Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Joi, 24 Noiembrie 2022 - Regional Press

Palatul Administrativ din Galați, renovat prin PNRR

Sediul Prefecturii din Galați va fi renovat printr-o finanțare din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Proiectul "Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al Județului Galați- corp A", în valoare de 11.200.989,50 lei, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul PNRR”, a anunțat subprefectul gălățean Ciprian Manea, pe Facebook.

Palatul Administrativ Galați este o clădire monument istoric construită după proiectul arhitectului Ion Mincu, în perioada anilor 1904-1905, pentru a servi ca Palat Administrativ al Galațiului care făcea parte din județul Covurlui. Inaugurarea a avut loc la 27 aprilie 1906.

Este prima lucrare a lui Ion Mincu pentru un edificiu public reprezentativ.

Clădirea, care servește ca sediu al Prefecturii Galați, a fost reabilitată și consolidată în anul 2004.

Citeşte mai departe ...

A şasea victorie sezonală pentru handbaliştii de la CSU Galaţi

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal masculin a programat joi partidele unei etape intermediare. CSU Galaţi a jucat în deplasare cu HC Pietricica Neamţ. Echipa gălăţeană, care a fost condusă la acest joc de veteranul Cristi Mârşiu supervizat de antrenorul Florin Andronic, care a fost reţinut la Galaţi dar şi-a condus magistral echipa prin telefon a început tare şi a condus cu 10-4 în min.18. Nemţenii nu au renunţat, au revenit şi prima repriză s-a încheiat la egalitate. Gazdele au început cu gol partea a doua şi au condus pentru prima şi ultima dată pe tabela de marcaj. Handbalişii gălăţeni au apăsat pedala de acceleraţie, s-au desprins decisiv şi au obţinut o victorie facilă. Rezultat final: HC Pietricica Neamţ -CSU GALAŢI 28-36 (12-12). Lotul folosit: Dinu, Fuică -Domoc, Soare 7 goluri, Zaharia, Buţea 5 g, Chertif, Ioniţă, Bădărău 5 g, Broască 1, Andrei 2 g, Albu 4 g, Chiriac 4 g, Ionescu 6 g, Mârşiu, Pascu. A fost cea de-a 6-a victorie sezonală pentru CSU, care îşi consolidează locul 3 în seria A, cu 18 puncte. Etapa viitoare este programată pe 27 noiembrie când formaţia noastră va primi vizita la sala Siderurgistul, de la ora 12.00 celor de la CSM Vaslui II.

Citeşte mai departe ...

Ceremonii de Ziua Națională a României, la Galați

Primăria municipiului Galați, în colaborare cu Instituția Prefectului – județul Galați și  Garnizoana Galați, organizează ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022. Programul manifestărilor cuprinde Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor, precum și defilarea cu trupe și tehnică militară pe strada Brăilei, zona Țiglina (Arcada).

Ceremoniile se vor desfășura după cum urmează:  

I. Catedrala Arhiepiscopală

10.30-11.00 Te Deum

II. Mausoleul Eroilor – Cimitirul Eternitatea

11.30 – 12.00 Ceremonial militar și religios

- Întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului de stat al României;

- Oficierea serviciului religios;

- Alocuțiuni;

- Depunere de coroane de flori.

III. Strada Brăilei (Țiglina I)

13.00 – 14.00 Defilare cu personal și tehnică

- Întâmpinarea oficialităților;

- Intonarea imnului de stat al României;

- Evocarea importanței zilei de 1 Decembrie;

- Mesajul Guvernului;

- Momente artistice;

- Parada militară.

La defilare participă cu detașamente și tehnică UM01552, UM01551, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră,  Poliția Locală și Penitenciarul Galați. 

Citeşte mai departe ...

Sărbători pline de evenimente la Galați: „Orășelul lui Moș Crăciun” la Spicu

Spectacole, patinoar în aer liber, carusel, târguri tradiționale, concurs de împodobit brazi, paradă militară, cadouri pentru copii, întâlniri cu Moș Crăciun, precum și numeroase momente artistice. Sunt câteva dintre acțiunile care vor avea loc în perioada următoare la Galați cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Zilei Naționale a României și a Sărbătorii Crăciunului.

„Târgul de Sfântul Apostol Andrei”. Se va desfășura în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022 în Grădina Publică. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea închinată ocrotitorului spiritual al orașului și totodată marchează trecerea către sezonul sărbătorilor de iarnă. Atmosfera tradiţională românească va fi întreținută de 35 de artizani şi meşteri populari specializaţi în olărit, confecționarea iilor, a lumânărilor, a lânei împâslite, aranjamente florale, pictură naivă, pielărie şi cojocărie, cioplirea lemnului, sculptura icoanelor, accesorii şi costume populare. Mai mult, în fiecare seară vor fi spectacole de muzică populară. Pentru acest eveniment, în urma licitației publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 109.900 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Procesor Tech.

„Orășelul lui Moș Crăciun”. Se va desfășura în perioada 30 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023 în centrul orașului, în zona „Spicu”. Vor fi o serie de activităţi atractive care celebrează Crăciunul. Vor fi activități distractive pentru copii (carusel, maşinuţe electrice, Atelierul lui Moș Crăciun, patinoar, concurs de împodobit brazii etc.), gustări tradiționale și daruri de sărbători. Iar de Anul Nou va fi un show festiv. Pentru acest eveniment, în urma licitației publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 180.000 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Autentic Tehnology & Events.

1 Decembrie - Ziua Națională a României. Va cuprinde paradă militară, precum și momente artistice pe Bulevardul Brăilei, în zona parcului din Țiglina.

„Serbările de Sfântul Andrei”. Este un eveniment care va avea loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie pe Faleza Superioară a Dunării. Va cuprinde spectacole și un târg.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii: Legea dialogului social, adoptată în Parlament

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Legea dialogului social. Propunerea legislativă privind dialogul social a trecut cu 198 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă”.  46 de parlamentari s-au abținut de la vot.

 „Legea Dialogului Social a fost adoptată de Parlamentul României după ani de zile în care sindicatele, patronatele și factorul politic au dezbătut acest act normativ. Le mulțumesc sindicatelor, patronatelor si parlamentarilor care au participat, în ultimele zile, la discuții pe această temă, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, dar și în Parlamentul României, mai ales că Legea Dialogului Social este jalon în PNRR, cu termen de adoptare trimestrul patru din 2022”, a scris ministrul Marius Budăi, printr-un mesaj postat pe Facebook.
Citeşte mai departe ...

Proiecte de 7,8 milioane de euro finanțate prin PNRR

Primăria municipiului Galați informează că au fost aprobate spre finanțare prin PNRR încă șase proiecte totalizând peste 7,8 milioane de euro. Pe lista proiectelor aprobate la finanțare se află renovarea energetică a Sălii Sporturilor, precum și reabilitarea energetică a unei școli și a unei grădinițe.

Lista noilor proiectelor aprobate astăzi la finanțare: 

1. Renovare energetică, blocul M1, str. George Coșbuc nr. 3, Țiglina II, Asociația de Proprietari nr. 252 BIS - 16.026.176,23 lei

2. Renovarea energetică a Sălii Sporturilor - 11.527.639,34 lei

3. Renovarea energetică a imobilului din str. Maior Iancu Fotea nr. 6 - 759.901,44 lei

4. Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 39 - 2.177.540,59 lei

5. Renovarea energetică a imobilului din str. Călugăreni nr. 16A - 757.323,93 lei

6. Renovarea energetica a Școlii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu" 7.316.658,24 lei

„Până la această dată, municipiul Galați a obținut finanțare pentru 47 de proiecte totalizând aproximativ 75 de milioane de euro”, a anunțat Primăria Galați. 

 

Citeşte mai departe ...

Schimb de experiență academică și de bune practici educaționale între UDJG și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

O delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, condusă de domnul prorector Silvius Stanciu participă zilele acestea la simpozionul „Tradiție și performanță în educația europeană. Dezvoltarea parteneriatelor educaționale între Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați și instituții de învățământ din Republica Moldova, cu sprijinul autorităților publice locale și raionale”, care se desfășoară în Republica Moldova, la sediul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Marți, 22 noiembrie, a avut loc o întâlnire de lucru cu conducerea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de bunele practici educaționale și de cercetare în cele două instituții, parteneriate educaționale și de cercetare.

La întâlnire au participat dna Natalia Gașițoi, Rector al USARB, dna Lidia Pădureac, prorector USARB, Excelența Sa Dr. Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorector UDJG, conf. dr. Maricica Stoica, Prodecan al Facultății Transfrontaliere.

Schimbul de bune practici educaționale și de cercetare între cele două instituții universitare face parte din simpozionul „Tradiție și performanță în educația europeană. Dezvoltarea parteneriatelor educaționale între Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați și instituții de învățământ din Republica Moldova”.

Delegația universității noastre va participa astăzi la un simpozion la care sunt așteptate 65 de personae, reprezentanți ai Consulatului României la Bălți, președinți și vicepreședinți de raioane, șefi de direcții raionale și alți invitați, factori de decizie din mai multe raioane din Regiunea de Nord a Republicii Moldova. Întâlnirea face parte din campania „Parteneriat pentru performanță educațională” de promovare a ofertei educaționale și de cercetare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cea mai mare instituție academică din Regiunea de Sud-Est a României.

Citeşte mai departe ...

United a pierdut onorabil cu Barca

  • Publicat în Sport

Faza Elite Round din UEFA Futsal Champions League a debutat miercuri cu 16 echipe repartizate în patru grupe. Campioana României United Galaţi, prezentă la masa bogaţilor a debutat cu un meci de gală împotriva celor de la Barca, deţinătoarea trofeului. Tigrii lui Florin Ignat nu au fost impresionaţi de numele adversarei şi au dat o replică consistentă. Partida a început cu ritm fără perioada de tatonare, spaniolii au deschis scorul în min.2 dar căpitanul Burdujel a reuşit să egaleze după o recuperare şi un şut prin surprindere de la mare distanţă. Barca a condus cu 5-1 la pauză dar echipa gălăţeană a irosit câteva ocazii prin: Cireş, Dudău şi Boşneagă. La reluare, Ignat a decis să joace cu Crişan fly-gokeaper pentru a creşte posesia, Crişan a finalizat contraatacul iniţiat de Araujo iar campioana Europei nu a reuşit mare lucru şi a mai înscris un singur gol, vinovaţi fiind cei doi portari Toniţă şi Cârdei, cu multe intervenţii curajoase. Rezultat final: Barca -UNITED 6-2 (5-1). United a început cu formula: Toniţă -Burdujel, Crăciun, Araujo, Cardenas. Au mai jucat: Cârdei -Ignat, Cireş, Dudău, Crişan, Boşneagă, Petică, Arhire, Oană. În celălalt meci al grupei D: Sporting Anderlecht -MNK Futsal Pula 3-2. Programul zilei de joi: Sporting Anderlecht -Barca şi MNK Futsal Pula -UNITED. Vineri este zi de pauză iar turneul se va încheia sâmbătă 26 noiembrie când se vor disputa meciurile: UNITED -Anderlecht şi Barca -MNK Futsal.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Cu siguranţă, salariul minim o să fie de 3.000 de lei

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a anunat că salariul minim în România va fi „cu siguranţă” 3.000 de lei.

"Eu vă spun că va fi 3.000 de lei, cu 200 de lei scutiţi de taxe, vorbim de ceea ce este peste plafon şi ne uităm în negocierile pe care le avem şi cu mediul de afaceri pentru acea eventuală măsură voluntară pentru cei care cresc cu mai mult decât 200 de lei, pentru ceea ce depăşeşte 3.000 de lei”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, miercuri seară, la Digi 24.

El a vorbit şi despre propunerea ca salariul minim în domeniul construcţiilor să crească la 4.000 de lei.
 
„A apărut propunerea ca salariul minim pe construcţii să crească la 4.000 de lei. Asta aduce un plus de contribuţii care îmi acoperă acel 12,5% astfel încât să fie neutru impactul, deci venituri versus cheltuieli, pe bugetul asigurărilor de stat", a mai afirmat Adrian Câciu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri