Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 - Regional Press

Fetele de la CSU Hygienium au pierdut dramatic în tie-break

  • Publicat în Sport

Divizia A2 seria Est la volei feminin a programat sâmbătă meciurile penultimei etape din tur. La sala Puşkin -Florin Balaiş şi-au dat întâlnire formaţiile CSU Hygienium Galaţi şi CSM Constanţa. Cei prezenţi au asistat la o partidă dramatică, spectaculoasă şi cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. Constănţencele au început tare, şi-au surprins adversarele şi şi-au adjudecat primul set după un neverosimil 7-25. Fetele pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic s-au trezit imediat la realitate, au revenit spectaculos, au câştigat următoarele două seturi şi au trecut în avantaj. Oaspetele nu au renunţat, au crezut în şansa lor până la capăt şi au întors soarta meciului. Tie-break-ul a fost dramatic, CSU a pornit bine a condus cu 3-1, echilibrul s-a menţinut mult timp, gălăţencele au revenit şi au egalat la 12 dar finalul a aparţinut formaţiei de pe Litoral care s-a impus la limită. Rezultat final: CSU Hygienium Galaţi -CSM Constanţa 2-3 (-7, 18, 19, -19, -13). Echipa gălăţeană a folosit formula: Ioana Ştefu, Camelia Vasile, Maria Vilău, Alexandra Iordache, Sorina Răileanu, Andreea Stănescu -Alexandra Iordan, libero. Au mai jucat: Diana Hanţău, Maria Neacşu, Crina Arbunea, Cristina Popoiu - Iulia Sava, libero. CSU va juca ultimul meci din acest an pe 28 decembrie la Bucureşti pe CTF Mihai I.

Citeşte mai departe ...

Noi parcări rezidențiale atribuite în Galați

  • Publicat în Social

Pe site-ul Primăriei Galați a fost publicată lista cu cererile declarate admise pentru atribuirea unui loc de parcare, din Etapa VI - Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Țiglina II, Micro 18 și Micro 21.

În termen de 15 zile lucrătoare, începând din 20 decembrie, solicitanții ale căror cereri au fost declarate admise vor putea achita tariful abonamentului de parcare domiciliu/reședință.

Neachitarea abonamentului în termenul precizat duce la pierderea dreptului asupra locului de parcare atribuit, precizează municipalitatea.

Achitarea tarifului se poate face prin următoarele modalități de plată:

- cu numerar sau cu cardul bancar la sediile Direcției de Taxe, Impozite și alte Venituri Locale;

- on-line pe www.ghiseul.ro;

- la stațiile Self Pay.

Abonamentele vor fi valabile începând cu 1 ianuarie 2023 și se pot ridica după data de 13 ianuarie 2023, de la sediul Primăriei municipiului Galați din str. Domnească nr. 54.

Citeşte mai departe ...

Cutremur de peste 4 pe Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe Richter s-a produs, sîmbătă, în Zona Seismică Vrancea, judeţul Buzău, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 07:42:58 (ora locală a României), în zona Seismică Vrancea, Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 144km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68 km E de Brasov, 85 km NE de Ploiesti, 108 km S de Bacau, 124 km V de Galati, 124 km V de Braila, 137 km N de Bucuresti, 154 km NE de Pitesti, 182 km E de Sibiu, 189 km SV de Iasi, 202 km N de Ruse.  

Un alt cutremur cu magnitudine de peste 4 s-a produs, vineri, în judeţul Vrancea. 

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătății: Galațiul devine un centru medical oncologic important, cu două acceleratoare liniare

Galațiul devine un centru medical oncologic important, cu două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și singurul din această zonă a țării. Primul accelerator a tratat, din decembrie 2019 până în prezent, peste 2200 de pacienti, a anunțat Ministerul Sănătății. 

 Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost prezent la inaugurarea celui de-al doilea accelerator din centrul de radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgența “Sf. Apostol Andrei” din Galați.

„Noul accelerator liniar este un aparat de radioterapie de ultimă generație, care permite tratamentul modern de înaltă precizie al tumorilor maligne. Acceleratorul va fi folosit pentru tratarea a aproximativ 60 de pacienți oncologici zilnic. Valoarea acceleratorului liniar și a lucrărilor de amenajare necesare pentru instalare este de 2,3 milioane de dolari. Echipamentele specifice de radioterapie, în număr de 15, au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale pentru 11 locații din întreaga țară”, a transmis Alexandru Rafila. 

Programul Ministerului Sănătății, implementat în perioada 2018-2022 urmărește atingerea mediei europene de 3.5 acceleratoare la 1 milion de locuitori, iar în ultima perioadă s-au făcut progrese importante în acest sens dublându-se numărul acestor echipamente la nivel național (de la 1.4 la 3 acceleratoare la 1 milion de locuitori).

"Este o zi importantă pentru medicina gălățeană. De astăzi, pacienții cu afecțiuni oncologice se pot trata la Galați cu ajutorul a două acceleratoare liniare de particule. Noul echipament medical, care a fost deja pus în funcțiune, este unul dintre cele mai performante din lume, fiind dotat cu tehnologie de ultimă generație. Galațiul este unul dintre puținele centre medicale din țară ce deține două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și singurul din această zonă a țării. Am avut onoarea de a-l avea alături pe ministrul Sănătății, căruia îi mulțumesc că a venit la Galați și că a acceptat invitația noastră de a vizita și câteva investiții realizate de Consiliul Județean în domeniul sănătății, precum cele două clădiri construite pentru Ambulatoriile de Specialitate ale Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului Județean, modernizarea Unității de Primiri Urgențe sau Centrul de diagnosticare a cancerului cu ajutorul PET-CT-ului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, la nivelul Spitalului Județean care are o maternitate de nivel III, au fost livrate nouă incubatoare de către Ministerul Sănătății în cadrul Programului național care a permis achiziționarea și dotarea în acest an cu 190 de incubatoare a maternităților și secțiilor de neonatologie din întreaga țară.

Asigurarea accesului pacienților la servicii oncologice, precum și accesul mai bun al copiilor prematuri la îngrijire medicală sunt două dintre prioritățile Ministerului Sănătății care va continua investițiile în aceste sectoare.

 
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a câştigat fără emoţii

  • Publicat în Sport

Divizia A la volei masculin a programat în weekend partidele celei de-a 11-a etape ultima din tur. CSM Galaţi a tranşat repede partida programată vineri seara pe teren propriu cu Unirea Dej, scor final: 3-0 (17, 9, 16). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Sobirov 3 puncte, Lescov 1 p, Madsen 17 p, Magdaş 1 p, Malescha 12 p, Bala 7 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Smits 1 p, Bartunek, Butnaru 1 p, Raţă 12 p, Talpă 5 p Cristudor -libero. CSM Arcada încheie turul campionatului pe locul 3 cu 26 de puncte. Echipa gălăţeană nu va intra în vacanţă pentru că duminică şi luni va juca la sala Polivalentă Dunărea dubla cu Universitatea Cluj Napoca din cadrul Cupei României.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au învins la un punct Steaua şi au urcat pe primul loc

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit vineri seara partida CSM Galaţi -Steaua Bucureşti din cea de-a 11-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet. Publicul gălăţean a răspuns prezent în număr mare şi şi-a susţinut cu frenezie favoriţii. Baschetbaliştii lui Florin Nini nu s-au lăsat mai prejos şi i-au răsplătit cu o victorie extrem de importantă pentru configuraţia clasamentului Conferinţei B. CSM Galaţi, cu două achiziţii noi: americanul Dupree Gibs Jr. şi sârbul Nikolic care i-au înlocuit pe americanii Strong şi Hayes, au început excelent, cu un ecart de 9-0 şi au condus pe tabela de marcaj în primele 29 minute. Steaua a revenit spectaculos şi meciul a căpătat accente dramatice în ultimul sfert. A fost rândul steliştilor să treacă la conducere cu +6 dar echipa gălăţeană a gestionat bine o situaţie complicată, a revenit şi a obţinut o victorie de infarct după ce Dupree Gibs Jr. a transformat două libere în ultimele cinci secunde iar Steaua a irosit ultima posesie. Rezultat final: CSM Galaţi -Steaua Bucureşti 82-81 (19-17, 24-21, 14-20, 25-23). Lotul echipei noastre: Harris-Dyson 2 puncte, o recuperare, 2 pase decisive, 2 intercepţii; Prijovic (18 p, 6, 0, 0); Petică (14 p, 2, 0, 1); Mitrovic (23 p, 4, 2, 1); Calenic (2 p, 0, 1,0); Stan (0, 1, 0, 0), Armus (4 p, 7, 0, 0), Dupree-Gibs Jr. (14 p, 2, 1, 2), Ciotlăuş (3 p, 5, 0, 0), Nikolic (2 p, 0, 1, 0). Din lot au mai făcut parte: Azaria, Gherman. CSM Galaţi a urcat pe primul loc cu 16 puncte şi va mai disputa un joc în acest an, tot acasă pe 23 decembrie, de la ora 18.00 cu ABC Athletic Constanţa.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri