne dorim să câştigăm din nou titlul de campioană. La fel şi în Cupa României, ne dorim să câştigăm din nou acest trofeu”, a concluzionat antrenorul Sergiu Stancu. CSM Arcada a intrat pentru câteva zile în vacanţă şi va reveni la antrenamente pe 27 decembrie. Primul joc oficial din 2023 va fi pe 10 ianuarie, la Galaţi în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00 cu Piacenza, manşa tur din faza play-off-urilor CEV Cup. Returul a fost programat pe 25 ianuarie la Perugia.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu, despre reglementarea pensiilor speciale: Se limitează drastic pensionarea anticipată a celor care dețin pensii de serviciu

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Muncii pentru modificarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de beneficiari, precum și de recalculare a pensiilor speciale pentru judecători și procurori  respectă atât prevederile PNRR, cât și deciziile CCR și a fost realizat pe baza propunerilor Băncii Mondiale, a anunțat Viorica Sandu, deputat PSD, pe Facebook.

„Încă suntem în discuţii cu Comisia Europeană. Avem acest proiect trimis în avizare către CSM, îl vom trimite și către ministerele interesate. (...) Nu se va mai depăşi venitul din activitate şi vom avea şi acea vechime minimă necesară pentru a accesa un astfel de drept”.

Actul normativ urmează recomandările Băncii Mondiale și elimină numeroasele inechități care, pe bună dreptate, iritau opinia publică. Fără pensionări la 40 ani și nicio pensie mai mare ca salariul! Scade cota „specială” care se acordă beneficiarilor de pensii de serviciu.

Principii realizate prin propunerea legislativă:

„Nicio pensie nu va fi mai mare decât salariul din perioada de activitate. Pensia nu poate depăși media veniturilor din 12 luni consecutive de activitate. (În cazul magistraților, pensiile în plată magistraților se recalculează după principiul enunțat aici).

Se reduce baza de calcul de la 80% la 65% din media veniturilor nete din 12 luni consecutive de activitate, cu excepția magistraților, potrivit deciziilor CCR.

Crește vechimea obligatorie în specialitate la minimum 15 ani, iar pentru Justiție la minimum 25 de ani, fără perioade asimilate. Nimeni se mai poate să intre în specialitate pentru o perioadă scurtă de timp, la finalul carierei, pentru a beneficia de pensie specială!

Se limitează drastic pensionarea anticipată a celor care dețin pensii de serviciu. Regula generală este vârsta de 60 de ani. În cazul magistraților, nu se pot pensiona anticipat dacă nu au minim 20 de ani vechime în specialitate, iar în acest caz, pensia scade cu 1% pentru fiecare an din diferența până la 25.

Se reduc substanțial cheltuielile totale cu pensiile și indemnizațiile de serviciu, potrivit prevederilor PNRR”, a transmis Viorica Sandu, deputat PSD.

Citeşte mai departe ...

Parcul de la „Elice”, loc emblematic al orașului Galați, va fi modernizat

Primăria municipiului Galați informează că Parcul de la „Elice”, loc emblematic al orașului, va primi un aspect modern.

Lucrările presupun în principal realizarea de alei pietonale cu dale din granit, instalarea sistemului de irigații pentru spațiile verzi, instalarea sistemului de iluminat utilitar și de ambianță, instalarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban, dar și a unor zone de umbrire.

Astfel, în urma licitației publice pentru amenajarea parcului, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă Asocierea Moviland Met SRL - Consumcoop - Fraicom SRL.

Valoarea contractului este de 2,8 milioane de lei fără TVA, iar durata este de 12 luni (2 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor).

Citeşte mai departe ...

Patru „academicieni” de la Phoenix Galați convocați la Naționala României

  • Publicat în Sport
Campionatul Naţional de baschet Under 16 masculin a programat în weekend partide unei noi etape duble. Sala LPS din oraşul nostru a găzduit un duel foarte interesant între Academia de Baschet Phoenix şi U BT Cluj Napoca. „Academicienii” conduşi de Dalibor Dixon Destanovic şi-au făcut foarte bine temele, au respectat cu stricteţe planul tehnico-tactic stabilit şi au obţinut două victorii muncite şi foarte preţioase. Rezultatele înregistrate: Phoenix -U BT 72-68 şi 75-69. Lotul de jucători: David Mărgărit, Ianis Mihai, Luca Arfire, Răzvan Băluţă, Mihnea Danău, Marian Ghiran, Tiberiu Chiper, David Brăilescu, Sebastian Boghean, Matei Stanciu, Luca Dumitru, Matei Şorodoc. După aceste victorii, echipa gălăţeană îşi consolidează locul 2 cu 10 puncte în grupa 3-a. Ca urmare a evoluţiilor foarte bune din prima parte a sezonului, patru jucători de la Academia de baschet Phoenix: Cosmin Buboiu, Mihnea Danău, David Brăilescu şi Matei Şorodoc au fost convocaţi la Naţionala României Under 16 pentru un stagiu de pregătire centralizată în perioada 20-30 decembrie la Târgovişte.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri