Menu
RSS
Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Prev Next

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 - Regional Press

Trei puncte pentru Unirea Braniştea

  • Publicat în Sport

La sfârşitul săptămânii au fost programate partidele celei de-a 13-a etape din eşalonul trei fotbalistic. Cele două echipe gălăţene din seria a 2-a au evoluat pe teren propriu. Unirea Braniştea a întâlnit pe stadionul Oţelul formaţia Metalul Buzău, una cu pretenţii la promovarea în eşalonul secund. Băieţii pregătiţi de Ionuţ Niculcea ajutat de Alex Iliciuc au pregătit foarte bine jocul, s-au dovedit din nou o nucă tare pentru formaţiile aflate pe podium, au obţinut victoria, furnizând surpriza. Unicul gol a fost reuşit de Murgoci în min.45 din acţiune. Rezultat final: Unirea -Metalul 1-0. Brăniştenii au aliniat formula: Ursu -Mihai, Voicu (Gîţă), Enache, Hilohi -Murgoci, Năpîrlică -M.Cireş (Dima), Răducan, Ţicămucă (Oniciu) -Ed.Dumitru (Spînache). Unirea Braniştea se menţine pe locul 5 cu 25 de puncte şi va evolua runda viitoare în deplasare cu Dinamo Bacău.
Sporting a primit vizita pe „Lieşti Arena” celor de la CSM 2007 Focşani, ocupanta ultimului loc ce asigură prezenţa în play-off. A fost un joc viu disputat, în care oricare din cele două combatante ar fi putut câştiga. Din păcate, au făcut-o oaspeţii care au condus cu 2-0, lieştenii au redus diferenţa în min.86 prin Iordache dar a fost prea târziu. Rezultat final: Sporting -CSM Focşani 1-2. Antrenorul Cătălin Savu a trimis în teren echipa: Vădeanu -Ştefănescu, Maftei, Sevastian, Dima -Munchiu, Chiriac, Stan, Iordache -Călin, Costea. Au mai jucat: Crihană, Mihu, Bîrlădeanu, Cucu. Sporting ocupă locul 6 cu 18 puncte şi va juca etapa viitoare pe terenul celor de la Voinţa Limpeziş.

Citeşte mai departe ...

„Gala Performanţei şi Excelenţei în Educaţia Gălăţeană” 2022

Marţi, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi va fi gazda evenimentului organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi pentru celebrarea performanţei din educație, dovedită la olimpiadele şcolare şi examenele naţionale, în anul şcolar 2021-2022.

Potrivit comunicatului IŞJ Galaţi, la festivitate vor participa 100 de elevi şi 69 de profesori care au contribuit la creşterea prestigiului învăţământului gălăţean, alături de directorii unităţilor şcolare de provenienţă.

Manifestarea este dedicată elevilor gălăţeni premiaţi la etapele internaţionale şi naţionale ale olimpiadelor şcolare, dar şi celor care au obţinut media 10 (zece) la examenele naţionale precum şi cadrelor didactice care i-au îndrumat.

 

Citeşte mai departe ...

Noul ambulatoriu de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Galați, operațional din decembrie

“Săptămâna viitoare facem recepția lucrărilor și până la sfârșitul acestei luni îl dăm în funcțiune”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, zilele acestea, la Pro Lider FM.

Lucrările de extindere, reabilitare și modernizare ale ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Galați sunt, astfel, încheiate. Practic, a fost construită o clădire nouă, cu trei etaje cu o suprafață de peste 1500 de metri pătrați, iar în noile spaţii au fost amenajate cabinete pentru nu mai puţin de 13 specialităţi medicale.

În același timp a fost modernizat şi spaţiul în care au funcţionat fostele cabinete ale medicilor de familie.

Noul ambulatoriu a fost dotat cu echipamente medicale de peste 2 milioane de lei, destinate următoarelor specialități medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie.

Bugetul total al proiectului s-a ridicat la peste 12 milioane de lei, sumă care a inclus atât proiectarea şi execuţia lucrărilor, cât și dotarea cu echipamente medicale noi. Fondurile au fost obținute de Consiliul Județean Galați, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 (fonduri europene nerambursabile).

Citeşte mai departe ...

Invitaţie la Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia"

Sunteţi invitaţi în data de 23 noiembrie 2022, ora 18:00 la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” la întâlnirea cu oameni ai căror experienţe personale din lumea sportului merită să fie ascultate. Pentru aceasta ediţie ne-am propus să participăm cu toţii la o altfel de exprimare prin mişcare: un triathlon vizual, emoţionant, cu alergare pe Mont-Blanc, trekking în Nepal şi caiac pe Canalul Dunăre - Marea Neagră. “Concurenţii” triathlonului - întotdeauna pe locul 1 - sunt prietenii noştri mecanturişti, în calitate de oaspeţi la această ediţie: Cătălin Florescu – finisher la Ultra Trail du Mont-Blanc (170 km) şi 10.000 de metri diferenţă de nivel, cu start şi finish la Chamonix. Cornelia Frăţilă – recent revenită din Nepal, cu imaginea Everestului încă pe retină, cu Makalu şi Nuptse în suflet dar şi cu poveşti de pe vârful Gokyo Ri (5357 m). Valerică Rimbu – catalizator de iubitori ai sportului pe apă şi iniţiatorul curselor istorice pe Canalul Dunăre-Marea Neagră care a adunat în acest an peste 107 participanţi. Îi vom asculta vorbind, prezentându-ne imagini şi retrăind emoţiile din timpul experienţelor lor.
Citeşte mai departe ...

Nouă medalii pentru halterofilii gălăţeni de la CSM Dunărea la Naţionalele Under 23

  • Publicat în Sport

La Bascov s-a desfăşurat în perioada 15-18 noiembrie, ultima competiţie din acest an, finala Campionatului Naţional de haltere pentru tineret Under 23 şi speranţe olimpice. Galaţiul a respectat tradiţia şi a fost reprezentat cu succes de sportivii de la CSM Dunărea Galaţi antrenaţi de Marin Otinceanu şi Nicolaie Mihai, care au obţinut un total de nouă medalii. MVP-ul delegaţiei dunărene a fost dubla campioană europeană, Alexandra Alexe, care şi-a respectat cartea de vizită şi a încheiat sezonul cu trei titluri naţionale la categoria 81 kg. O evoluţie bună a avut şi colega sa, Magdalena Bejenariu, care a cucerit trei medalii de argint la categoria 87 kg. Onoarea băieţilor a fost salvată de Denis Banu, care a concurat la categoria 109 kg unde a cucerit trei medalii: argint la stilul smuls şi bronz la aruncat şi total. La speranţe s-au remarcat la categoria +55 kg fraţii Habelea, Răzvan, locul 4 şi Eduard, locul 6.

Citeşte mai departe ...

Investiție în sănătatea gălățenilor: sute de echipamente pentru prevenirea și reducerea infecțiilor nosocomiale

Consiliul Județean a depus oficial cinci proiecte extrem de importante pentru sănătatea gălățenilor. Este vorba de achiziționarea a sute de echipamente pentru prevenirea și reducerea infecțiilor nosocomiale.
 
„Spitalele vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație, care sunt eficiente inclusiv împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice„, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Pe lista dotărilor se află aparatură pentru: sterilizarea instrumentarului medical, dezinfecția și decontaminarea spațiilor, analiza și depistarea microorganismelor, verificarea normelor de igienă.
 
„Aceste echipamente vor fi achiziționate pentru toate spitalele din subordinea Consiliului Județean – Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecțioase “Sf.Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul “Anton Cincu” Tecuci”, a adăugat Fotea.
Citeşte mai departe ...

Europarlamentar PSD, despre aderarea României la Schengen: Atacurile pe acest subiect afectează direct şansa ţării noastre

Vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni, europarlamentarul Victor Negrescu, a prezentat în detaliu toate eforturile făcute de social-democrații europeni pentru sprijinirea aderării României la spațiul Schengen, în cadrul unui eveniment organizat de PES activists România și Partidul Social Democrat, la Biblioteca Națională a României. În cadrul dezbaterii „Consolidarea proiectului european.

Spațiul Schengen și beneficiile României“, au fost discutate cele mai recente evoluții ale dosarului extinderii spațiului european de liberă circulație, eurodeputatul român a criticat atacurile anumitor politicieni din opoziție pe acest subiect, afirmând faptul că acest comportament aduce deservicii României și afectează direct șansa țării noastre de a deveni parte integrantă a spațiului Schengen.

“Aderarea României la spațiul Schengen este o prioritate națională și, în acest sens, am depus toate eforturile pentru a convinge reprezentanții statelor membre să susțină intrarea noastră în spațiul de liberă circulație. Sub coordonarea președintelui Marcel Ciolacu, Partidul Social Democrat a coagulat întreaga familie politică europeană din care face parte astfel încât să susțină fără echivoc România, lucru confirmat prin rezoluția adoptată la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, iar Grupul Social-Democrat din Parlamentul European a fost singurul care a votat în unanimitate în favoarea aderării țării noastre. Faptul că în numele Comisiei Europene s-a exprimat cu privire la susținerea aderării României la spațiul Schengen un comisar social-democrat din Suedia, Ylva Johansson, nu a fost întâmplător. Astfel, familia social-democraților europeni și-a reafirmat zilele acestea sprijinul total în vederea aderării României la spațiul Schengen“, a subliniat coordonatorul național PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

În ultimele săptămâni, eurodeputatul Victor Negrescu a intensificat contactele cu oficiali olandezi și suedezi, cu scopul de a-i convinge să susțină România și să se asigure că aceștia vor sprijini aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

“În acest context, Partidul Social Democrat reiterează apelul la unitate și responsabilitate către toate forțele politice din România în vederea atingerii acestui obiectiv și invită mediul de afaceri, societatea civilă și diaspora românească să insiste pentru realizarea acestui deziderat. Invit, totodată, partidele din opoziție să înceteze cu atacurile și să înțeleagă că intrarea României în spațiul Schengen este un obiectiv național. Retorica lor cu privire la acest subiect afectează direct șansa țării noastre. Românii merită în Schengen și acest obiectiv nu trebuie politizat, așa cum am observat că au încercat să facă în ultimele zile. Mesajul ferm transmis de președintele Partidului Socialiștilor Europeni, fostul premier suedez Stefan Löfven, în favoarea aderării României la spațiul Schengen, demonstrează că Partidul Social Democrat și-a făcut treaba. În prezent, singurul guvern care ezită este cel de centru-dreapta din Olanda. Cu toate acestea, nu vom critica partenerii lor politici din România și voi continua să discut cu oficialii olandezi în vederea atingerii acestui obiectiv“, a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Și ceilalți vorbitori, printre care s-au numărat ministrul culturii, Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ștefan Mușoiu, vicepreședinta Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Țărilor de Jos, Simona-Maya Teodoroiu, vicepreședintele CNIPMMR, Beniamin Lucescu, președintele Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Bărbulescu, secretarul general PES activists România și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, președintele PSD Sector 1 și secretar de stat în cadrul Secretariatului de Stat al Guvernului, Petre-Florin Manole și președintele Mișcării Europene Federaliste din România, Ovidiu Portariuc, au insistat, la rândul lor, asupra prezentării beneficiilor aderării României la spațiul Schengen, dar și asupra necesității de a continua demersurile pentru a susține acest proiect de țară.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri